10870H undervolt önerisi

DreTech

Hectopat
10870h işlemcinin BIOS'ta undervolt değeri 0 geldi ancak Turbo Boost açıkken biraz ısınma problemi oluyor. Yabancı forumlarda da araştırdım ancak 10. nesil işlemcilere undervolt yapılamıyor gibisinden söylentiler vardı. Benim BIOS'umda undervolt ayarlanır durumda. Sizce yapmalı mıyım? 9750h laptopta -50 olarak yapılmış gelmekte ancak 10870h da 0 olarak gözüküyor. Sizce yapmalı mıyım? Evet ise hangi değerden başlamalıyım?

Ben de YouTube'de bir video da okumuştum Intel işlemcilere güvenlik açığından Undervolt engellendi diye ama yalan haber herhalde çünkü kendim kullanıyorum işlemcide gözle görülür ısı düşüşü var. ThrottleStop kullanıyorum.
Her işlemci farklı, örnek olarak kimi 10870H işlemci -100 ü kaldırırken kimisi -150 kaldırır falan. Silikon kalitesine falan bağlı herhalde.
Sana önerim -50 ile başla, stabilse -70 ver falan öyle devam et. Ben i5 7300HQ ile -130 kullanıyorum.
Kendi şahsi görüşüm ben stabil testlerini oynadığım tüm oyunlarda yapıyorum. Kapanmayıp yetiyorsa benim için kafi.
Prime95 gibi programlarda yaparsan işlemciye oyunun bile veremediği yükü verdiği için oyunda kapanmayan sistem testte voltaj yetmeyebilir.

Biraz araştırma yaptım. Sgx güvenlik amacıyla var ve bu undervoltu engelliyor. Bende i7 10750h var ve throttlestop ile ayar yapamıyorum seçenekler kapalı

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı