11. sınıf 2. dönemde açık öğretime geçilir mi?

Serhanks

Hectopat
Merhabalar, 11. sınıfa gidiyorum ve bazı hastalık nedenlerinden 2. dönemde açık liseye geçmeyi planlıyorum ancak bunu nasıl yapabilirim, tarihleri ne zaman bir fikrim yok. Söylerseniz sevinirim (meslek lisesinde okuyorum).

Son düzenleyen: Moderatör:
@Serhanks sadece Edebiyat ve söylediğin meslek derslerinin sorumluluğu var. Düz açık liseye geçtiğinde o meslek dersleri zaten karşına çıkmayacak.

@Serhanks sadece edebiyat ve söylediğin meslek derslerinin sorumluluğu var. Düz açık liseye geçtiğinde o meslek dersleri zaten karşına çıkmayacak.

Yok orasını anladım düz açık liseye geçtiğimde oradaki sorumluluk sınavları olan dersleri göreceksin dedinya orada hangileri zorunlu onu sordum ve yakınımda Anadolu lisesi var ancak puanlı orası ben LGS'ye girmemiştim nasıl olur oraya girebilir miyim yoksa direk alırlar mı kusura bakmayın sizide uğraştırdım.

O Anadolu lisesine geçiş yapamazsın, 10. sınıfın 1. dönem sonuna kadar yapabilirdin. Onun dışında sadece edebiyat ve dediğin meslek dersleri zorunlu ders.

Ne demek, istediğini sorabilirsin. Yardımcı olurum elimden geldiğince.

Peki düz açık liseye geçmeye çalışsam nereye yollanırım dersleri görmek için.

@Serhanks, ona göre kredi alırsın. Onun dışında bu dönem açık lise kaydı bitti ancak ikinci dönem geçebilirsin. Okuldan tasdikname alıp gerekli belgelerle halk eğitime gitmen gerekiyor. Ancak bu dönem kayıt yaptıramazsın.

@Serhanks, ona göre kredi alırsın. Onun dışında bu dönem açık lise kaydı bitti ancak ikinci dönem geçebilirsin. Okuldan tasdikname alıp gerekli belgelerle halk eğitime gitmen gerekiyor. Ancak bu dönem kayıt yaptıramazsın.

Evet, onu biliyorum. 2.dönem yaptıracağım gibi çünkü hastalığımdan dolayı okula gidemiyorum. Açık lisedeki sınavlardan kalırsam ne oluyor? Ayrıca bu seneki devamsızlığım da etkilemiyor, değil mi?

@SekoBalboaü, devamsızlığın etkilemez. Onun dışında açık lisede bir dersten 3 kez kalırsan muaf oluyorsun, edebiyat dersinden muaf olamıyorsun. Edebiyat dersinden illa geçmen gerekmekte. Onun dışında muaf olduğun dersten kredi ne yazık ki alamıyorsun ama tekrar seçebiliyorsun.

@Sekobalboaü, devamsızlığın etkilemez. Onun dışında açık lisede bir dersten 3 kez kalırsan muaf oluyorsun, edebiyat dersinden muaf olamıyorsun. Edebiyat dersinden illa geçmen gerekmekte. Onun dışında muaf olduğun dersten kredi ne yazık ki alamıyorsun ama tekrar seçebiliyorsun.

Tekrar seçmek ne anlama geliyor? 😅 Tekrar giriyoruz galiba sınava ve krediyi tamamlayamazsak kalıyor muyuz?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı