1050Ti Laptop Düşük GPU, Yüksek CPU Kullanımı Sorunu

Arda Akkan

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle selamlar. Oyunlarda yüksek CPU kullanımı, arada sırada drop ve düşük GPU kullanımı gözlemliyorum. Oyunda SS alamadım ama ezberimde var değerler.

Sistemim:
1050 Ti 4GB
i7 7300HQ
8GB 2133 Ghz Tek Slot RAM
1 TB 7200 RPM HDD

Laptopta tek fan var. (Fan hız ayarı hiç yapmadım. Otomatik ayarlıyor.)

Overwatch için;
Orta ayarlarda:
Ortalama GPU Kullanımı: %35-%60
Ortalama CPU Kullanımı: %55-%80
FPS: Sabit 70

Yüksek ayarlarda:
Ortalama GPU Kullanımı: %45-%75
Ortalama CPU Kullanımı: %70-%100
FPS: Sabit 70

FPS sabitleme kaldırınca GPU kullanımı %80-%90 oluyor. CPU kullanımı ise %100'lere fırlıyor. Ayrıca GPU sıcaklığı 70 derece iken CPU kullanımı 88 derecelere kadar çıkıyor. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Yardımlarınızı bekliyorum.

Ayrıca sadece Google Chrome açıkkenki performans durumunu ekteki görselde belirttim.

Yardım edenlere şimdiden teşekkür ederim. Sevgiler.

Adsız.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözünürlüğü en yükseğe çekip ayarları da akıcı olacak şekilde yükseltmeyi dene belki yardımcı olur.

Denedim ikisi de %100lere çıkıyor hatta işlemci %102 falan oluyor.
CPU hızınız düşük. Performans modunda mı bilgisayar?
Değildi hocam.
Çözünürlüğü en yükseğe çekip ayarları da akıcı olacak şekilde yükseltmeyi dene belki yardımcı olur.
Hocam denedim. İşlemci %102 falan oluyor artıp azalıyor. Ekran kartı %90-%99 arası oynayıp duruyor ve çok ısınıyorlar. Fazla zorlamak da istemiyorum.

Bios'da ne tip bir ayardan bahsediyorsun? RAMlerin frekansını, gecikmesini merak ediyorsan Cpu-z ile bakabilirsin ama göreceğin değerler hep aynı olur, dalgalı değil. Tek değişkenlik gösterecek şey kullanım miktarı, onu da ilk mesajındaki görselden izleyebiliyorsun. Detayını istersen aynı pencerede altta kaynak izleyicisini açı seçip de bakabilirsin.

Throttlestop programı kullan, CPU değerine istediğin değeri ata, o değerde sabit kalır diye düşünüyorum. Böylelikle sorunu ortadan kaldırabilirsin.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı