1070 SLI Mantıklı mı?

Makaleler
33
Yer
Kadıköy
Daha fazla  
Asında 2 yıl sistemi güncelleme fikrim yoktu ama bu aralar biraz düşünmeye başladım.

Sistemimde İ5 6600K ve GTX 1070 var. 1500 TL'ye ikinci el bir tane daha alıp işlemciyi de I7 6700K ya da 7700K yapsam ortalama cebimden 1800-2000 TL bir rakam çıkıyor.

4-5 yıl önce SLI kullanmıştım bazı oyunlarda performansı düşüktü ama şu an ne durumda bilmiyorum. Sonuç olarak 1070 SLI RTX 2080'i geçiyor.

Sizce 2000 TL bir masraf yaparak bu sisteme geçmeye değer mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Asında 2 yıl sistemi güncelleme fikrim yoktu ama bu aralar biraz düşünmeye başladım.

Sistemimde İ5 6600K ve GTX 1070 var. 1500 TL'ye ikinci el bir tane daha alıp işlemciyi de I7 6700K ya da 7700K yapsam ortalama cebimden 1800-2000 TL bir rakam çıkıyor.

4-5 yıl önce SLI kullanmıştım bazı oyunlarda performansı düşüktü ama şu an ne durumda bilmiyorum. Sonuç olarak 1070 SLI RTX 2080'i geçiyor.

Nerede geçiyor? Öyle bir durum imkansız. 1080 SLI deseniz anlarım da anca 2060 seviyesine gelir.

Bence SLI mantıklı değil. Tıpkı eskiden olduğu gibi her oyunda aynı performansı veremeyecek ya da bazı oyunlar desteklemeyebilir. Ayrıca ikinciyi taktığınızda bildiğiniz üzere +%100 değil +%30-40 civarı bir performans artışı elde edebilirsiniz. Elbette bu değer oyundan oyuna değişebilir.

Elinizdeki ekran kartını satıp üst modele geçmek daha mantıklı.

Nerede geçiyor? Öyle bir durum imkansız. 1080 SLI deseniz anlarım da anca 2060 seviyesine gelir.

@dogant 'nin dediği gibi. 2080 performansında bi' sistem olur. Çoğu oyun SLI sistemlerde sorunsuz çalışıyor. Desteklemeyen oyunlarda da zaten tek 1070 yeterli olur. Yine de güç tüketimi ve sıcaklık bakımından eksi yönleri olacak. Eğer elindeki 1070'i çıkarabilirsen 2. el 1080 Ti alabilirsin. Böylece sürekli olarak 2080 performansı alırsın. Eğer SLI sistemi yapmak istersen sağlam bi' PSU'ya ihtiyacın olacak. Gerçi imzandaki PSU 4'lü bile çalıştırabilir. Kısaca sana kalmış. Bana sorarsan 1080 Ti daha iyi bi' seçenek.

Kesinlikle değmez. Hem çok daha fazla enerji tüketecek, hem de her oyundan gereken performansı alamayacaksın. Oynadığın oyunlarda da SLI desteği olmak zorunda yoksa diğer kart boş boş yatacak.

Micro stutter olayını da unutmamak lazım. SLI sistemlerde sıklıkla meydana gelebilen sorunlardan biri.

Bana sorarsan gereksiz bir yatırım olur.

İzlediğim testlerde daha fazla FPS aldığını gördüm. 1070 SLI'ın 1080 TI geçtiği bilinen bir şey 1080 TI ile RTX 2080 eşit kartlar olduğunu göre mantıken RTX 2080'i de geçiyor olması lazım.

Kesinlikle değmez. Hem çok daha fazla enerji tüketecek, hem de her oyundan gereken performansı alamayacaksın. Oynadığın oyunlarda da SLI desteği olmak zorunda yoksa diğer kart boş boş yatacak.

Micro stutter olayını da unutmamak lazım. SLI sistemlerde sıklıkla meydana gelebilen sorunlardan biri.

Bana sorarsan gereksiz bir yatırım olur.
Enerji problem değil çok fazla kullanmıyorum PC'yi. Ortalama günde 2-3 saat oyun oynuyorum.
En büyük korkum Micro stutter zaten. Hala oluyor mu bu yeni nesil kartlarda ?

Önerileriniz için teşekkür ederim arkadaşlar şu an pek mantıklı gelmedi bana da. Micro shutter falan yaşamak gerçekten sinir bozucu.

Son düzenleme:
En büyük korkum Micro stutter zaten. Hâlâ oluyor mu bu yeni nesil kartlarda?

Maalesef.

Küçük bir araştırmayla yeni nesil kartların çoğunda bu sorunun meydana gelebileceğini görebilirsiniz.

Güçlü bir kart alıp kullanmak çok daha kârlı. SLI ile uğraşmayın derim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı