1080 Ti boşta 55 derece

Aren

Hectopat
Daha fazla  
İnternetten videolara da baktım bu sıcaklık değeri normal gelmedi. Ne yapmam gerekiyor bilmiyorum, denemediğim araştırmadığım yer kalmamıştır. Arkadaşlarıma da sorduğumda bu kadar ısınmamalı diyorlar. CS:GO'da 65 derece PUBG-Apex Legends'da 75+ dereceleri görüyor.

368935

Son düzenleyen: Moderatör:
Tam ekran kartı modelinizi de yazarsanız iyi olur. Birde MSİ Afterburner programı ile kendi istediğiniz gibi sıcaklık oranına göre fan çalışmasını ayarlayabilirsiniz.

Kasanın soğutma sistemi de önemli. Ben Msi'in 1060 GamingX 6G modelini kullanıyorum. Kasanın egzoz fanının bağlantısını yapmayı unutmuştum, kart tam yükte 75 dereceleri görüyordu fan bağlantılarını yaptığımda 65 dereceyi geçmedi.

Kasanın hava akışı normal. 3 tane kasa fanı bir de 240lık CPU sıvı soğutma var. Üstelik ekran kartının fanı %20 bile çalışıyor hep. GTX 1080 Ti kart bu arada.
Ekran kartınızı tozlandıysa tozunu temizleyin düzelecektir.
Sistem daha 8-9 aylık ve 1 ay önce bakımları da yaptım.

Zero Frozr gibi özellikler 60 derece altında fanları durduran, üzerine çıkınca çalışmasını sağlayan teknolojilerdir. Sıcaklık değerleriniz genelde abartı değil, sağlıklı seviyelerde. Ancak gerçekten tam olarak boşta 55 derece olmamalı, şayet kasa içi sıcaklığınız çok yüksek değilse. Fanları manuel ayarlayarak maksimumda, yüzde 50'de deneyin oyunlarda, sonuçları bir karşılaştırın. MSI Afterburner'da fan ayarını yapabilirsiniz. Raporlama hatası da olabilir, macunu kurumuş ya da oynamış, bir sorun yaşamış da olabilir. Voltaj ayarlarına kadar bakmak gerek eğer her adımdan eminseniz.

En kısa zamanda kasa içi fanları kontrol edip burayı haberdar edeceğim.
Merhabalar. İstemeden bir çözüm yolu buldum. Monitörüm DVI ile bağlıydı ben bunu HDMI ile değiştirdim ve sıcaklık ciddi bir düşüşe uğradı ama 144hzlik monitörümden 60Hz alabiliyorum HDMI olduğu için ben bunu DisplayPort ile değiştirsem sıcaklık 40-45 seviyesinde mi olacak yoksa yine artar mı? @Ali Güngör
372237

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı