1080 Ti neden bu kadar pahalı?

Ne olursa olsun çok güçlü bir kart. Tamam belki 4-5 bin verilmez ama aşağısına alınabilir gibi geliyor bana. 2080 Super kullanıcısıyım ve parçacıklı sahnelerde 1080 ti'den daha kötü FPS alıyorum aynı şartlar aynı çözünürlük aynı işlemci... Arada uçurum yok 3-5 FPS var ama var yani.

İnsanlar yeni kartları alamadığında dolayı eski kartlarını kazık fiyata satıp güncellemeye çalışıyorlar. Durum bundan ibaret.

1080 Ti'in gücünü bilmiyorsun galiba. Bu kart RTX 2070 le kapışıyor. Burada kazıklama falan yok. Git YouTube'dan testlerine bak, GTX 1080 Ti RTX 2070'e eşit bir kart.

Son düzenleyen: Moderatör:
Birincisi ben senin kardeşin değilim. Baban yaşında adamım. Cevap verir iken dikkat et.

Eski kart dememdeki neden; benzer veya daha fazla performans veren yeni kartların satışa çıkmasıdır. RTX beni pek ilgilendirmiyor ama getirdiği ekstra özellikler benim için önemli.

Duruma gelince; insanların alım gücü git gide düştüğünden dolayı eski kartlarını zarar etmeden satmaya çalışıyor. Olması gereken fiyatlar bunlar değil. RX 570'e 2000 TL isteyen, GTX 1060'a 3500 TL isteyen var bu piyasada. Bunu görenler o zaman benim kartımda bu kadar eder, 200-300 TL daha ucuza hemen satılır diye düşünüyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı