1050Ti PUBG Düşük GPU Kullanımı

Hangisini yapmalıyım?

• RAM Satın Al

• CPU Yükselt

• PC gayet yeterli, PUBG'nin optimizasyonu kötü.

Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.

Can Ergönen

Kilopat
Daha fazla  
Merhabalar, başlıkta gördüğünüz gibi, bu neden kaynaklanıyor? Oyun SSD üzerine kurulu, işlemci mi yetersiz kalıyor yoksa RAM mi yetersiz kalıyor? RAM mi almalıyım yoksa işlemcimi mi yükseltmeliyim? Yoksa PUBG'nin optimizasyonu ile ilgili mi?
1440x1080 çözünürlükte, low ayarlarda oynuyorum. Ekstra olarak Set Timer Resulution ve Cpu Core Parking Mananger 3 kullanıyorum.

Sistemim:
Evga 1050Ti
i3 6098P
GSkill 8 GB 2133 MHz
Asus H110M-C
WD 1 TB Blue
Samsung Evo 850 240 GB
Windows 10

Videoya aldım:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Cinebench:
40409740_254539728724320_9146873433747881984_n.jpg

Valley Benchmark:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
Her ne kadar CPU kullanımı yer yer yüzde 95'e dayansa da ben bir problem görmedim. Bence yaşadığınız sorun PUBG'den kaynaklı büyük bir ihtimalle. Çünkü CPU'dan dolayı bir darboğaz olsa yüzde 98-99 civarı seyrederdi sürekli ki 95'in üzerine çıktığını görmedim. Aynı şekilde RAM kullanımında da sıkıntı göremedim. Neden o zaman GPU kullanımı az derseniz bilmiyorum ama bence PUBG kaynaklı bir problem gibi geldi bana. He birde ayarları yükseltmeyi denediniz mi? Ayarları orta seviyeye alarak belki bir nebze CPU'yu rahatlatabilirsiniz. Bu arada başka oyunlarda da mı bu şekilde oluyor?

Çözünürlükten dolayı bence 1080P'de dene bir de.
Merhabalar, yine değişen bir şey olmadı, %50-%90 arası değişimler, düşüşler oluyor, benim amacım %90-%100 arası kullanılması.
CPU kullanımınız %95'e dayanmış. Sıkıntı büyük ihtimal CPU yüzünden.
Tamam, teşekkürler. O zaman i3'ümü satıp 2. El i5 7400 alacağım.

Her ne kadar CPU kullanımı yer yer yüzde 95'e dayansa da ben bir problem görmedim. Bence yaşadığınız sorun PUBG'den kaynaklı büyük bir ihtimalle. Çünkü CPU'dan dolayı bir darboğaz olsa yüzde 98-99 civarı seyrederdi sürekli ki 95'in üzerine çıktığını görmedim. Aynı şekilde RAM kullanımında da sıkıntı göremedim. Neden o zaman GPU kullanımı az derseniz bilmiyorum ama bence PUBG kaynaklı bir problem gibi geldi bana. He birde ayarları yükseltmeyi denediniz mi? Ayarları orta seviyeye alarak belki bir nebze CPU'yu rahatlatabilirsiniz.
Fakat ayarları değiştirdiğimde de çok bir şey fark etmiyor, mesela ekran ölçeğini 120 yaptığımda GPU kullanımı %90 üzerine çıksa bile, 50 fps civarı aldığımdan pek işime yaradığı söylenemez.
Bu arada maddi durumunuz varsa yanına RAM'de almanızı tavsiye ederim.
Malum dolar 7'ye dayandı, o kadar bütçe ayırabileceğimi düşünmüyorum. Belki ilerleyen zamanlarda.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı