Çözüldü 1050 Ti PUBG'de düşük FPS

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Xesstiano

Megapat
Merhabalar yakın zamanda aşağıda vermiş olduğum sistemi topladım. İnternetteki testlere baktığımda ultrada 40-50 arası FPS almam gerekirken ben very lowda 40-50 arası FPS alıyorum. Bunun nedeni nedir? Çözümü var mıdır? Afterburner'dan baktığımda işlemci ve ekran kartı değerleri çok normal. Oyun SSD'ye kurulu. Şimdiden teşekkürler.
  • i5-8500 3.0 GHz
  • MSI GTX 1050Ti (Gaming X değil)
  • 240 GB Toshiba TR200 SSD
  • MSI B360M PRO-VDH Anakart
  • Gskill Ripjaws 2x8 16 GB 2400 MHz DDR4 RAM (XMP ile 2666 MHz'de kullanıyorum şuan)
  • 1 TB Western Digital 7200 RPM HDD

Grafik ayarlarınızı en yüksek seviyeye çekin.
Bilgisayar güç seçeneklerini Yüksek performans olarak değiştirin.
Nvidia denetim masasından Maksimum performansı tercih et seçeneğini etkinleştirin.
Sonrasında MSI Afterburner yazılımı ile GPU, CPU, Bellek kullanım ve Sıcaklık değerlerini paylaşın.
MSI Afterburner OSD Gösterge Rehberi - Technopat

İzlediğiniz videolar eski olabilir. Düşük ayarlarda 50-70 arası stabil olmayan bir FPS veriyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam müsait olunca deneyeceğim Nvidia denetim masası zaten dediğiniz gibi ayarlamıştım. Bu videoda event modu açılmış fpsyi düşürür diye düşürüyorum bir deneyeceğim videodaki gibi fps değerlerini paylaşacağım.
Hocam dediğiniz ayarları yaptım 1080p Ultra ayarlarda bu şekil değerler alıyorum. Attığınız videodaki sistem sanırsam benim sistemimden daha düşük bir sistem. Bu arada sistemi toplayalı 2-3 gün oldu.
%22 İşlemci kullanımı olan lobideki hali.
%17 Olan maç içi hali.

Dosya Ekleri

• Baslama.jpg
    Baslama.jpg
    518,3 KB · Görüntüleme: 264
  • Mac ici.jpg
    Mac ici.jpg
    384,8 KB · Görüntüleme: 272
Çözünürlüğü düşürmeden Grafik ayarlarını en düşük seviyeye getirin.
Doku kalitesi ve Kenar yumuşatma ayarını Yüksek seviyeye çekebilirsin.
Eğer FPS düşerse kademe kademe düşür.

PUBG Oynanış ayarlarında şu iki ayarı kapat.

PUBG-22.02.2018-fps-sorunu.png

Resim alıntıdır. Arayüz farklılık gösterebilir.
Ayriyeten şöyle bir ayar varsa kapat.
Envanter Karakteri Renderi: Kapalı

Windows Update üzerinden sürücü güncellemelerini kontrol et.
Anakart'ın sitesinden BIOS ve Diğer sürücü güncellemelerini kontrol edin.
Destek: B360M PRO-VDH | Motherboard - The world leader in motherboard design | MSI Türkiye

SSD Firmware sürücüsünü güncellemesini kontrol et.
Personal Products | KIOXIA

Bağlantıda gösterilen yönergeleri uygula.
Windows 10 Hızlandırma Rehberi - Technopat
SSD için yapılacak tüm ayarlar

Neler oluyor bu bilgisayarlara? Bugün herkes fps sorunu veya performans sorunu ile ilgili konu açtı.
Yeni seri ekran kartları çıkıyor ya uygulamaları onlara göre güncellerken eski kartları zorluyorlar insanlar yenilerini alsınlar diye. Telefonlarda da aynısı geçerli.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı