100MB/s paketten düşük hız alıyorum

Merhaba TT 100MB/s paketinden 75MB/s indirme 7.5 yükleme hızı alıyorum. Nasıl düzeltebilirim bu durumu?
Modem: ASUS DSL N-16

İnternetin gayet normal eğer Wi-Fi ile bağlanıyorsan böyle bir hız alman normal ayrıca bende 24 Mbps internet paketindeyim fakat 18 Mbps alıyorum yani altyapınıza bağlı bir şey bu.

Kablo modeme ev içi hattan mı geliyor? Sinyal gücü güzel fakat zayıflama bana garip geldi.
Tavsiyem yeni ve kaliteli bir kablo ile eski hattı iptal etmeniz yönünde.
Kablo direk bana geliyor yanındayım kablonun sitede oturuyorum. Bir tek ben de VDSL bağlı diğer daireler ADSL kullanıyor. Kabloyu değiştirmem zor bir sürü daire var.

Kaldırsam mı peki kaldırır mı hattım?

Kaldırırsanız hattınızın düzeleceği muamma. Hattınızın kaldırması için SNR Mrg(Download) 100Mbps de en az 8-9dB değerini göstermelidir. Ve her 3 Mbps hız artışında SNR margin değeri 1dB olarak düşer. Yani şu anki SNR değeriniz ile bu mümkün görünüyor.

Not: Hattınız normal diyeneler aldırış etmeyin. 100 Mbps tarfie ücreti verip 75 Mbps almak normal değil. %25 performans kaybı var.

Kaldırırsanız hattınızın düzeleceği muamma. Hattınızın kaldırması için SNR Mrg(Download) 100Mbps de en az 8-9dB değerini göstermelidir. Ve her 3 Mbps hız artışında SNR margin değeri 1dB olarak düşer. Yani şu anki SNR değeriniz ile bu mümkün görünüyor.

Not: Hattınız normal diyeneler aldırış etmeyin. 100 Mbps tarfie ücreti verip 75 Mbps almak normal değil. %25 performans kaybı var.
Hattım SNR değerleri bu kaldırtayım mı peki kopma veya ms artışı olmaz değil mi?

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    85,7 KB · Görüntüleme: 40
Kablo direk bana geliyor yanındayım kablonun sitede oturuyorum. Bir tek ben de VDSL bağlı diğer daireler ADSL kullanıyor. Kabloyu değiştirmem zor bir sürü daire var.

O zaman bir elektrikçi ile anlaşıp sıva altı internet hattını yeniletmen lazım. Zor bir işlem olacağı için bir sürü gürültü ve maddi külfet yaratması ihtimal dahilinde.

Hattın alabileceği hız sistem tarafından otomatik olarak belirleniyor. Şahsi olarak benim de başıma geldi. DSLAM kilidine takıldığım zaman alabileceğim Max. Hız 110 Mbit civarı görünüyordu ama alabildiğim hız 77861 kbit tanımlıydı. Kilidi kaldırın ne kadar hız alabilirsem alayım dedim kilidi kaldırdılar ve alabileceğim Max hız 155 Mbit civarına yükseldi ve şu an 10007 kbit hız alıyorum. Yine kilide takıldım ama bana fazlasıyla yetiyor.
Müşteri temsilcine durumu tane tane anlatmadan önce yanında birkaç tane sakinleştirici olsun :)
İyi şanslar :)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı