1050 Ti PC mi yoksa PS4 Pro mu?

Cyenn

Kilopat
Arkadaşlar şimdi ben para biriktiriyorum. Yakın zamanda PS4 PRO Spiderman Bundle için yeterli param olacak (konsol muhtemelen 2400 TL olacak olmazsa da 2300 TL'ye çift kollu Slim model var, neyse yeterli param konsol çıktığı gün olabilir hatta). Ama belki 3-2 ay beklersem DADG G1 masaüstü sistem + 21.5 inç 1 ms 75 Hz Asus monitör (4700 TL) alabilirim. Tabi bu masaüstü için konsoldan da vazgeçmem gerekiyor. Üstüne üstlük 1k değerinde bir Steam hesabım var, konsol geçersem bu Steam hesabımı da satmam gerek çünkü Steam'de olan oyunlardan bazılarını konsola da alacağım boşuna masraf olacak. Ve PS4 aldığım için zaten Steam hesabını kullanabileceğim bir bilgisayarım olmadığı için de satmam gerekecek. Satarsam minimum 500TL satarım diye düşünüyorum. Gelen parayla işte PS4 oyunu alırım falan. Ama masaüstü de alabilirim sabırlı olursam. Off kafam çok karışık karar veremiyorum yardımcı olur musunuz? 1 gün PC diyorum 1 gün PS4 boşluktayım. :(

Son düzenleyen: Moderatör:
Günlük işler için bilgisayarınız varsa PS4 Pro öneririm kesinlikle. Ben oyun için olan masaüstü bilgisayarımı sattım ve PS4 Slim aldım. Çok memnunum. Pro alınması kesinlikle çok daha mantıklı olacaktır. Bütçe yetmezse Slim alınabilir ancak 2300 TL'ye Pro alınır zaten. Pro alın. Bir de şanslıysanız ürün size 5.07 veya daha düşük bir sürümde gelir ve Windows gibi USB'den oyun yükleyerek oynayabilirsiniz. Güncel oyunlar artık bu sürümlere gelmiyor ancak geride oynanacak tonla oyun var. Onları oynadıktan sonra cihazı güncelleyip oyun satın alarak oynamaya devam edebilirsiniz.

PS4 Pro alırken yeni çıkıcak oyunların fiyatlarının da 300 TL'den aşağı olmayacağını unutmamanız lazım. Ben PC diyorum.

Ben ps4 oyunu açısından pek sorun göremiyorum ikinci elden düzgün bir cd çiziksiz sorunsuz hikayeli oyun alırım, hikaye bitince kardeşlik yapar değiştiririm, zaten her oyuna 200-300 tl verilmez. Tek PES18 alırım onu da 2. El muhtemelen o da kenarda durur. Neyse, mesela aklım yine söylediğim gibi PC'ye kaydı şuan.
İtopya'dan şöyle bir sistem topladım;

Seagate 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 7200Rpm 64MB 210Mb/s okuma Harddisk
GSKILL 8GB Ripjaws V Kırmızı DDR4 3000Mhz CL15 Single Kit Ram
PowerBoost Deluxe Serisi VK-G1023S USB 3.0 Midtower Kasa (Psu Yok)
MSI A320M PRO-VD/S AMD A320 Soket AM4 DDR4 3200MHz (OC) VGA DVI Anakart
AMD Ryzen R3 2200G Soket AM4 3.5GHz 6MB Önbellek 65W 4 Çekirdek Vega 8 GPU İşlemci
FSP BLUESTORM PRO 500W 80 Plus Aktif PFC 12cm Fan Power Supply
ASUS VP228DE 21,5" 5ms VGA LED 1920x1080 Monitör

Toplam 3.375,69 TL tutuyor. Sizce 2400 TL PS4 Pro' ya verip üstüne steam hesabımı satacağıma bu bilgisayarı almalı mıyım 1-2 aya?
Bu arada apu sistem yaptım çünkü öbür türlü pahalı oluyor, kullanacağım parayı en aza indirmeye çalışıyorum.
Mesela bu PC'yi alırsam oynayacağım oyunlar;
  • Eu4
  • LoL
  • Cs:Go
  • ETX 2
  • Rocket League
  • Nsuns4
  • PUBG veya Fortnite
  • Paladins veya Overwatch

Bu arada Blender3D gibi programları da çok olmasa da kullanabilirim biraz ilgim var.
Oynayacağım bazı ağır oyunlar da var ama onları bilerek yazmadım fakat örnek verecek olursam(belki ileride 2050ti veya 2050 alıp eklemeden önce) GTA5, BF1 falan.
Günlük işler için bilgisayarınız varsa PS4 Pro öneririm kesinlikle. Ben oyun için olan masaüstü bilgisayarımı sattım ve PS4 Slim aldım. Çok memnunum. Pro alınması kesinlikle çok daha mantıklı olacaktır. Bütçe yetmezse Slim alınabilir ancak 2300 TL'ye Pro alınır zaten. Pro alın. Bir de şanslıysanız ürün size 5.07 veya daha düşük bir sürümde gelir ve Windows gibi USB'den oyun yükleyerek oynayabilirsiniz. Güncel oyunlar artık bu sürümlere gelmiyor ancak geride oynanacak tonla oyun var. Onları oynadıktan sonra cihazı güncelleyip oyun satın alarak oynamaya devam edebilirsiniz.
Toshiba marka bir laptobum var fakat onun da artık vakti geldi sanırım. Hem HDD kullanımı %100'e çıkıyor ve eskidi. Bir tane de telefon hattımı vererek aldığım yine Toshiba marka bir laptobum vardı(3 yıldan fazla oldu) fakat o da ne olduysa artık %100 HDD, %100 CPU, %100 Bellek kullanımı yapıyor. Onun için yapılan bir tarama vardı adını unuttum onu yaptım bir sorun olmadı, bilgisayarcıya götürdüm o da yapamadı. Laptobun ömrünün bittiğini söyledi, oyun bilgisayarı değildi nihayetinde. Oyun da baya oynardım çünkü o bilgisayarda.

Peki arkadaşlar 1300 TL'ye yanında 2 oyun ve yanında 1 konsolu olan 2. el PS4 Slim alıp, aradan bir süre geçtikten sonra da 3000-3500 TL civarı bir PC almak nasıl olur? Daha mı mantıklı? PS4 de exclusive oyun oynarım, bitirdiğim hikaye oyunları değiş tokuş yaparak farklı oyunları oynarım yani para vermem, üstüne kenarda bir NBA2K18 veya Pes18 bulundurur 100 TL'ye 2. bir konsolda alır arkadaşım geldiğinde oynarım falan. PC'de de LoL, CS:GO gibi oyunları oynarım. PC'de oynayacağım oyunları hep indirimdeyken alırım yani en fazla 100 TL gibi bir miktar harcarım. Sizce doğru bir hareket mi olur?

Bu arada alacağım PC fiyatına monitör dahildir.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı