11.000TL 3D yazıcı önerisi

Zeixertion0

Hectopat
Daha fazla  
Selam Technopat.
3D yazıcı almayı düşünüyorum. Bütçe 11K aklımda Ender 3 S1 Pro var alınır mı? Daha iyisi var mı? Teşekkürler.

Selam Technopat.
3D yazıcı almayı düşünüyorum. Bütçe 11k aklımda ender 3 S1 Pro var alınır mı? Daha iyisi var mı? Teşekkürler.

Selam, bu bütçe bandında S1 Pro yerine en tercih edilesi makine elegoo neptune 4 olacaktır, hız ve kalite olarak daha üst seviye bir makine fakat hemen hemen yeni çıktığı için Firmware olayı biraz sıkıntılı, slicer olarak popüler Slicer'lardan bir tek prusa Slicer'da hazır profili yok, artı taraflarına bakarsak klipper yazılımını kullanıyor, S1 Pro alırsanız kurabileceğiniz en iyi Firmware marlin olur. Ayrıca neptune 4 soğutma tarafındada kesinlikle çok daha başarılı arkadaki fanlardan dolayı ama çok ses çıkarıyor, tabii ki her baskıda açmanıza gerek yok ama. Yine de söyleyeyim dedim. Ben iki yazıcı arasından neptune 4'ü tercih ettim ve memnunum. Bütçenizi arttırıp Pro modelini de almanızı önerenler olacaktır fakat ben şahsen önermem, zaten yazıcıyı aldığınızda baskıları çok çok yüksek hızlarda basmayacağınız için Ray'a çok gerek yok, ayrıca Pro modelini alırsanız Ray'ları sürekli temizlemeniz ve yağlamanız gerekir, zaten aralarındaki tek fark Pro da çift kademeli yatak ısıtma var ve Z eksenlerini birbirine bağlayan parça demir.

Hocam beklerim ben sıkıntı olmaz. Bu dediğiniz yazıcı daha mı iyi baskılar veriyor?

Aslında düşük hızlarda ve iyi bir ayar ve kalibrasyon yapılmış tüm yazıcılar hemen hemen aynı kalitede baskı verecektir, önemli olan yüksek hızlarda verdiği baskı kalitesi. Buradan gidersek V3 ke büyük ihtimalle daha iyi performans verecektir, neptune 4'ün bu kadar yüksek hızlarda bu kadar iyi bir iş çıkarmasının sebebi büyük oranda klipper yazılımı yüzünden zaten. Ayrıca V3 kenin bir artısıda şu, neptune 4 ve S1 Pro plastik tekerlek ile platformda ilerlerken (bu yüksek sürtünme demek) V3 ke de lineer ray sistemi mevcut yani hem N4 Pro'daki gibi sürekli bakıma ve temizliğe ihityacı yok hem de S1 Pro ve normal neptune 4'teki gibi yüksek sürtünmede çalışmıyor, bu da yüksek hızlarda baskıyı önemli ölçüde etkileyecektir. Beklerim diyorsanız V3 ke daha iyi olur.

Ayrıca yazıcı şu anda ön sipariş de olduğu için bu kadar uygun fiyatlı diye düşünüyorum, neptune 4 de ön siparişdeyken neredeyse yarı fiyatıydı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı