Attığım monitörler kaliteli VA panel kullanıyor. VA alma diyenlerin gram bilgisi yok. IPS en iyisi sadece safsatadan ibaret. Kaliteli monitör alırsan VA panel IPS'ten daha mantıklı. Çünkü kontrast ve siyah düzgünlüğü çok daha iyi oluyor. Tüketici için VA panel bu anlamda biçilmiş kaftan.
10 tane televizyon varsa 8 tanesi VA panel 2 tanesi IPS panel. Bunun sebebi görüntü kalitesi olarak VA Panel'in daha iyi olması. Bu tartışılmaz bir gerçek. İyi bir VA alırsan pişman etmez.
Burada uzun uzadıya sebebi anlatılıyor.
Şimdi şöyle bir analiz yapacak olursak, VA panel arasında ve IPS panel arasında fiyat farkı var hem de bayağı bir fiyat varkı var IPS panelin fiyati 30.000 TL'den başlayıp VA panelin fiyatı ise 5.000 TL diyelim. Hadi diyelim ki VA panel en iyi monitörü olsun fiyatı 15.000 TL olsun diyelim. Bir...
techolay.net
Ayrıca IPS'in daha fazla tercih edilme sebebi kör alım için en uygun panel tipi olması. Rastgele bir IPS ile rastgele bir VA panel bir olmuyor. VA Panel'in kötüsünü alırsanız ghosting ve Black smearing'ten geçilmiyor. Ben sana incelemesi olan eli yüzü düzgün bir monitör atıyorum. Diğer arkadaş VA alma deyip geçiyor. IPS'in iyisi kötüsü olduğu gibi VA panelinde iyisi kötüsü var.
Karma kullanım için VA en mantıklı panellerden birisidir. Kötü VA panellerin tepki süresi rezalet ama bu attığım monitörlerin böyle bir sıkıntısı yok.
Kaldı ki R25-F30 modeli forumda oldukça bilinen kullananların memnun kaldığı bir monitör. Öbürü gelmiş incelemeleri ve kullanıcı yorumları olumlu bir monitör hakkında VA alma diyerek gereksiz konuşuyor.
Ben senin yerinde olsam benim lafımı dinler gider inceleme ve kullanıcı yorumlarına bakardım. Rastgele birisi VA panel alma dedi diye vazgeçmezdim. Niye diye sorsan ezbere ghosting sorunlu diyecek.
Ben sana incelemesini bırakayım.
Kullanıcı yorumları için forumlarda araştırma yapabilirsin. Mümkünse VA panel ghosting yapar yorumlarını dikkate alma. Monitörün kalitesini yorumlayan veya kullanan kişilerin yorumlarına bak. Umarım demek istediğim anlaşılmıştır.
Ben yine de bildiğim okuyacağım incelemeler ve monitörün eli yüzü düzgünmüş falan umurumda olmaz diyorsan sürekli iade yapmaya devam edersin. Çünkü baktığın modeller kötü-meh seviyelerde. Rastgele monitör seçimi yaptığın için tatmin etmiyor. Fiyatını hak eden modelleri paylaştım zaten. İncelemeyse inceleme, kullanıcı yorumuysa kullanıcı yorumu babalar gibi ortada olan modeller. Ne aldığın hakkında fikrin var en azından. Ha alırsın ölü piksel vs denk gelir benim yapabileceğim bir şey yok buna.
Ayrıca 2K monitörden 1080p monitöre geçeceğin için detaylarda ve keskinlikte gözle görülür azalma göreceksin. Gider alırsın 1080p monitör hoşuna gitmez ben yine bir şey yapamam.
2K monitör istiyorsan bu bütçenin biraz üstünde iyi bir IPS model var. Onu da alabilirsin. Şansına iyi olan IPS modellerden birisi. Yalnız İtopya iade konusunda kötü bilgin olsun.
Philips Evnia 27M2N5500 27" 180Hz 0.5ms HDMI DP USB 3.2 Adaptive Sync Pivot HDR400 QHD IPS Gaming Monitör En iyi fiyat seçenekleri ile 27M2N5500 ITOPYA'da
www.itopya.com