1080 Ti güç bağlantısı

muratsarpay

Megapat
Daha fazla  
Ekran kartı için:
Tek GPU kablosu ile güç vermem mi gerekiyor? Kablonun 8 pin güç kaynağı girişi var çıkışı 16 pin. Yani tam olarak ekran kartının soketleri tamamlanıyor.
Çift GPU kablosu ile güç vermem mi gerekiyor? Aynı şekilde kafama takıldı güç kaynağından iki kablo çekersem fazla güç verip karta zarar verir miyim?

Dosya Ekleri

• ekran1.jpg
    ekran1.jpg
    199,6 KB · Görüntüleme: 206
  • ekran2.jpg
    ekran2.jpg
    226,2 KB · Görüntüleme: 204
Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı için:
Tek GPU kablosu ile güç vermem mi gerekiyor? Kablonun 8 pin güç kaynağı girişi var çıkışı 16 pin. Yani tam olarak ekran kartının soketleri tamamlanıyor.
Çift GPU kablosu ile güç vermem mi gerekiyor? Aynı şekilde kafama takıldı güç kaynağından iki kablo çekersem fazla güç verip karta zarar verir miyim?
Molex to 8 pin alabilirsin ancak hiç önermiyorum sağlıklı değil ve kart gerçekten yanabilir.
/ KONU İLE İLGİSİ YOKTUR EDİT /
Yeni nesil PSU alıp 8+8 yapmanın zamanı gelmiş. Sonuçta 12V kanalından güç çekiyor.
Ekran kartı için:
Çift GPU kablosu ile güç verebilirsin, resimleri yeni gördüm. Herhangi sorun oluşmaz.

Hocam sorun olacağını düşünüyorum çünkü PSU buna göre dizayn edilmiş kaliteli bir PSU W değerini belirtirmisiniz?

Ekran kartı için:

Aynı PSU modeli var bende(750W) Tek PSU yazan kabloyu PSU'ya bağladım oradan çıkan 2 taraflı 8+8 Pcl-e kablosunu ise ekran kartına bağladım yane ekran-1 yazan resimdeki gibi bağlantı yaptım.

Birşey sormak istiyorum hocam bu PSU'yu kullandığında bilgisayarı açarken ve kapatırken PSU'dan tık diye bir ses geliyor mu bir kontrol eder misin?

Son düzenleme:
Aynı psu modeli var bende(750w) Tek PSU yazan kabloyu Psu'ya bağladım oradan çıkan 2 taraflı 4+4 Pcl-e kablosunu ise ekran kartına bağladım yane ekran-1 yazan resimdeki gibi bağlantı yaptım.

Birşey sormak istiyorum hocam bu psu'yu kullandığında bilgisayarı açarken ve kapatırken psu'dan tık diye bir ses geliyor mu bir kontrol eder misin?
Bahsettiğiniz olay SHP650 modelin de yaşıyorum. Aşırı yüklenme veya anlık güç kesintisi bunu gerçekleştiriyor muhtemelen.

Ekran kartı için:

Ben de bu konuyu açarak aynı şeyi sormuştum ama pek ilgilenen çıkmadı. Muhtemelen ben kendimi anlatamadım veya bilen birileri görmedi.

Benim güç kaynağımdan da aynı bu PCIe kabloları çıktı ve GPU bağlantısını nasıl yaparsam doğru veya ikisi de doğru olsa bile hangisinin best practice olduğunu merak ediyorum.

Kablonun diğer tarafındaki iki 8 pin ucu da güç iletebiliyor mu? Yoksa üretici acaba kablo yönetimi için böyle yapmış olabilir mi? Mesela o uçlardan biri daha kısa diğeri daha uzun. GPU'nuza hangi uzunluk yeterliyse o ucu kullanın gibi.

İki seçeneğimiz var:

1. Güç kaynağının 8 pinine girip, aynı kablonun diğer ucundaki 2 tane 8 pinin hepsini GPU'ya bağlayarak işi bitirmek.
2. Güç kaynağına iki tane PCIe kablosu bağlayıp ikisinin de birer tane 8 pinini kullanıp diğerlerini boşta bırakmak.

Ne yapmalıyız?

Ben de bu konuyu açarak aynı şeyi sormuştum ama pek ilgilenen çıkmadı. Muhtemelen ben kendimi anlatamadım veya bilen birileri görmedi.

Benim güç kaynağımdan da aynı bu PCIe kabloları çıktı ve GPU bağlantısını nasıl yaparsam doğru veya ikisi de doğru olsa bile hangisinin best practice olduğunu merak ediyorum.

Kablonun diğer tarafındaki iki 8 pin ucu da güç iletebiliyor mu? Yoksa üretici acaba kablo yönetimi için mi böyle yapmış olabilir mi? Mesela o uçlardan biri daha kısa diğeri daha uzun. GPU'nuza hangi uzunluk yeterliyse o ucu kullanın gibi.

İki seçeneğimiz var:

1. Güç kaynağının 8 pinine girip çıkan 2 tane 8 pinin hepsini GPU'ya bağlayarak işi bitirmek.
2. Güç kaynağına iki tane PCIe kablosu bağlayıp ikisinin de birer tane 8 pinini kullanıp diğerlerini boşta bırakmak.

Ne yapmalıyız?
Sharkoon SHP 650W 80+ kullanıyorum, fotoğrafta belirttiğiniz aynı GPU kablodan çıkan 2X8 pin çıkışı ekran kartına gönül rahatlığı ile takabilirsiniz.

Umarım aradığınız cevap budur, konuyu kötü anlatmışsınız sadece fotoğraflara baktım.

Bahsettiğiniz olay SHP650 modelin de yaşıyorum. Aşırı yüklenme veya anlık güç kesintisi bunu gerçekleştiriyor muhtemelen.
Bende bir güç kesintisi veya bir problem olmadı şuana dek ama bilgisayarı ilk açtığımda çıt diyor ve işim bittiğinde windowstan kapatınca bilgisayar gücü kestiğinde çıt deyip kapatıyor. Onun dışında bir problem oluşmadı.

Hocam biri uzun biri kısa olması doğal. Çünkü daha düşük güçlü iki ekran kartı takmak için yapılmış. Bu kart güçlü olduğu için iki beslemeye ihtiyaç duyuyor.

Bende bir güç kesintisi veya bir problem olmadı şuana dek ama bilgisayarı ilk açtığımda çıt diyor ve işim bittiğinde windowstan kapatınca bilgisayar gücü kestiğinde çıt deyip kapatıyor. Onun dışında bir problem oluşmadı.
Benim aşırı bir anda yüklenince, bilgisayar yük altında kapanınca bu sesi duyuyorum. Bir çeşit sigorta sistemi olabilir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı