1050 Ti Tabanlı Sistem FPS Sorunu

Waynne

Hectopat
Öncelikle sistemimin özellikleri:
  • 8 GB RAM.
  • GTX 1050 Ti.
  • Intel Core i5 7500 3.40 GHz.
  • Windows 10 64 Bit.
Her oyunda (çok düşük sistem gerektiren oyunlar hariç) ani FPS düşüşleri yaşamaktayım ve tüm sürücülerim güncel. Genelde tüm ayarlarım en düşükte ve ne yaptıysam bir çözüm bulamadım. Yardımcı olan arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yanlış bilgilendirme
  • 8 GB RAM.
  • GTX 1050 Ti.
  • Intel Core i5 7500 3.40 GHz.
  • Windows 10 64 Bit.
Her oyunda (çok düşük sistem gerektiren oyunlar hariç) ani FPS düşüşleri yaşamaktayım

Hangi oyunda sıkıntı çekiyorsunuz? Minecraft gibi bir oyunsa grafik ayarlarını particalları falan. Kapatın iyi FPS alırsınız ama cihazınızı performans olarak düşündüğümde en yüksek FPS gerektiren oyunlarda minimum 60FPS alırsınız diye düşünüyorum ve CİDDEN FPS'iniz düşüyorsa yani 10'lara iniyorsa problem zaten gözlerimiz Max 24FPS görebilir sadece sayı düşüyorsa performansınız etkilenmiyorsa boşverin.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hangi oyunda sıkıntı çekiyorsunuz? Minecraft gibi bir oyunsa grafik ayarlarını particalları falan. Kapatın iyi FPS alırsınız ama cihazınızı performans olarak düşündüğümde en yüksek FPS gerektiren oyunlarda minimum 60FPS alırsınız diye düşünüyorum ve cidden FPS'iniz düşüyorsa yani 10'lara iniyorsa problem zaten gözlerimiz Max 24FPS görebilir sadece sayı düşüyorsa performansınız etkilenmiyorsa boşverin.
Not: Bir beğenseniz de rütbe atlayam :D.

PUBG Mobile, PUBG (en çok bunda sıkıntı çekiyorum) ve Valorant'ta sıkıntı yaşıyorum. PUBG için söylüyorum FPS 70ken bir anda 40 30'lara iniyor ve ciddi kasma sorunu yaşanıyor özellikle de ateş ettiğim zamanlarda.

PUBG Mobile, PUBG (en çok bunda sıkıntı çekiyorum) ve Valorant'ta sıkıntı yaşıyorum. PUBG için söylüyorum FPS 70ken bir anda 40 30'lara iniyor ve ciddi kasma sorunu yaşanıyor özellikle de ateş ettiğim zamanlarda.

Emulatörünüz Gameloop değil ise GameLoop indiriniz ayrıca Gameloop için ayrılan RAM sınırını ayarlardan 4 GB RAM'e yükseltin ve FPS sınırı seçeneğini sınırsız yapın büyük ihtimalle sorununuz çözülecektir ve bilgisayarınızın altına yumurta kabı gibi şeyler yerleştirerek soğumasını sağlayınız (Laptop ise)

Emulatörünüz gameloop değil ise gameloop indiriniz ayrıca gameloop için ayrılan RAM sınırını ayarlardan 4 GB RAM'e yükseltin ve FPS sınırı seçeneğini sınırsız yapın büyük ihtimalle sorununuz çözülecektir ve bilgisayarınızın altına yumurta kabı gibi şeyler yerleştirerek soğumasını sağlayınız (laptop ise)

Gameloop var zaten dediğiniz ayarlar gibi ve masaüstü kullanıyorum. PUBG Steam hakkında bir bilginiz var ise lütfen yazın.
Hatta PUBG Steam'de FPS 1'e kadar düşebiliyor ve ses bile kesiliyor bazen.

Son düzenleme:
Gameloop var zaten dediğiniz ayarlar gibi ve masaüstü kullanıyorum.

Arka plandaki Chrome gibi RAM canavarı uygulamaları kapatın ayrıca virüs girmediğinden emin misiniz? Hile ya da crack kullandıysanız muhtemelen virüslü olduğundandır.

PUBG Steam hakkında bir bilginiz var ise lütfen yazın.

Steam'i pek bilmem ama benim size böyle söyleme sebebim ben de 16 GB RAM SSD falan çok iyi bir bilgisayar aldım. Minecraft'tayken 60FPS alıyordum hem de lobide. Bir baktım FPS sınırı 60 imiş.
Ayrıca PUBG'i satın mı aldınız Crack mi?

Arka plandaki Chrome gibi RAM canavarı uygulamaları kapatın ayrıca virüs girmediğinden emin misiniz? Hile ya da crack kullandıysanız muhtemelen virüslü olduğundandır.

Steam'i pek bilmem ama benim size böyle söyleme sebebim ben de 16 GB RAM SSD falan çok iyi bir bilgisayar aldım. Minecraft'tayken 60FPS alıyordum hem de lobide. Bir baktım FPS sınırı 60 imiş.
Ayrıca PUBG'i satın mı aldınız crack mi?

Öncelikle bilgisayara format atalı 1 hafta falan oldu ve herhangi hack veya crack programı indirmedim ama virüs var mı bilmiyorum. PUBG'de orjinial Steam'den aldım. MSI Afterburner var ama sorun olacağını sanmıyorum.
Oyundan görüntü de böyle.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    764,3 KB · Görüntüleme: 52
Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı