1080p vs 2K

ccoray

Centipat
Daha fazla  
Herkese merhaba, mevcutta kullanmakta olduğum 10600k İşlemci, Z490 anakart, 3060 Ti ekran kartı ve 24" 1080p 165Hz monitör var. Monitör ufak geldiği için 2K, 27" veya daha büyük bir modele geçmek istiyorum. Aklıma takılan konu şu aslında 1080P'de 100FPS alıyorken upgrade yaptıktan sonra da 2K da yine 100FPS alacak olmak ne kadar mantıklı. Kendimi ikna etmeye çalışıyorum ama her seferinde çok bir fark olmaz diye vazgeçiyorum. Tecrübe eden veya önerisi olan bilgi paylaşabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
2K'da 100 almayacaksın ki 75 olacak 80 olacak.

Görüntü kalitesi değişecek mi evet değişecek ancak ne kadar gerekli bilemeyeceğim.

Uw veya 4K olmadığı sürece ben değiştirmem.

Sanal çözünürlükle 2560x1440 pikselle oyun oynamayı deneyin. Eğer performansı sizi tatmin ederse geçebilirsiniz yeni monitöre.

Monitörünüz FHD olduğu için kalite olarak 1080P'den bir fark görmeyeceksiniz ama test edebilirsiniz. Ona göre karar verin derim.

2k 32" ips monitör kullanıyorum. Önceden 1080p 24" tn monitör kullanıyordum. Eğer ekran kartınız 2k çözünürlükte yeterli gücü sağlıyorsa ve bütçeniz varsa 32" monitörü şiddetle tavsiye ederim. Sadece rekabetçi oyunlar için elverişli olmadığını düşünüyorum onun dışında dizi film izlemek, video editlemek, modelleme yapmak, oyun oynamak gibi çeşitli işlerinizi keyifle yapmanızı sağlıyor. 32" için Monitöre 80-90 cm uzaklıkta olmanız ergonomi açısından önemli onu da belirteyim.

Aslında genelde Diablo, Cold War, CS ve Uncharted tarzı oyunlar oynuyorum. Hala emin olamıyorum. İzleme mesafesi olarak monitörü koymak için yeterli alanımda var aslında.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı