GTX 1080 TI SLI Güç Tüketimi

1080 Ti modelinde SLI yapmanın mantığı ne? Kart normalde 5K için tasarlanmış. Günümüzde o kadar yüksek çözünürlükte monitör yok ki. Bir de üstüne siz bunu SLI yapacaksınız bence çok gereksiz.
Kullandığım monitör 4K, bende tek GTX 1080 TI'yi evet kullanırım fakat uzun süre götürmesi lazım o kadar para verdiysem, tabi birde biraz daha yüksek performans için istiyorum ama sanırım bu gidişle pek mümkün görünmüyor, kusura bakmayın cezalıydım bu yüzden yazamadım.

GTX 1070'in neyi yetmiyor. Eğer oyun içinse bence yeterli. Günümüz icin zaten üst düzey bir kart. Ancak 4k oynamak istiyorsanız 1080ti alabilirsiniz. 1080ti sli ne yani gereksiz masraf yapmayın. Oyundan farklı bir amacınız varsa orası ayrı tabii.
Sizinde söylediğiniz gibi 4K monitörde pek yetmiyor temel sebep bu, ve birazda biraz daha yüksek performans için :)

Arkadaş yardım istiyor. İki 1080 Ti'yi i5 6500 ve Everest PSU'ya emanet ederse olacaklar var. İşlemciniz yetersiz kalır, almayın.
Darboğaz olacağını biliyorum ama ekran kartlarını aradan çıkartmak için önce bu işi tercih ettim sonra da işlemci olur ama darboğaz beni rahatsız etmezse gerekte yok açıkçası. :)

Everest PSU almanızı önermem.
PSU'nun bence kaç W olduğu ve verimliliği önemli belki Corsair içindeki malzemeleri biraz daha kaliteli olarak kullanıyordur. :)

1080 Ti modelinde SLI yapmanın mantığı ne? Kart normalde 5K için tasarlanmış. Günümüzde o kadar yüksek çözünürlükte monitör yok ki. Bir de üstüne siz bunu SLI yapacaksınız bence çok gereksiz.
Şu an 10K hesaplayabilecek GPU o bakımdan var mı? Titan XP'yi çılgınlık yapıp 4 yollu SLI yapan bile 8K çözünürlükte oynuyor, Dell UP3218K ile oynuyorlar. :)

O İ5 6500 ile o ekran kartını beslemeyi nasıl düşünüyorsunuz kimsenin dikkatini çekmemiş ama ?
Darboğaz olacağını yazmıştım zaten ama bu gidişle bir tane alacağım gibi görünüyor şuan işlemciye bütçem yok çünkü

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı