blackdeadly
Megapat
Kaldırsam mı peki kaldırır mı hattım?
Merhaba TT 100MB/s paketinden 75MB/s indirme 7.5 yükleme hızı alıyorum. Nasıl düzeltebilirim bu durumu?
Modem: ASUS DSL N-16
Kablo direk bana geliyor yanındayım kablonun sitede oturuyorum. Bir tek ben de VDSL bağlı diğer daireler ADSL kullanıyor. Kabloyu değiştirmem zor bir sürü daire var.Kablo modeme ev içi hattan mı geliyor? Sinyal gücü güzel fakat zayıflama bana garip geldi.
Tavsiyem yeni ve kaliteli bir kablo ile eski hattı iptal etmeniz yönünde.
Kaldırsam mı peki kaldırır mı hattım?
Hattım SNR değerleri bu kaldırtayım mı peki kopma veya ms artışı olmaz değil mi?Kaldırırsanız hattınızın düzeleceği muamma. Hattınızın kaldırması için SNR Mrg(Download) 100Mbps de en az 8-9dB değerini göstermelidir. Ve her 3 Mbps hız artışında SNR margin değeri 1dB olarak düşer. Yani şu anki SNR değeriniz ile bu mümkün görünüyor.
Not: Hattınız normal diyeneler aldırış etmeyin. 100 Mbps tarfie ücreti verip 75 Mbps almak normal değil. %25 performans kaybı var.
Hattım SNR değerleri bu kaldırtayım mı peki kopma veya ms artışı olmaz değil mi?
Kablo direk bana geliyor yanındayım kablonun sitede oturuyorum. Bir tek ben de VDSL bağlı diğer daireler ADSL kullanıyor. Kabloyu değiştirmem zor bir sürü daire var.
Nereye yazacağım bunun için peki Modem arayüzünden mi 88'e sabiltemeleri için?100 Mbps2ye sabitleştirirseniz hattınızda kopma meydana gelir. Sizin alabileceğinizi tahminimce en yüksek hız 88 Mbps civarı olur.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.