Küçük yaşta e-ticaret yapmak heves midir?

kasar36

Centipat
Daha fazla  
Selamlar, 13 yaşındayım ve 8. sınıfa gidiyorum. E-ticarete aşırı fazla ilgim var ve kafayı gerçekten de bu işle bozdum, derslerim 80, 90'dan 50'ye kadar düştü. 7. sınıfta çok fazla araştırma yapıp yeni şeyler öğreniyordum. Yaz tatilinin başında ilk denememi yaptım ve 3 ay boyunca her denemede başarısız oldum. Okul açılmasına yakın bazı hatamı fark etmiş ve düzeltmiştim. Bir zaman sonra işler gerçekten de güzel gitmişti hatta o ay asgari ücreti bile geçmiştim. Ama ailem buna engel oldu ve yapmamamı söyledi, çok fazla baskı yapıyorlar ve bu işin geçici olduğunu ve bunun geçici heves olduğunu söylüyorlar. Ne yapacağımı bilmiyorum, ya devam edip kendi yolumu kendim belirleyeceğim ya da çalışıp bir Anadolu lisesine gideceğim. Sizce ailem haklı mı, ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar, 13 yaşındayım ve 8. sınıfa gidiyorum. E-ticarete aşırı fazla ilgim var ve kafayı gerçekten de bu işle bozdum, derslerim 80, 90'dan 50'ye kadar düştü. 7. sınıfta çok fazla araştırma yapıp yeni şeyler öğreniyordum. Yaz tatilinin başında ilk denememi yaptım ve 3 ay boyunca her denemede başarısız oldum. Okul açılmasına yakın bazı hatamı fark etmiş ve düzeltmiştim. Bir zaman sonra işler gerçekten de güzel gitmişti hatta o ay asgari ücreti bile geçmiştim. Ama ailem buna engel oldu ve yapmamamı söyledi, çok fazla baskı yapıyorlar ve bu işin geçici olduğunu ve bunun geçici heves olduğunu söylüyorlar. Ne yapacağımı bilmiyorum, ya devam edip kendi yolumu kendim belirleyeceğim ya da çalışıp bir Anadolu lisesine gideceğim. Sizce ailem haklı mı, ne yapmalıyım?
Eşeği sağlam kazığa bağla. Okulunu aksatmayacak şekilde devam et.

Bende 8. sınıfım kanka o yüzden çok bir şey diyemem ama bence derslerin ile e-ticaret işini aynı anda yap birisi olmazsa diğeri olur ona yoğunlaşırsın. Mesela e-ticaret yapacağım boş ver okulu dersin ve e-ticaret işi olmaz meslek lisesine gidersende ortam yüzünden bir şey yapamazsın.
Ama okulunda iyi olursa e-ticaret olmazsa eğer okuldan devam edersin. Biliyorum belki boş konuşmuş olabilirim ama derslerin iyi ise dersini kesinlikle ihmal etme. Şimdi ben sayısal olarak çok kötüyüm LGS de Aksaray sosyal bilimler hedefliyorum. Eğer sözelci isen sözel ağırlıkla ya da eşit ağırlıklı okullara gitmeye çalışabilirsin(Aksaray sosyal 390-405 puan arası alıyor)

Hocam belki bir hevestir ama ilerde işine yarar. Elinden ne geliyorsa yapabilirsin.

Kardeşim öncelikle daha erken yaşta böyle düşüncelere sahip olduğun için tebrik ederim.
E-ticaret ile uğraşmaya başlarsan gerçekten zaman ve maddiyat isteyen bir hale dönüşeceğini göreceksin. Daha yaşın küçük ilk hedefin en azından liseyi bitirmek olmalı. Ama bu süre içerisinde de yine kendini bu bölümde geliştirmen. Bir abi tavsiyesi, ailenin ne dediğini çok takma. Durmadan üret, yap, dene. İşler kötüye gitmeye başlarsa bırakırsın zaten. Ama söylediğim gibi bu yolda ilerlemek ve yol kat etmek istiyorsan elinde sermayen ve zamanın olmalı.

Asgariyi gerçekten geçtiysen bu imkanlarında gerçekten güzel ancak e ticaret YouTube gibi değil sermaye istiyor dolayısıyla Şu an ne maddi ne manevi olarak uygun değilsin. Ama pes etme bir fırsat buldukça en azından bilgi olarak öğrenmeye devam et Yaşın çok ufak şuanlık örneğin kartın bile yok ailen de zaten izin vermiyorsa çok zor. Ama dediğim gibi çabalamaya devam bırakma geliştir kendini.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı