11.000 TL Intel X Serisi İşlemciler İle PC Toplama

Sizce bilgisayarı değiştirmeli miyim? (i5 ve 970)

• Evet

Oy: 5 50,0%
  • Hayır

Oy: 5 50,0%

• Oy verenlerin toplamı
    10

Atalayy

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar herkese. Benim i5 6500 işlemcili ve Asus GTX 970'li bir bilgisayarım var. Bu bilgisayarı yenilemek istiyorum. AMD işlemci veya ekran kartı istemiyorum. Kasada görsellik benim için önemli. Parçalar Asus olursa daha güzel olur. Gigabyte'ı da çok fazla istemiyorum (Programı ve RGB sorunu yüzünden) Şimdiden teşekkürler. Bu arada yayın yapmayı ve render yapmayı düşünüyorum. Son olarak yeni çıkan oyunlarda 1080p'de 60FPS'i rahatca geçmek istiyorum. Tekrardan teşekkürler :) Bütçe 11.000₺'yi geçmezse güzel olur ancak 200-300₺ geçerse sorun olmaz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bana kalırsa 1 sene daha çok rahat idare edebilecek bir sistemin var.
11 bin TL kadar bir bütçeyle bilgisayar alacaksın ve 1080P/60FPS istiyorsun, şaka herhalde?! 4K/60FPS alabilecek bir bilgisayar toplarsın ama o parasını hak etmeyen X serisi işlemcilerle değil Ryzen ile. Neden AMD işlemci istemediğinizi sorabilir miyim, sadece meraktan? O bütçede zaten AMD'nin sadece Vega kartları var ama Türkiyede satışta mı, bilmiyorum?

Monitör de alacak mısın?

AMD işlemci (Ryzen) ve Nvidia ekran kartı ile canavar toplarsın. Veya AMD istemiyorsan Intel'in 8. nesil işlemcilerini bekleyeceksin. Aksi taktirde Ryzen varken i7 7700/K falan alırsan hata edersin. Bu bütçede 1080P 60 FPS değil 4K 60 FPS hedeflememiz lazım.

Öncelikle gerçekten bu kadar para harcamak istediğinize emin misiniz? Şuanki sistemin gayet güzel. Seni 1-2 sene daha götürür sistemin. Anakart olarak en iyi üreticilerdendir Gigabyte. Neden AMD istemiyorsunuz ki? Ryzen serisi eski seriler gibi fiasko değil hatta İntel'i bile değişikliğe itecek kadar başarılıydı. Tabi sen hâla İntel dersen 8. nesil işlemciler fena durmuyorlar fakat gelip görmek lazım. Siz sorularımı cevapladıktan sonra sistemi toplama kısmına geçebiliriz.

Dostum 1080P 60 FPS'yi G4560 - 1050 Tİ ilede alırsın bu kadar kasmana gerek yoktu :ROFL: Sanırım 1080P bir mönitöre sahipsiniz 11000 TL'lik bir sistemle yeni mönitörde almalısınız. Sizi fanboylukla suçlamayacağım kiminlerin aksine marka olayı bir tercih meselesi yıllardır İNTEL kalitesini kullanan biri kolay kolay AMD geçemez neler yaşadığınızı kendimden biliyorum ama İNTEL'de ısrar ediyorsanız 8. nesil işlemcilerini bekleyin derim.

Ryzen serisine kesinlikle şans verilmeli eğer ben AMD platformuna geçseydim kesinlikle Ryzen için geçerdim.

Son düzenleme:
Bence sen elindeki ile idare et. İstiyorsan Kaby Lake ve 1070 alabilirsin. Bence işlemiyi 7600k al. Ekran kartı 1070 al. Yayın açacağım diyorsan sıvı soğutma al. Kasandan memnunsan değiştirme.

Bana kalırsa 1 sene daha çok rahat idare edebilecek bir sistemin var.
11 bin TL kadar bir bütçeyle bilgisayar alacaksın ve 1080P/60FPS istiyorsun, şaka herhalde?! 4K/60FPS alabilecek bir bilgisayar toplarsın ama o parasını hak etmeyen X serisi işlemcilerle değil Ryzen ile. Neden AMD işlemci istemediğinizi sorabilir miyim, sadece meraktan? O bütçede zaten AMD'nin sadece Vega kartları var ama Türkiyede satışta mı, bilmiyorum?

Monitör de alacak mısın?
cevabın ve ayırdığın zaman için teşekkür ederim 4k yı hedefleyeceğim :) Ayrıcada amd ryzen serisi eski serileri gibi olmayabilir ancak bu kadar para harcayacaksam o kalp çırpıntısını hissetmek istemiyorum :D

AMD işlemci (Ryzen) ve Nvidia ekran kartı ile canavar toplarsın. Veya AMD istemiyorsan Intel'in 8. nesil işlemcilerini bekleyeceksin. Aksi taktirde Ryzen varken i7 7700/K falan alırsan hata edersin. Bu bütçede 1080P 60 FPS değil 4K 60 FPS hedeflememiz lazım.
i7 7800x gibi işlemciler düşünüyordum ama hörüşün için teşekkür ederim. 8.nesili bekleyeceğim herhalde ;)

Bence sen elindeki ile idare et. İstiyorsan Kaby Lake ve 1070 alabilirsin. Bence işlemiyi 7600k al. Ekran kartı 1070 al. Yayın açacağım diyorsan sıvı soğutma al. Kasandan memnunsan değiştirme.
Bende öyle düşünüyordum ama elimdeki parçaların ayrı satışı zor olabilir diye karar verdim ve 7600k alırsam anakart değişcek ekran kartı için güç kaynağım falan derken değişmeyen tek şey depolama birimleri olucak onun içinde hepsini ayrı satıcağıma toplu satıp öyle alırım diye düşündüm

Dostum 1080P 60 FPS'yi G4560 - 1050 Tİ ilede alırsın bu kadar kasmana gerek yoktu :ROFL: Sanırım 1080P bir mönitöre sahipsiniz 11000 TL'lik bir sistemle yeni mönitörde almalısınız. Sizi fanboylukla suçlamayacağım kiminlerin aksine marka olayı bir tercih meselesi yıllardır İNTEL kalitesini kullanan biri kolay kolay AMD geçemez neler yaşadığınızı kendimden biliyorum ama İNTEL'de ısrar ediyorsanız 8. nesil işlemcilerini bekleyin derim.

Ryzen serisine kesinlikle şans verilmeli eğer ben AMD platformuna geçseydim kesinlikle Ryzen için geçerdim.
Ben normalde 1080p 144hz yazıcaktım ancak abartırım falan diye düşündüm ve 60fps yazdım. Yazmazolaydım. Kaç kişi cevap yazdı :). Pubg gibi oyunlarda 144fpsi alamayabilirim diye düşünüp 60fps yazdım

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı