Mağazada 2K ile 1080p arasındaki farkı görebilir, beğendiğiniz bir modeli internetten daha uygun fiyata satın alabilirsiniz.
Monitörü neden iade etmek istiyorsun? Ekran kartını 4-5 yıl değiştirmem benim için FPS önemli diyorsan 1080p al. Yok ben 2-3 yıl içinde ekran kartımı değiştirebilirim benim için görüntü önemli diyorsan 2K al. RDR2 gibi oyunlarda 2K monitör çok fark ediyor. Yalnız yeni nesil oyun oynamak istersen örneğin Black Myth: Wukong, Alan Wake 2 vs bu sefer de bilgisayar kasacak. Yine ayar kısarak falan idare edersin ama bir süre sonra ayar kısmakta bir işe yaramayacak. Mükemmel bir monitör istiyorsan OLED harici yok. Onunda yanma sorunu var.
OLED efsane bir şey.
Eki Görüntüle 2422354
Eki Görüntüle 2422355
Eki Görüntüle 2422356
MSI G272QPF E2 aldım 2K 180Hz fakat çok nemli geldi, su gibiydi ekranı ve arkası.
Ayrıca ışık sızması da var iade edeceğim ama alabileceğim 2K monitör pek yok.
Amazon'dan alacağım için seçeneklerim kısıtlı. Yeni kart düşünmüyorum yakında.
Arada RDR2 gibi oyunlar oynayacağım ve dizi film de izleyeceğim fakat çoğunlukla FPS oyunları, Online oyunlar oynarım. Acaba 2K monitöre kafa yormak yerine 1080p mi alsam diye düşünüyorum ama onda da kararsızım çünkü drop vs olur diye korkuyorum 2K kartı olduğu için.
Böyle bir şey buldum ama önermeyenler de var.
2K kartı derken lafın gelişi öyle. Yani 7700XT'yi 1080p de kullanınca drop falan yemezsin. Çok alakasız şeyler. İstersen 1080P'de RTX 5090 kullan sıkıntı olmaz.
Işık sızması her arka aydınlatmalı monitörde var. Bence sen en iyisi kaliteli 1080p monitör almalısın. Giriş seviye 2K monitör alırsan tatmin etmez.
Bir de neden Amazon? Tamam iade konusunda üzmüyorlar ama bu sefer de doğru düzgün monitör alamayacaksın. Ha bire monitör iade etmek istiyorum dersen o başka.
Ha bire iade etmek istemiyorum ama sorun çıkınca firmaların çirkefliği ile uğraşmak da istemiyorum. 5 ölü piksel sınırı koyanlar, ışık sızması standart vs gibi saçmalıklarla uğraştırmasınlar. Beğenmesem bile direkt iade etmek, paramı da almak istiyorum.
Peki hangi monitörü öneriyorsunuz? En azından gönderen Amazon olsun.
Bugün 4500 idi, önermeyenleri gördüm ama nasıl sizce? 2K monitörüm de 180 Hz.
Sizi iyi anlıyorum ama giriş seviye bir monitör. G244F kontrast, parlaklık ve renk gamutu kötü olan bir modeldi. Bu da birazcık iyileştirilmiş versiyon. Bütçeyi artırıp daha kaliteli modellere bakmalısınız.
Bence Kontrast'ı kötü olan ve siyah düzgünlüğü rezil olan monitör almaktansa 1-2 tane ölü pikselli monitör almak daha mantıklı. Birisi ekranın küçücük noktasında görüntüyü bozarken diğeri tüm ekranı etkiliyor. Amazon'da doğru düzgün monitör yok. Ya direkt kötü bir monitör alacaksınız ya da şansınızı başka mağazalardan alarak deneyeceksiniz.
Benim önerim şunlar.
Lenovo Legion R25F-30 67B8GACBTK 24.5" 0.5 ms Full HD Pivot 240 Hz Monitör Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Lenovo Legion R25F-30 67B8GACBTK 24.5" 0.5 ms Full HD Pivot 240 Hz Monitör fiyatları için 4 taksit ve indirimleri kaçırma! Lenovo Legion R25F-30 67B8GACBTK 24.5" 0.5 ms Full HD Pivot 240 Hz Monitör özelliklerini incele, 5.699,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com Philips Evnia 25M2N3200W/00 24.5" 0.5 ms Full HD FreeSync Oyuncu Monitörü Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
En ucuz Philips Evnia 25M2N3200W/00 24.5" 0.5 ms Full HD FreeSync Oyuncu Monitörü fiyatları için 4 taksit ve indirimleri kaçırma! Philips Evnia 25M2N3200W/00 24.5" 0.5 ms Full HD FreeSync Oyuncu Monitörü özelliklerini incele, 5.169,06 TL'den başlayan fırsatları yakala!www.akakce.com
Bu ikisi ghosting ve Black smearing konusunda başarılı ve genel olarak iyi monitörlerdir. Tepki süreleri gayet iyidir. 240Hz olması da rekabetçi oyunlar için uygun yapar. Kontrast konusunda başarılı oldukları için karma kullanım iyidir. YouTube, film, dizi, oyun vb içerikler için en mantıklı seçenekler bunlar. Kronik bir sorunları yok ama şansına ölü piksel vs de denk gelebilir.
VA alma.Teşekkürler, önerdiğiniz monitörler VA panel değil mi? 2K monitör'den 1080P'ye geçersem ve üstüne IPS yerine VA da alırsam çok büyük fark olmaz mıhiç bilmiyorum VA
Herkes IPS öneriyor, ayrıca Amazon'ya da satıcı Hepsiburada olması şart.
Mağazadan deneyip beğensem bile sonuçta netten alacağım için yine amazon'dan ya da satıcı hepsiburada ise oradan alacağım.. İade ve değişim durumunda sorun yaşamak istemiyorum
Peki 2K sizce ne alabilirimASUS VG27AQ3A ve MSI G272qpf kullandım
Bana gelen MSI G272qpf çok nemliydi su gibi ve ışık sızması var. Sizce genel olarak bu monitör güzel mi? Değişim istesem çözülür mü?
Teşekkürler, önerdiğiniz monitörler VA panel değil mi? 2K monitör'den 1080P'ye geçersem ve üstüne IPS yerine VA da alırsam çok büyük fark olmaz mıhiç bilmiyorum VA.
Herkes IPS öneriyor, ayrıca Amazon'ya da satıcı Hepsiburada olması şart.
Mağazadan deneyip beğensem bile sonuçta netten alacağım için yine Amazon'dan ya da satıcı Hepsiburada ise oradan alacağım. İade ve değişim durumunda sorun yaşamak istemiyorum.
Peki 2K sizce ne alabilirimASUS VG27AQ3A ve MSI G272qpf kullandım.
Bana gelen MSI G272qpf çok nemliydi su gibi ve ışık sızması var. Sizce genel olarak bu monitör güzel mi? Değişim istesem çözülür mü?
Attığım monitörler kaliteli VA panel kullanıyor. VA alma diyenlerin gram bilgisi yok. IPS en iyisi sadece safsatadan ibaret. Kaliteli monitör alırsan VA panel IPS'ten daha mantıklı. Çünkü kontrast ve siyah düzgünlüğü çok daha iyi oluyor. Tüketici için VA panel bu anlamda biçilmiş kaftan.
10 tane televizyon varsa 8 tanesi VA panel 2 tanesi IPS panel. Bunun sebebi görüntü kalitesi olarak VA Panel'in daha iyi olması. Bu tartışılmaz bir gerçek. İyi bir VA alırsan pişman etmez.
Burada uzun uzadıya sebebi anlatılıyor.
Ayrıca IPS'in daha fazla tercih edilme sebebi kör alım için en uygun panel tipi olması. Rastgele bir IPS ile rastgele bir VA panel bir olmuyor. VA Panel'in kötüsünü alırsanız ghosting ve Black smearing'ten geçilmiyor. Ben sana incelemesi olan eli yüzü düzgün bir monitör atıyorum. Diğer arkadaş VA alma deyip geçiyor. IPS'in iyisi kötüsü olduğu gibi VA panelinde iyisi kötüsü var.VA vs IPS panel
Şimdi şöyle bir analiz yapacak olursak, VA panel arasında ve IPS panel arasında fiyat farkı var hem de bayağı bir fiyat varkı var IPS panelin fiyati 30.000 TL'den başlayıp VA panelin fiyatı ise 5.000 TL diyelim. Hadi diyelim ki VA panel en iyi monitörü olsun fiyatı 15.000 TL olsun diyelim. Bir...techolay.net
Karma kullanım için VA en mantıklı panellerden birisidir. Kötü VA panellerin tepki süresi rezalet ama bu attığım monitörlerin böyle bir sıkıntısı yok.
Kaldı ki R25-F30 modeli forumda oldukça bilinen kullananların memnun kaldığı bir monitör. Öbürü gelmiş incelemeleri ve kullanıcı yorumları olumlu bir monitör hakkında VA alma diyerek gereksiz konuşuyor.
Ben senin yerinde olsam benim lafımı dinler gider inceleme ve kullanıcı yorumlarına bakardım. Rastgele birisi VA panel alma dedi diye vazgeçmezdim. Niye diye sorsan ezbere ghosting sorunlu diyecek.
Ben sana incelemesini bırakayım.
Kullanıcı yorumları için forumlarda araştırma yapabilirsin. Mümkünse VA panel ghosting yapar yorumlarını dikkate alma. Monitörün kalitesini yorumlayan veya kullanan kişilerin yorumlarına bak. Umarım demek istediğim anlaşılmıştır.
Ben yine de bildiğim okuyacağım incelemeler ve monitörün eli yüzü düzgünmüş falan umurumda olmaz diyorsan sürekli iade yapmaya devam edersin. Çünkü baktığın modeller kötü-meh seviyelerde. Rastgele monitör seçimi yaptığın için tatmin etmiyor. Fiyatını hak eden modelleri paylaştım zaten. İncelemeyse inceleme, kullanıcı yorumuysa kullanıcı yorumu babalar gibi ortada olan modeller. Ne aldığın hakkında fikrin var en azından. Ha alırsın ölü piksel vs denk gelir benim yapabileceğim bir şey yok buna.
Ayrıca 2K monitörden 1080p monitöre geçeceğin için detaylarda ve keskinlikte gözle görülür azalma göreceksin. Gider alırsın 1080p monitör hoşuna gitmez ben yine bir şey yapamam.
2K monitör istiyorsan bu bütçenin biraz üstünde iyi bir IPS model var. Onu da alabilirsin. Şansına iyi olan IPS modellerden birisi. Yalnız İtopya iade konusunda kötü bilgin olsun.
Philips Evnia 27M2N5500 27" 180Hz 0.5ms HDMI DP USB 3.2 Adaptive Sync Pivot HDR400 QHD IPS Gaming Monitör | ITOPYA
Philips Evnia 27M2N5500 27" 180Hz 0.5ms HDMI DP USB 3.2 Adaptive Sync Pivot HDR400 QHD IPS Gaming Monitör En iyi fiyat seçenekleri ile 27M2N5500 ITOPYA'dawww.itopya.com