Çözüldü 1080p ve 1440p çözünürlükleri arasındaki netlik farkı çok mudur?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Shouz

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Açık manzaralı oyunlarda War Thunder, Battlefield, enlisted vb. 1080p monitörümde örnek veriyorum 100M'den sonrası çok pikselli gözüküyor, dümdüz açıkta duran düşman görülmez hale geliyor. 1440P'ye geçeceğim bu sebepten dolayı, bir fark olur mu?
Mevcut monitör: LG GN750-B 1080p 240Hz.
Almayı düşündüğüm monitör: LG GR83Q-B 1440p 240Hz.

Not: Reddit'de bu konu hakkındaki farklı düşüncelere baktım ve benim gibi düşünen çok birisi bütün çözünürlükleri deneyimlediğini,
1080P'de 100M'ye kadar 1440P'de 600-700M'ye kadar 4K'da 1-1.3Km'ye kadar düşmanları net bir şekilde görebildiğini belirtmiş (Referanslar Squad oyunundan).

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
24 inç 1440p yok ki hocam.

Hocam 27 inç 1440p alın o zaman, zaten dediğim gibi tam boyut, ben şahsen zamanla alışıcağınızı ve bir zamandan sonra 24 inç monitörle olan zamandan daha fazla keyif alacağınızı düşünüyorum, 24 inç önermesini pek takmayın kafanıza, e-sporcular için vazgeçilmezdir 24 inç ve altı.

Hocam tabii ki olur, sonuçta monitörünüzdeki piksel sayısı artıyor, sen YouTube'da olan bir videoyu 480p'demi daha güzel deneyimliyorsun 1080p'demi? Bu da aynı mantık.

1080p den 720 p ye geçtiğinde ki gibi bir farklılığı hemen anlayamayabilirsin, lakin 2k veya 4k uzun süre oynayınca 1080p ye çektiğinde arada ki görüntü rahatsızlığı hemen dikkatini çeker. 1080p de olur imkanın varsa 1440p oyna

Hocalarım farklı bir konudan bahsediyorum moderatör biraz değiştirmiş bahsettiğim şey spotlamak uzaktaki bir düşmanı spotlarken 1080p monitörümde uzaktaki düşman pixellerin içerisine karışıyor 1440P'de o tepelerin çizgileri olsun çalılıklar olsun yumuşak gözükür de düşmanın silüeti göz önüne çıkar mı?

1080p ile 480pek güzel bir örnek olmadı gibi.

1080p ile 360p diyelim o zaman hocam

Kesinlikle bir fark görürsünüz hocam, 1440 p 2.5k ne de olsa 2.5 kat daha iyi bir görüntü alacaksınız yani bence gözükür.

1080p ile 360p diyelim o zaman hocam

Kesinlikle bir fark görürsünüz hocam, 1440 p 2.5k ne de olsa 2.5 kat daha iyi bir görüntü alacaksınız yani bence gözükür.

Söylemeyi unuttum sisteminizin monitöre uyumlu olması gerek, ekran kartının 1440p desteklemesi vb.

İmzamda vardı aslında 4060 Mobile ve 7840HS kullanıyorum ultrada oynamayacağım grafik olarak o yüzden sorun yaratacağını düşünmüyorum ayrıca monitör daha kalıcı oluyor sistemi değişirim.

Şu anki monitörüm 3 farklı sistem gördü

Pardon hocam sadece mesaja bakmışım
Ultra grafiklerde bazı oyunlarda düşük FPS alma ihtimali var 4060 ekran kartının,böyle olursa ayar düşerseniz zaten dediğiniz gibi Ultra oynamayacaksanız pek sorun olmaz.
Sonuç olarak sisteminizle ilgili bir sorun yaşayacağınızı düşünmüyorum 1440p bir monitör ile de daha güzel ve net bir görüntü alacağınız kesin.

Arada sandığın gibi 2.5 kat fark yok. Ben hızlı oyunlarda aradaki farkı hissedemesemde yavaş oyunlarda belli oluyor.

Arada sandığın gibi 2.5 kat fark yok. Ben hızlı oyunlarda aradaki farkı hissedemesemde yavaş oyunlarda belli oluyor.

Sizde 2K monitör mü var hocam? Benim dediğim War Thunder da mesela çok uzakta her şey piksel piksel oluyor bu yüzden tank varsa bile pixel kaosu olduğu için anlaşılmıyor 2K da böyle bir şey söz konusu mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…