1050 Ti 80 derece ve %100 kullanılıyor

NZXT CAM uygulamasını yükleyip oradan bakmayı dener misin bazen afterburner yanıltabiliyor az önce beni de yanılttı.
1050 Ti Aero 4 GB ITX OC ekran kartım var. Bilgisayarda sadece Opera açıkken bile derece 80leri, GPU kullanımı da %100ü görüyor (MSI Afterburner'da GPU kullanımı %100, görev yöneticisinde %10 - %20). Kasada ekran kartının ve işlemcinin kendi fanları harici bir fan yok ama kasanın 2 yan kapağı da açık. Sizce bu durum neden kaynaklıdır? Format atmalı mıyım?
Termal macunu yeniledim fakat sonuç değişmedi.

Eki Görüntüle 1752587

i5 2400
8 GB DDR3 RAM
400W Power Supply
Yukarıda bahsettiğim uygulamayı denemeni öneriyorum.

Windowsu güvenli modda başlat hwinfo dan dereceleri kontrol et. Eğer problem yoksa format at windowsa kesin çözüm. Format atmak istemiyorsan teker teker şüphlendiğin programları gpu driverı kaldırıp yeniden yüklemeyi deneyebilrsin.

Eğer bilinmeyen bir siteden hile, crack oyun vs. İndirdiysen geçmiş olsun... Sanırım mining virüsü yemişsin.

Nasıl önemi yok? Ekran kartı boşts neden %100 çalışsın?
aslında ondan da korkuyorum. bilgisayara baya şey indirdim. format atmayalı da uzun zaman oldu. crack oyun yüklerken bile olmuş olabilir.
NZXT CAM uygulamasını yükleyip oradan bakmayı dener misin bazen afterburner yanıltabiliyor az önce beni de yanılttı.
indirip haer edicem

NVIDIA tarafında video kaydetme diye bir şey var mı? AMD tarafında öyle bir şey vardı. Bir tuşa basıyorsunuz ve 1 dk önceden başlayıp ekrandaki her şeyi kaydediyordu. Bu süreyi ve tuşu kendiniz ayarlayabiliyorsunuz. Fakat bu özelliği açmak ekran kartının her zaman 100% kullanılmasına sebep oluyordu. NVIDIA tarafında böyle bir özellik açık ise bu kullanıma sebep oluyor olabilir. AMD kullanıyorum. NVIDIA tarafında da böyle bir özellik vardır diye tahmin ediyorum. Sonuçta yazılım konusunda NVIDIA daha iyi.

Evet "instant replay" özelliği var ve açık.
1682350586522.png

Hocam gördüğünüz gibi burda da aynı. Anlamadığım şey neden uygulamalar görev yöneticisi ile aynı değeri göstermiyor.

NVIDIA tarafında video kaydetme diye bir şey var mı? AMD tarafında öyle bir şey vardı. Bir tuşa basıyorsunuz ve 1 dk önceden başlayıp ekrandaki her şeyi kaydediyordu. Bu süreyi ve tuşu kendiniz ayarlayabiliyorsunuz. Fakat bu özelliği açmak ekran kartının her zaman 100% kullanılmasına sebep oluyordu. NVIDIA tarafında böyle bir özellik açık ise bu kullanıma sebep oluyor olabilir. AMD kullanıyorum. NVIDIA tarafında da böyle bir özellik vardır diye tahmin ediyorum. Sonuçta yazılım konusunda NVIDIA daha iyi.
Hocam sizin bahsettiğiniz özelliği kapatınca derece düzeldi fakat kullanım aynı.
1682350933581.png

Son düzenleme:
Evet "instant replay" özelliği var ve açık.

Eki Görüntüle 1753080
Hocam gördüğünüz gibi burda da aynı. Anlamadığım şey neden uygulamalar görev yöneticisi ile aynı değeri göstermiyor.

Hocam sizin bahsettiğiniz özelliği kapatınca derece düzeldi fakat kullanım aynı.
Eki Görüntüle 1753089
Malwarebytes uygulamasını kullanarak virüs taraması yapmanı öneriyorum, bence virüs olabilir birçok uygulamada aynı sonuç görülüyor gibi.

Görev yöneticisine gelecek olursak pek bir fikrim yok ama Windows'un yetersizliği olabilir gibi geliyor bana diğer uygulamalar daha inandırıcı geliyor.

1050 Ti Aero 4 GB ITX OC ekran kartım var. Bilgisayarda sadece Opera açıkken bile derece 80leri, GPU kullanımı da %100ü görüyor (MSI Afterburner'da GPU kullanımı %100, görev yöneticisinde %10 - %20). Kasada ekran kartının ve işlemcinin kendi fanları harici bir fan yok ama kasanın 2 yan kapağı da açık. Sizce bu durum neden kaynaklıdır? Format atmalı mıyım?
Termal macunu yeniledim fakat sonuç değişmedi.

Eki Görüntüle 1752587

i5 2400.
8 GB DDR3 RAM.
400W Power Supply.

83 derece çok ciddi bir rakam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı