1050 Ti GTA 5 FiveM'de araba sürerken kasıyor

İşletim sistemi
Windows 10

Egehan011

Hectopat
RAM
8 GB CL16 3000 MHz
Ekran kartı
Msi Gaming X 1050 Ti 4GB
Anakart
MSİ 320M Pro
İşlemci
Amd Ryzen 5 2600
GTA 5 Online oynarken hiçbir sıkıntım yok yüksek FPS değerlerinde oynayabiliyorum. FiveM de az kişili bir serverda daha az kasıyor fakat oyunu etkiliyor, normal bir sunucuda araba sürerken fazla hız yaptığımda kasmaya devam ediyor. Bundan 1 yıl öncesine kadar bir sıkıntım yoktu. Yazılımla alakalı yapabileceğim bir şey var mı? RAM mi almak daha mantıklı yoksa SSD mi? Donanımsal açıdan yükseltme yapmayarak düzelebileceğini düşündüğünüz bir ayar varsa onu da deneyebilirim. Oyun grafik ayarlarını en düşüğe çektim. (durduğum yerde 75 FPS alırken yüksek hızla araba kullandığımda bu değer 9 FPS'e kadar düşüyor)

GTA 5 Online oynarken hiçbir sıkıntım yok yüksek FPS değerlerinde oynayabiliyorum. FiveM de az kişili bir serverda daha az kasıyor fakat oyunu etkiliyor, normal bir sunucuda araba sürerken fazla hız yaptığımda kasmaya devam ediyor. Bundan 1 yıl öncesine kadar bir sıkıntım yoktu. Yazılımla alakalı yapabileceğim bir şey var mı? RAM mi almak daha mantıklı yoksa SSD mi? Donanımsal açıdan yükseltme yapmayarak düzelebileceğini düşündüğünüz bir ayar varsa onu da deneyebilirim. Oyun grafik ayarlarını en düşüğe çektim. (durduğum yerde 75 FPS alırken yüksek hızla araba kullandığımda bu değer 9 FPS'e kadar düşüyor)
Oynadıgınız sunucu ile alakalı olma durumu olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı sorun Watch doğs 2 oynarken oluyordu normalken 60 FPS araba sürerken 35 FPS civarına düşüyordu internetten araştırdığıma dosya uyuşmazlığından kaynaklı olduğu yazıyordu tek o oyunda oluyordu diğer daha çok sistem isteyen oyunlarda bile 60 FPS alırken o oyunda araba sürerken bayağı düşüyordu sende büyük ihtimal modların uyuşmaması yüzünden o sorunu yaşıyorsun.

Ne yaptın da düzeldi.

Yeni RAM alana kadar sanal RAM kullansam iş görür mü?

Sisteme daha çok yük verirsin bu sefer de farklı bileşenler yüzünden FPS'in düşer.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı