1050 Ti CS:GO'da düşük performans

Yer
İstanbul
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Yukarıda da belirttiğim gibi CS:GO'da az FPS alıyorum. Sistemim i3 8100, GTX 1050 Ti ve 8 GB RAM. Oyunu en low ayarlarda oynuyorum. Sadece shader ultra ve MSAA 4x. Nvidia denetim masasından da ekran kartını performansa aldım. MSI Afterburner'dan saat hızını 100 MHz artırdım. Sonuç olarak 100-170 aralığında FPS alıyorum. Benchmarklarda millet 250 FPS alıyor. Ben ise 200 FPS'yi bile göremiyorum. Fortnite da bile her şey low, sadece görüş ultrayken 150-200 FPS alıyorum. Neden bu kadar az FPS alıyorum? Şimdiden yardımcı olacaklara teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
GT820M kullanırdım grafikleri yükselttiğimde fps düşse bile kullanım yükselmezdi. Ne zaman yazdığım şeyleri yaptım kullanım %70'e ulaştı. O zamandan beri ayarlarım böyle. Hatta minimum kullanımım %85-90 arasıydı işlemcinin bende. Tabii Dell marka laptoptu ve fanlar güçlüydü. Ekran kartını zorlarsan işlemci yanma olasılığı var aşırı performansta. Çünkü ekran kartı istediği performansı alması için işlemciden belli bir miktar performans bekler. O yüzden ekran kartını zorlamak işlemcisi güçsüz bilgisayarlar için tehlikelidir. Bu yaptığım bir nevi Turbo modunu güçlendirmektir.

GT820M kullanırdım grafikleri yükselttiğimde fps düşse bile kullanım yükselmezdi. Ne zaman yazdığım şeyleri yaptım kullanım %70'e ulaştı. O zamandan beri ayarlarım böyle. Hatta minimum kullanımım %85-90 arasıydı işlemcinin bende. Tabii Dell marka laptoptu ve fanlar güçlüydü. Ekran kartını zorlarsan işlemci yanma olasılığı var aşırı performansta. Çünkü ekran kartı istediği performansı alması için işlemciden belli bir miktar performans bekler. O yüzden ekran kartını zorlamak işlemcisi güçsüz bilgisayarlar için tehlikelidir. Bu yaptığım bir nevi Turbo modunu güçlendirmektir.
İ3 8100 gucsuz bir islemci mi? Benchmark testlerinde i5 7400'ü geçiyor.

Ama i5 diye de abartmamak lazım. Her modeli iyi olsaydı sabit bir fiyatta olurlardı. Örneğin i3'ler 1000 TL, i5'ler 1300 TL diye birşey yok. Birkaç değişken değişir ve bazen böyle i3 i5'ten daha iyi olabilir. Ama şimdi bir i5 7600K ile karşılaştıramayız onu. Benchmark testlerinde G4560 da i3 8100'ü geçebiliyor. UserBenchmark'ta da G4560 onun üstünde. Kısaca güçlü de değildir.

Yüksek performans moduna soktunuz mu? Birde yine olmadıysa şunu yapın. Ama yapmadan önce bir uyarı yapayım. Fanlarınız çok zorlanabilir ve bunu yaparken uzun süre bu modda tutmayınız çünkü işlemcinize bir zarar gelebilir. Şuan yapacağımız şey aynı işlemciyi strese sokmak gibi. Kendisi artmıyorsa bizde kendimiz kullanımı artırırız ancak ısınacak ve fanlar zorlanacak. Yapacağınız şey şudur:
1) Denetim masasını açın.
2) Sırasıyla Şunları izleyin: Sistem ve Güvenlik>Güç Seçenekleri.
3) Ek planları gösterden Yüksek performansın yanında plan ayarlarını değiştir olacaktır. Ona tıklayın.
4) Gelen ekranda alta doğru "Gelişmiş Güç Ayarlarını Değiştir" olacaktır. Ona tıklayın.
5) Şimdi karşınıza çıkan bir sürü dizinden "İşlemci Güç Yönetimi"nin hemen solundaki artıya tıklayın.
6) En düşük işlemci durumunun yanındaki artıyı açın ve (laptop ise) "Pilde" ve "Güçte" (yada her ne yazıyorsa) yanında %5 yazıyordur. Onu %75 yapınız.
7) Sistem soğutma ilkesi bölümünde ise hepsi edilgendir, etkin yapınız.
8) En yüksek işlemci durumunda hepsi %100 olacaktır, değilse %100 yapınız.
9) Uygula deyiniz. Sonraki (Plan Ayarlarını Düzenle) sekmede değişiklikleri kaydedi seçiniz.
10) Son yani "Güç Seçenekleri" sekmesinde ise oyun oynarken yüksek performansı seçiniz.
Şimdi yüksek performansı seçip tekrar dener misiniz? CPU kullanımı minimum %75 olmalı. Umarım sorununuz çözülmüştür.
Yazınız için teşekkürler. İl dışında olduğum için 2 hafta sonra deneyip yazacağım. Peki bu sistemin ömrünü etkiler mi? Ve sürekli bu işlemi yapıp eski haline döndürmem işlemci ömrünü kısaltır mı?

Ama i5 diye de abartmamak lazım. Her modeli iyi olsaydı sabit bir fiyatta olurlardı. Örneğin i3'ler 1000 TL, i5'ler 1300 TL diye birşey yok. Birkaç değişken değişir ve bazen böyle i3 i5'ten daha iyi olabilir. Ama şimdi bir i5 7600K ile karşılaştıramayız onu. Benchmark testlerinde G4560 da i3 8100'ü geçebiliyor. UserBenchmark'ta da G4560 onun üstünde. Kısaca güçlü de değildir.
Nasıl g4560 i3 8100 ü geçiyor. Buyrun benchmark sonuçları. Bu arada mavi ile isaretledigim yerler puan degil kullanici oylari.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20180820-145150.png
    Screenshot_20180820-145150.png
    312,2 KB · Görüntüleme: 54
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı