mMichaelMYERS
Hectopat
Evet arkadaşlar sorum bu. En fazla 1920x1080 bir monitöre sahibim herhangi bir oyunda 4K açsam bir artısı olur mu yoksa gereksiz FPS kaybı mı olur?
Çok büyük bilgi yanlışın var. Ben basit bir örnek olsun diye öyle yazdım YouTube'yi geç gelmiş geçmiş bütün programlar, bütün oyunlar, tüm filmler, bütün yazılımlarda 1080p monitörde 4K'ya çekince aradaki farkı göremeyen ileri derece astigmattır artık ne diyeyim.
YouTube'yi geç. En basit bir uygulama veya duvar kağıdı resmi, bir oyunda hiç mi 4K ya çekmedin görüntü ayarını? Arada dağlar kadar fark var. Yazdıklarımı anlamamışsınız tekrar okuyun.
Bu forumda ilk defa bir yanlışı bu kadar keskin savunanı görüyorum. Değil kardeşim gülücük de atmışsın yazdığıma hadi ona bir şey demiyorum. 1080p ekranda 4K çekersen piksel aldatması + bir kaç işlem ile gerçek 4K monitörün verdiğini vermese bile daha güzel bir görüntü elde ediyoruz. Uzun açıklamasını bak bu arkadaş yapmış.Bende hem 1080p hem 4K monitor vardı şu an 4K kullanıyorum az önce dediklerim yine geçerli duvar kadigi resimdede gecerli oyunda bir işe yaramaz ama kendim bizzat deneyimledim sen psikolojik olarak oyle hissediyorsun.
Bu forumda ilk defa bir yanlışı bu kadar keskin savunanı görüyorum. Değil kardeşim gülücük de atmışsın yazdığıma hadi ona bir şey demiyorum. 1080p ekranda 4K çekersen piksel aldatması + birkaç işlem ile gerçek 4K monitörün verdiğini vermese bile daha güzel bir görüntü elde ediyoruz. Uzun açıklamasını bak bu arkadaş yapmış.
Psikolojik algı ile gerçek görüşü de bir zahmet ayırt edebiliyorum daha demin deneme amaçlı birkaç oyunda işleme ölçeğini artırdım görüntü düzeldi ve biglisayar zorlandı. Eski haline getirdim (1080) normal oldu. Anlamamak için ısrar edene anlatmak için uğraşa girilmez.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.