1080P için 23" vs 27"

1920x1080 çözünürlükte pikseller 24' için uygun sen bunu 27' yayarsan piksellerin sıklığı azalır, keskin olmayan ve daha kötü görüntü ortaya çıkar. 2K için 27' idealdir. Ekrana yaklaşmayla alakası yok, monitör ile senin arandaki mesafe en fazla 40cm'dir. Bu yüzden daha kötü görünebilir yine de siz bilirsiniz.
 
24 1080p kullanıyordum. Ardından bir süre 27 kavisli 2k kullanma fırsatı buldum.
Genel kullanım olarak 27 daha iyi göründü. Monitör ile aramdaki mesafe 90cm kadar.
1080p monitörden 2k monitöre geçince çözünürlük anlamında dev bir fark görmedim. Ama boyut çok daha kullanışlı geldi özellikle video izlerken iyiydi.

1080p için 27inç tavsiye eder misiniz?

1920x1080 çözünürlükte pikseller 24' için uygun sen bunu 27' yayarsan piksellerin sıklığı azalır, keskin olmayan ve daha kötü görüntü ortaya çıkar. 2K için 27' idealdir. Ekrana yaklaşmayla alakası yok, monitör ile senin arandaki mesafe en fazla 40cm'dir. Bu yüzden daha kötü görünebilir yine de siz bilirsiniz.

Bu tarzda yorumlar çok fazla okuyorum, indirip bekleyip 2k 27" alacağım en sonunda, 27 inçten vazgeçmek istemiyorum mevcut monitörüm 21.5 inç zaten 2.5 inç için o kadar para vermeye değmeyecek.
 
1080p için 27inç tavsiye eder misiniz?



Bu tarzda yorumlar çok fazla okuyorum, indirip bekleyip 2k 27" alacağım en sonunda, 27 inçten vazgeçmek istemiyorum mevcut monitörüm 21.5 inç zaten 2.5 inç için o kadar para vermeye değmeyecek.

Önceden 27 1080p monitör kullandım piksellerin rahatsız ettiğini hatırlamıyorum.
Ama bu kişiden kişiye değişebilir. O yüzden ınternetten satın alıp deneyin. Rahatsız olursanız iade edip 2k monitör bakarsınız.
Ama benim kanımca 1080p ile 2k monitör arasındaki yaklaşık 1000 liraya değecek bir fark yok.
 
27" olayından bir tane de ben yapacağım.
Temel amaç iş olacak.
Göz yormaması ve hoş görünmesi gerekiyor.

Oyun durumları için TV + PS5 falan yaparım herhalde.
Bilgisayarda oyun oynayıp para kazanmıyorsam "gaming" monitör ve "mekanik" klavye durumları falan saçma gelmeye başladı bana.
Gecikme bilmem ne diyenler olacaktır fakat abartıldığı gibi olduğunu düşünmüyorum.
Gecikme demişken al sana bir şey söyleyeyim bu gece uyuyabilirsen uyu;
Senin bilgisayarın zaten gecikiyor. Ethernet yongasındaki durumlardan, yok RAM daki bilmem ne, işletim sisteminin bilmem ne servisi.
Buyrun bu gece uyuyun hadi. :D
Böyle şeylere takılmamaya başladım ben artık.
 
Ekranla arandaki mesafeye bağlı olarak değişir bu. Bende imzadaki sistem var. Yaklaşınca evet pikselleri sayabiliyorsun. Ama bu demek değil ki 24" için bu durum geçerli değil. Onda da yaklaşırsan sayarsın. Benim 23.5" 27" 29" ve 32" monitör deneyimim oldu. İmzadaki ekran kartına sahipsen eğer 2K monitörden vazgeç yüksek grafikli oyunlarda sıkıntı yaşarsın. 2K olmayacağından 29" ve 32" monitörleri ele. Kaldı 23.5" ve 27". 1080p iki boyut için de idealdir. Ve benim tercihim ve önerim 27" olanıdır. Hem film hem oyun zevki için 23.5" dan 27" e kazanacağın boyut 23.5" ile 27" arasındaki kaybedeceğini düşündüğün pikselleşmeden daha fazla olacaktır.
 
Aynı soruyla ilgili anket yapmıştım ve 24" bir tık daha çoğunlukta çıkmıştı. Bu seçim bu forumdakilere göre en azından, neredeyse eşit paya sahip. Ben her ikisi monitörü de deneyimledim. Eski bilgisayarımın monitörü 23.5" idi. Ben 27" olarak aldım ve çok doğru bir tercih olduğunu anladım. Deneyimleyip tercih yapsan aslında daha iyi olur. 27" diyorum ben. Ortalama bir mesafe ile gayet de yeterli görüş imkanınız oluyor.Bu biraz da sizin algınıza bağlı...
 
Media Markt gibi yerlerde monitör, bilgisayar veya konsol gibi yerlere koltuk koyuyorlar deneyimlemek için.
Gidip bi 10-15 DK takılın ama ilk yanılgıya kapılmayın sakın.
Gelen olmaz ise biraz oyalanın hatta :D
Bu mesajı 13" ekrandan yazıyorum ve ilk başta telefona bakar gibiyken şimdi çok fark hissetmiyorum.
 
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı