10100F 1650S sistem Apex Legends %100 CPU kullanımı ve FPS düşmesi

İşletim sistemi
Windows 10
Grafiği artırmanızı öneririm. Ayrıca ek 8GB ram alırsanız yüksek grafikte darboğaz olmayacaktır.

İyi günler Apex'de çok FPS düşmesi yiyorum Low ayarlardada aynı durum söz konusu yardımcı olabilir misiniz?

Sistem: 10100F 1650S 8 GB RAM.
Yani pek düşük bir ihtimal ama belki işlemci bir limit sebebine takılıyor olabilir mi?

%100 CPU dediğiniz için dedim. Muhtemelen fazla frekans düşürüyor o yüzden böyle oluyor.

Grafik ayarlarında nasıl bir değişiklik yapmalıyım?

Yükü işlemciden ekran kartına doğru akacak şekilde yapın. Tabii FPS değerlerini göz önüne alarak yapmanız gerekiyor. Ekran kartı kullanımının fazla, işlemcinin ise daha az olması lazım.
Yani pek düşük bir ihtimal ama belki işlemci bir limit sebebine takılıyor olabilir mi?

%100 CPU dediğiniz için dedim. Muhtemelen fazla frekans düşürüyor o yüzden böyle oluyor.
10100F tek çekirdek olarak yetmesi lazım normalde. Özellikle Turbo Boost açıksa.

Yükü işlemciden ekran kartına doğru akacak şekilde yapın. Tabii FPS değerlerini göz önüne alarak yapmanız gerekiyor. Ekran kartı kullanımının fazla, işlemcinin ise daha az olması lazım.

10100F tek çekirdek olarak yetmesi lazım normalde. Özellikle Turbo Boost açıksa.
Zaten normalde yetmesi lazım bana göre de ama arkadaşın muhtemelen değişik bir sorunu var. RAM'i Dual Yapmayı zaten önermişsiniz ben de o yüzden bunu göz önüne almak istedim.

Bence arkadaş ne olur ne olmaz bir ThrottleStop kursun. RAR'dan çıkartsın. Oyunda arkada açık bırakacak şekilde oyununu oynasın. Sonrasında bize Limits sekmesini atsın. Garanti olur. Eğer birşey gözükmezse RAM'i Dual yapmak çözüm olacaktır.

Oyunu pek oynamadım ama basit bir tahminle doku kalite, filtre ve anisotropic filtering'ı 4GB VRAM'i aşmayacak şekilde artırıp kalan gölge, yeşillik, üç boyutlu ufuk süzülmesi gibi ayarların bazıları düşüğe bazılarını ise ortaya çekip teker teker performansa nasıl etki ettiklerini deneyerek basit bir performans tablosu çıkartabilirsiniz.

Sorun sisteminizde. Aynı sistem bende de var. 8gb ram bu sistem için ve apex gibi oyunlar için yetersiz. Dikkat ederseniz zaten ekran kartı kullanımınız 50-60 gibi değerlerdedir zaten. Ram darboğaz yapıyor. Bir 8gb daha alıp çift kanal yaparsanız sorun çözülecektir.
Genellikle bu tarz sorunlar eğer işlemci yeterli ise. Ram, sıcaklık veya HDD'nin doku yükleme yetersizliğinden kaynaklı olabiliyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı