Çözüldü 1070 Ti - i5 8400 darboğaz ve performans sorunu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

grasshopper

Centipat
Merhaba, daha bugün RX580'den 1070 Ti'a geçtim fakat Battlefield 5'te GPU kullanımı %80 ile %93 arasında gidip geliyor. Sebebi nedir, nasıl düzeltebilirim? Senaryo modunda Future Render açık halde 80-95 FPS arası gidip geliyorum.

Ekstra soru: Sizce Red Dead Redemption 2 için sistemim ultrada 60+ görür mü?

Monitör 1080P mi? i5 8400'de güçlü bir CPU dur darboğaz yapmaz ki. RDR2 için ultrada 60 görürsünüz bence 1070ti sonuçta. 1080P ye göre zaten güçlü kart 2K kartı.

1080P için darboğaz yapabilir ancak fps droplara sebep olmuyorsa veya oyun zevkinizi bozacak herhangi bir problem yaratmıyorsa ihmal edilebilir bir darboğazdır diye düşünüyorum. RDR 2 için büyük ihtimal 60+ FPS alırsınız.

Sorunumu çözdüm. Çoğu insanda da oluyormuş. 1x8 RAM'den 2x8'e geçeceğim.
Benim sistemimde de darboğaz mevcuttu ve bende tek kanal RAM kullanıyordum. Sonra dediler çift kanal yap düzelir. Benim sorunum düzelmedi işlemciyi değiştirmeye kadar gittim. Ancak benim darboğazım maalesef bazı oyunlarda fps drop yapıyordu. Eğer senin gibi oyun zevkimi engelleyecek herhangi bir problem yaşamasaydım tabii ki işlemci değiştirmezdim. Umarım sorununu RAM'i çift kanal yapmakla halledebilirsin.

GPU kullanımının yüksek olması kötü değil, iyi bir şeydir. O oyun için 8 GB RAM yetersiz, 16 şart. Monitör de 1080p olmalı. Ayarları kökleyin.
monitör benq xl2411
Benim sistemimde de darboğaz mevcuttu ve bende tek kanal RAM kullanıyordum. Sonra dediler çift kanal yap düzelir. Benim sorunum düzelmedi işlemciyi değiştirmeye kadar gittim. Ancak benim darboğazım maalesef bazı oyunlarda fps drop yapıyordu. Eğer senin gibi oyun zevkimi engelleyecek herhangi bir problem yaşamasaydım tabii ki işlemci değiştirmezdim. Umarım sorununu RAM'i çift kanal yapmakla halledebilirsin.
çift kanal denilen tam olarak ne oluyor?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı