11. Sınıf Biyoloji Sınavı Notu Nasıl Alınmalıdır?

Selam dostlar, iyi akşamlar. Yarın biyoloji sınavım var. Almam gereken notlar nedir? Yazarsanız sevinirim.

Bu videoyu izle pişman olmazsın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Selam dostlar, iyi akşamlar. Yarın biyoloji sınavım var. Almam gereken notlar nedir? Yazarsanız sevinirim.

Notlar konunun özü ve net her okuduğunuzda sizin için anlaşılır olması gereklidir şaayet şu ana kadar bir notunuz yok ve sınava girecekseniz biraz kötü bir seçenek kitap ya da hızlı tekrarlar ile çalışmanız daha iyi hem konuyu bilmiyorsanız bile temelini biliyor olursunuz.

Bizim zamanımızda ilk konu nöron ve beyinle alakalı şeylerdi. Eğer böyle ise birkaç bilgi yazayım:
  • Koku duyusu talamusa uğramadan beyine giderken diğer duyular talamusa uğradıktan sonra beyine gider.
  • Miyelin kılıfların arasında ranvier boğum bulunur.
  • Akson çapı arttıkça iletim hızı artar.
  • Nöronlarda iletim hızı şiddete göre değişmez, buna ya hep ya hiç prensibi denir.
  • Nöronlarda iletim dendritten aksona, sinapslarda iletim aksondan dendrite şeklindedir.

Bizim zamanımızda ilk konu nöron ve beyinle alakalı şeylerdi. Eğer böyle ise birkaç bilgi yazayım:
  • Koku duyusu talamusa uğramadan beyine giderken diğer duyular talamusa uğradıktan sonra beyine gider.
  • Miyelin kılıfların arasında ranvier boğum bulunur.
  • Akson çapı arttıkça iletim hızı artar.
  • Nöronlarda iletim hızı şiddete göre değişmez, buna ya hep ya hiç prensibi denir.
  • Nöronlarda iletim dendritten aksona, sinapslarda iletim aksondan dendrite şeklindedir.

Tam istediğim şekilde yazmışsınız fakat bu dönemki konular;
  • Denetleyici ve Düzenleyici Sistem, Duyu Organları
  • Destek ve Hareket Sistemi
  • Sindirim Sistemi
  • Dolaşım Sistemleri
Ama yine de not alacağım. Bilgi öğrenmek zarar değildir sonuçta. :D
Başka önerisi olan var mı?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı