1080p 280Hz vs 2K 180 Hz

DLSS kullanıyorum, varsa fg kullanıyorum onu da ihtiyaç görürsem. Zaten bütün oyunlarda yok.

Native dediğim şey doğal 1440p çözünürlük. DLSS görüntüyu bazı oyunlarda belirgin ölçüde bozuyor. DLSS kullanmak yerine 1080p kullanmak pek fark ettirmiyor. DLSS kapalı şekilde 4070'i geçtim 4080 bile tatmin edici performans veremiyor.

Native dediğim şey doğal 1440p çözünürlük. DLSS görüntüyu bazı oyunlarda belirgin ölçüde bozuyor. DLSS kullanmak yerine 1080p kullanmak pek fark ettirmiyor. DLSS kapalı şekilde 4070'i geçtim 4080 bile tatmin edici performans veremiyor.
Tatmin edici FPS değerleriniz 360 falan mı? DLSS'i kalite modunda kesinliği %100 yaparsanız neredeyse gözle fark edemeyecek kadar belli oluyor. 4080 zaten abartmışsın ama hadi 4070 ve 4070S için konuşalım, 4080'in performansı zaten 2K için çok yeterli. Ben iki karta da sahibim ve bir tatminsizlik yaşamadım. DLSS gerektirecek oyun sayısı bir elindeki parmak sayısını geçmezken bu yorumunun bir sebebi mi var? Yani Allahtan şu kart 12 GB çıktı da VRAM yüzünden 1080P damgası yedi bazıları yüzünden. Aynı şeyi nedense 4070S için duymuyoruz. Test videolarında hayal kırıklığına uğratan bir oyun görmedim, seni hangi oyunun değerleri memnun etmedi acaba?

Tatmin edici FPS değerleriniz 360 falan mı? DLSS'i kalite modunda kesinliği %100 yaparsanız neredeyse gözle fark edemeyecek kadar belli oluyor. 4080 zaten abartmışsın ama hadi 4070 ve 4070s için konuşalım, 4080'in performansı zaten 2K için çok yeterli. Ben iki karta da sahibim ve bir tatminsizlik yaşamadım. DLSS gerektirecek oyun sayısı bir elindeki parmak sayısını geçmezken bu yorumunun bir sebebi mi var? Yani Allah'tan şu kart 12 GB çıktı da VRAM yüzünden 1080p damgası yedi bazıları yüzünden. Aynı şeyi nedense 4070s için duymuyoruz. Test videolarında hayal kırıklığına uğratan bir oyun görmedim, seni hangi oyunun değerleri memnun etmedi acaba?

Her oyunda native şekilde RT ultrada 120 FPS alıyor mu? Affedersin ama 50 bin TL verdiğim kartla sahte kareler ve pikseller görmek istemem aldığım monitörü sonuna kadar kullanmak isterim. En ucuz 2K monitörler bile 165Hz 4080 çoğu oyunda 120FPS sabit nativede verilmiyor. DLSS'in iyi çalıştığı ne kadar oyun varsa vasat çalıştığı oyunlarda var. Kaldı ki önümüzdeki 2-3 yıl içerisinde DLSS de kurtarmayacak. Yok DLSS'i kaliteye al yok keskinliği arttır yok RT'yi düşür ne anlamı kaldı aldığım monitorün? Hadi 3080 ve 4080'den örnek gidelim. Çıktıklarında 4K oyunculuk için çıktılar ve çoğu firma uluslararası 3 yıl garanti veriyor bunlar cepte kalsın. 3080 2020 de çıktı bırak 2021-2022 yapımı oyunları 4K native oynatmayı 2K native bile zor oynatıyor. Aynı şekilde 4080 de 2022 de çıktı 2023-2024 oyunlarının çoğunu native 4K oynatamıyor. Daha aldığın ürünün garantisi bitmeden vadedilen çözünürlükte oynayamıyorsun. Bu donanım üreticilerin sorunu değil oyun üreticilerinin berbat optimizasyonunun sonucu. Üstelik 4070'in hakkı 2K diyorsunuz cidden komik. Bu DLSS tayfa konsollarada laf atıyor gerçek 4K vermiyor diye. Denedim gördüm DLSS, FSR, AFMF veya benzeri teknolojiler görüntüyü oyundan oyuna bozuyor. Mesela ride 5 oynarken FSR neredeyse native gibi fakat Dead Space oynarken ne DLSS ne de FSR native e yaklaşabiliyor. 12 GB VRAM 2K için gayet yeterli fakat oyunların optimizasyonları berbat.

Her oyunda native şekilde RT ultrada 120 FPS alıyor mu? Affedersin ama 50 bin TL verdiğim kartla sahte kareler ve pikseller görmek istemem aldığım monitörü sonuna kadar kullanmak isterim. En ucuz 2K monitörler bile 165Hz 4080 çoğu oyunda 120FPS sabit nativede verilmiyor. DLSS'in iyi çalıştığı ne kadar oyun varsa vasat çalıştığı oyunlarda var. Kaldı ki önümüzdeki 2-3 yıl içerisinde DLSS de kurtarmayacak. Yok DLSS'i kaliteye al yok keskinliği arttır yok RT'yi düşür ne anlamı kaldı aldığım monitorün? Hadi 3080 ve 4080'den örnek gidelim. Çıktıklarında 4K oyunculuk için çıktılar ve çoğu firma uluslararası 3 yıl garanti veriyor bunlar cepte kalsın. 3080 2020 de çıktı bırak 2021-2022 yapımı oyunları 4K native oynatmayı 2K native bile zor oynatıyor. Aynı şekilde 4080 de 2022 de çıktı 2023-2024 oyunlarının çoğunu native 4K oynatamıyor. Daha aldığın ürünün garantisi bitmeden vadedilen çözünürlükte oynayamıyorsun. Bu donanım üreticilerin sorunu değil oyun üreticilerinin berbat optimizasyonunun sonucu. Üstelik 4070'in hakkı 2K diyorsunuz cidden komik. Bu DLSS tayfa konsollarada laf atıyor gerçek 4K vermiyor diye. Denedim gördüm DLSS, FSR, AFMF veya benzeri teknolojiler görüntüyü oyundan oyuna bozuyor. Mesela ride 5 oynarken FSR neredeyse native gibi fakat Dead Space oynarken ne DLSS ne de FSR native e yaklaşabiliyor. 12 GB VRAM 2K için gayet yeterli fakat oyunların optimizasyonları berbat.
RX 7900 XTX bile 4K RT: açık ultra ayarlarda 15-20 FPS veriyor, RTX 4090 FG ve DLSS olmasına rağmen 90-100 FPS veriyor. 4K 240 Hz monitör alanlar saf mı? 240 FPS almayacaklarını bile bile alıyor çünkü konu Hz değerin kadar FPS almak değil.

RX 7900 XTX bile 4K RT: Açık Ultra ayarlarda 15-20 FPS veriyor, RTX 4090 fg ve DLSS olmasına rağmen 90-100 FPS veriyor. 4K 240 Hz monitör alanlar saf mı? 240 FPS almayacaklarını bile bile alıyor çünkü konu Hz değerin kadar FPS almak değil.

7900XTX ve 4090 ne hikmetse 4K kartı fakat ya native oynamayacaksın ya da RT açmayacaksın. Ne anladım ben bu işten 60FPS'i dedem oynasın, 1500 dolardan fazla verdiğim kart 4K da yamulacaksa ohooo... Oyun firmalarının yarım yamalak optimizasyonu sonucu 4090 gibi 12 bit 8K HDR videolar işleyen kart 4K oyun oynatamıyor.

7900XTX ve 4090 ne hikmetse 4K kartı fakat ya native oynamayacaksın ya da RT açmayacaksın. Ne anladım ben bu işten 60FPS'i dedem oynasın, 1500 dolardan fazla verdiğim kart 4K da yamulacaksa ohooo... Oyun firmalarının yarım yamalak optimizasyonu sonucu 4090 gibi 12 bit 8K HDR videolar işleyen kart 4K oyun oynatamıyor.
O zaman oyun geliştiricilerini eleştirmen daha doğru olmaz mı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı