10x10 metodu mantıklı mı?

Bonita

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Alman hacim antrenmanı olarak da geçiyor. 1 Rm'nin %60'ı kadar ağırlık alıyorsunuz (mesela bench Press'te Max 100 kaldırıyorsan 60 takıyorsun) ve 10 set 10 tekrar çalışıyorsunuz. Dinlenme 1 ila 2 dakika. Sizce mantıklı mı, deneyeniniz var mı? 3 ayda 2-3 kg kas kazanıldığı söyleniyor.

Hiç denemedim ama ilk 12 ay ayda 1 kilo civarı hızlı kas kazanıyorsun, bunun öncelliği antreman programından ziyade beslenmeyle alakalı.

Ama şöyle bir sıkıntı var ki :D

mesela bench'deyken birisi geliyor;
-kaç setin kaldı?
-9 set daha var.

Deneyenler var bizim salonda. Memnun olduklarını söylüyorlar. Bence kas kütlesi koymak için 5X5 daha iyi bir yöntem.

Kuvvet istiyorsa?
Kuvvet dediğimiz şey fitness dalında itme-çekme şeklindedir. Yine ağır çalışmak zorundasınız bunun için.

Hacim, kuvvet, güç vesaire hepsi için yüksek ağırlık gerekli.

Düşük ağırlıklar sadece dayanıklılık gibi şeyler için yapılır.

Kuvvet dediğimiz şey fitness dalında itme-çekme şeklindedir. Yine ağır çalışmak zorundasınız bunun için.

Hacim, kuvvet, güç vesaire hepsi için yüksek ağırlık gerekli.

Düşük ağırlıklar sadece dayanıklılık gibi şeyler için yapılır.
1-5 tekrar civarı yapilanlar güç, 5-12 tekrar arası hacim diye biliyorum. İnternette bu ikisi için de maximalin en az %80i öneriliyor. Düşük ağırlık çabuk kuvvet, devamlılık gibi şeylerde kullanılıyor zaten ama merak ettiğim şu, düşük ağırlık yüksek tekrar kası daha mı parçalı yapıyor?

1-5 tekrar civarı yapilanlar güç, 5-12 tekrar arası hacim diye biliyorum. İnternette bu ikisi için de maximalin en az %80i öneriliyor. Düşük ağırlık çabuk kuvvet, devamlılık gibi şeylerde kullanılıyor zaten ama merak ettiğim şu, düşük ağırlık yüksek tekrar kası daha mı parçalı yapıyor?
Hayır, düşük ağırlık sadece daha dayanıklı olmanızı sağlar. Arada sırada düşük ağırlık çalışmak iyidir fakat hacim isteniyorsa, yüksek ağırlık şart.

Eğer düşük ağırlıkla parçalı vücuda sahip olunabilseydi, 5 litrelik şişelerle kas yapılırdı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı