11 konularını bırakıp TYT mi çalışmalıyım?

401834

Hectopat
Herkese iyi günler. Şu an 11. sınıf sayısalım. Depremden dolayı 2 ay okula gidemedim, okullar açıldığında ise kimse gelmediği için ders işlenmedi. 11'in ilk dönem konularına biraz hakim olsam da 2. dönem matematik dışında boş. Okulların kapanması iki aydan az kalmışken 11. sınıf konuları bitirmek yerine şimdiden TYT çalışmaya başlayıp ağustos - eylül gibi konuları bitirip Full deneme çözerken AYT konularına başlasam daha mantıklı olur gibi geliyor. Siz neler düşünüyorsunuz, tecrübeli ve başarılı abi ablalarım cevaplarsa çok sevinirim. Hedefim ilk 15 bin ve altı. Şimdiden teşekkürler.

Bence kalan iki ayda 11. sınıf konularından devam etsen daha iyi olur. TYT'yi yazın bitirebilirsin düzenli çalışarak. 9-10 konuları eskide kaldığı için TYT gözünü korkutuyor olabilir. Ben de öyle düşünmüştüm 11'in ikinci döneminde fakat yazın düzenli çalışma ve dershane ile birlikte TYT konuları çok da uzun sürmeden bitmişti.

Bence kalan iki ayda 11. sınıf konularından devam etsen daha iyi olur. TYT'yi yazın bitirebilirsin düzenli çalışarak. 9-10 konuları eskide kaldığı için TYT gözünü korkutuyor olabilir. Ben de öyle düşünmüştüm 11'in ikinci döneminde fakat yazın düzenli çalışma ve dershane ile birlikte TYT konuları çok da uzun sürmeden bitmişti.

2 ayda 11 fen konularını bitirebileceğimden emin değilim. Sizce AYT'ye ağustos da çalışmaya başlasam iyi bir derece gelemez mi?

2 ayda 11 fen konularını bitirebileceğimden emin değilim.

Bitirirsin demedim. Bazı konuları halledersen iyi olur. Sonradan tekrara düşebileceğini düşünüyorsan senin bileceğin iş. 12. sınıfım şu an. Açıkçası ben 11. sınıfta kişisel sorunlar yüzünden doğru düzgün ders çalışamadım. AYT 11 kısmına %15 falan hakimim sadece. 11. sınıf bittikten birkaç gün sonra dershanede yaz boyunca TYT çalıştım. Aralık ayının sonlarına doğru da rötuşları yaptım ve ondan sonra denemelerden devam ettim. Ocaktan itibaren sınava kadar 5,5 aylık sürem vardı ve bu günde ortalama 6 saat çalışabilen bir öğrenci için yeterli bir süre. Bu süreyi de TYT denemeleri + AYT konularını bitirmeye ayırdım. Dershanedeki hocamın yazdığı programlar sonucu bunu uyguladım. Ancak sorunlarım yeniden nüksedince şubata kadar çalışamadım. Hoca bana şubat ayının 2. haftasında falan "Mart'ın sonuna doğru bitirebilirsin AYT fen konularını." demişti. (bu dönemde AYT matematik eksiğim yoktu). Sorunlar tekrar tekrar nüksetti ve 2 aydır çalışamıyorum fakat bu ayrı bir konu.
Demek istediğim ağustos AYT için bence erken. AYT'ye başlamak için TYT'yi paldır küldür bitirmeye çalışmak çok da iyi olmayabilir. TYT netlerin ne durumda şu an?

Bitirirsin demedim. Bazı konuları halledersen iyi olur. Sonradan tekrara düşebileceğini düşünüyorsan senin bileceğin iş. 12. sınıfım şu an. Açıkçası ben 11. sınıfta kişisel sorunlar yüzünden doğru düzgün ders çalışamadım. AYT 11 kısmına %15 falan hakimim sadece. 11. sınıf bittikten birkaç gün sonra dershanede yaz boyunca TYT çalıştım. Aralık ayının sonlarına doğru da rötuşları yaptım ve ondan sonra denemelerden devam ettim. Ocaktan itibaren sınava kadar 5,5 aylık sürem vardı ve bu günde ortalama 6 saat çalışabilen bir öğrenci için yeterli bir süre. Bu süreyi de TYT denemeleri + AYT konularını bitirmeye ayırdım. Dershanedeki hocamın yazdığı programlar sonucu bunu uyguladım. Ancak sorunlarım yeniden nüksedince şubata kadar çalışamadım. Hoca bana şubat ayının 2. haftasında falan "Mart'ın sonuna doğru bitirebilirsin AYT fen konularını." demişti. (bu dönemde AYT matematik eksiğim yoktu). Sorunlar tekrar tekrar nüksetti ve 2 aydır çalışamıyorum fakat bu ayrı bir konu.
Demek istediğim ağustos AYT için bence erken. AYT'ye başlamak için TYT'yi paldır küldür bitirmeye çalışmak çok da iyi olmayabilir. TYT netlerin ne durumda şu an?
40-50 arasında ama 9 da corona 10. Sınıf da arka dortlu sıranın dısına çıkmamandan dolayı TYT konularının büyük çoğunluğunu bilmiyorum. 11. Sınıfa 11. sınıfın öneminin farkında olarak başladım ama herşey planlandığı gibi gitmiyor maalesef. Hangi büyüğümden tavsiye alsam 11 i 11 de hallet diyor. Ama 2 ay 11 eksiklerimi kapatmaya çalışıp sonra tyt ye başlamak ayt yi gereksiz bölmek gibi geliyor. Şuan 11 fenini 3 4 aylığına ertelemem iyi bir derece şansımı ortadan kaldırmayacaksa TYT ye erkenden başlamak istiyorum.

40-50 arasında ama 9 da corona 10. sınıf da arka dortlu sıranın dısına çıkmamandan dolayı TYT konularının büyük çoğunluğunu bilmiyorum. 11. sınıfa 11. sınıfın öneminin farkında olarak başladım ama her şey planlandığı gibi gitmiyor maalesef. Hangi büyüğümden tavsiye alsam 11'i 11 de hallet diyor. Ama 2 ay 11 eksiklerimi kapatmaya çalışıp sonra TYT'ye başlamak AYT'yi gereksiz bölmek gibi geliyor. Şu an 11 fenini 3 4 aylığına ertelemem iyi bir derece şansımı ortadan kaldırmayacaksa TYT'ye erkenden başlamak istiyorum.

O halde şimdi TYT'ye başlayıp sağlam şekilde bitirip yılın son aylarına doğru da AYT başlayabilirsin. Ondan sonra da TYT deneme + 11 konu çalışması + 12 konuları günlük tekrar yapman faydalı olur. Fakat hocalarından da mutlaka fikir al.

TYT'yi aceleye getirme derim bazı konular kolay unutuluyor. AYT için ise 11.sınıf konuları 12'ye göre daha sayısal ve işlem ağırlıklı 12.sınıf fizikte çembersel ve harmonik hareket dışı yorum yapıyorsun. Kimya da aynı şekilde elektrikten sonra organik kimya var tamamen okuyup anlama biyolojide ise ezber artıyor. Benim sana tavsiyem 11.sınıfı bırakma 1 gün TYT 1 gün AYT gidebilirsin çünkü 11.sınıf sayısalda büyük bir önemi var hem bu deprem corona gibi olaylarda hep 12 müfredatı gittiği için sınavlar 11 ağırlıklı oluyor bu yüzden seneye ne olacağı da belli değil bence 11.sınıfı sonraya bırakma.

11 konuları çok değerli dostum 2 ayda bitmeyecek olsa da bence başla 11'e devam et. Yazın veya yaz sonrası TYT başlarsın. 11 çok kritik.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı