11. Sınıf Çalışma Sistemi

Resurrectioner

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar. Bu sene 11. sınıf oldum. Kısaca sorunumu açıklayacağım. Ben korkmaya başladım artık yavaş yavaş :)
2 senedir yatıyoruz bu sene çalışma vakti sanırım. Yatmaktan kastım 9. sınıf ortalamam 92 , 10. sınıf ortalamam 92.50 . Geleyim asıl konuya.

Nasıl çalışmalıyım, nereden başlamalıyım? 9. sınıfı hatırlamıyorum ona nasıl çalışacağım? Hem 11'i hem ygs'yi nasıl götüreceğim? Ygs kitapları ve denemeleri alıp başlamalı mıyım yoksa daha erken mi ?

Bana rehberlik edebilecek yol gösterebilecek abilerim vardır muhakkak :) Şimdiden teşekkürler.

Ben 9, 10, 11. sınıfta, 3 senede de yattım. :) Yattım derken cidden yattım, yani seninki gibi 92 ortalamalar falan değil, düşüktü yani. Tabi bunda yatılı okumanın etkisi oldu hepimiz yatıyorduk, o yüzden yattım diyorum. :) Ama sen ilk iki seneyi baya iyi geçirmişsin, yani bir temelin var, çalışmaya başladığın zaman ilk 2 seneyi öğrenmeye değil, hatırlamaya ve daha da doldurmaya çalışacaksın.

Tavsiyem, 11.sınıf derslerine de ilk 2 senedeki gibi iyi odaklanman ve "öğrenmen." Çünkü özellikle 11. sınıf bittikten sonraki yaz tatilinde ciddi bir şekilde çalışmaya başlayacaksın sınavlara. Ayrıca, şu an YGS'ye çalışmaya başlasan bile, yani 9 ve 10. sınıfa çalışmaya başlasan bile, 11. sınıfın sonundaki yaz tatilinde yine o konulara sanki yeniden çalışıyormuş gibi çalışacaksın. Ama sana büyük zaman kazandıracak. Bence şimdilik denemelere gerek yok, 2. dönem denemelere geçersin. Tavsiyem bu dönem 9 ve 10. sınıfın özellikle zorlandığın konular olmak üzere konu tekrarı yapman ve soru bankalarıyla hafiften çalışmalara başlaman. 2. Dönemde de denemelere geçerek pratik ve hız kazanmaya başlarsın. Böylece 12. sınıfa geçtiğinde YGS'ye dair olan bölümü büyük kısmıyla halledersin, konu tekrarlarıyla - öğrenmeyle uğraşmazsın, soru çözmelere, deneme sınavlarına falan odaklanırsın ve LYS'ye büyük bir zamanın kalır.

Şimdiden kolay gelsin ve başarılar... :)

Yazdıkların için teşekkürler abim fakat daha soracaklarım var :) Bu haftasonu Ygs fem yayınları tüm dersler etap etap kitabını alacağım yeterli midir? Şimdi nasıl çalışmaya başlayacağım onuda bilmiyorum ki haftaya başlayacağız bakalım :D Haftada 1-2 gün ygs baksam yeterlidir heralde 11'i de aksatmamak lazım :)

Bunun dışında 11 için önerebileceğiniz kaynaklar varmıdır yani illa bunun olması lazım dediğiniz çünkü ben fem yayınlarından şaşmıyorum :D Esen diyolar o da çok agir geliyor bence o kadar da ağır gereksiz.

Yazdıkların için teşekkürler abim fakat daha soracaklarım var :) Bu haftasonu Ygs fem yayınları tüm dersler etap etap kitabını alacağım yeterli midir? Şimdi nasıl çalışmaya başlayacağım onuda bilmiyorum ki haftaya başlayacağız bakalım :D Haftada 1-2 gün ygs baksam yeterlidir heralde 11'i de aksatmamak lazım :)

Bunun dışında 11 için önerebileceğiniz kaynaklar varmıdır yani illa bunun olması lazım dediğiniz çünkü ben fem yayınlarından şaşmıyorum :D Esen diyolar o da çok agir geliyor bence o kadar da ağır gereksiz.
Fem yayınlarını boşver bence çünkü artık yasaklı yayınlar arasında örgütten dolayı. :) Ama önerebileceğim yayınlar Esen, Birey, Karekök, Final, Sınav, Uğur gibi yayınlar iyidir. Birey ve Esen zorludur bunların arasında ama bunları da çözmende fayda var. Ama Fen falan onlardan uzak dur bence, başın ağrımasın. :)

Bi baktım 9. sınıf testlerine çözemiyorum be abim taktikleri unutmuşum :D Basit olsun ya abi esen almayacağım. Karekök alabilirim veya körfez düşüneceğiz. FEM iyiydi halbuki :D Benim bide geometri sıkıntım var nasıl yapacağım bilmiyorum :D 9 ve 10'da çok gümbürtüye gitti :D

Bi baktım 9. sınıf testlerine çözemiyorum be abim taktikleri unutmuşum :D Basit olsun ya abi esen almayacağım. Karekök alabilirim veya körfez düşüneceğiz. FEM iyiydi halbuki :D Benim bide geometri sıkıntım var nasıl yapacağım bilmiyorum :D 9 ve 10'da çok gümbürtüye gitti :D
Geometri en cins derslerdendir çünkü. :) Konuyu ne kadar bilsen de göremedikten sonra kalırsın öyle. O yüzden geometriden daha da çok soru çözmek lazım.

Ayrıca Körfez'in de Fem'den farkı yok galiba. Ona da dikkat et, örgütçü damgası yeme. :)

Matematik için Esen alma çünkü bir konu atlamış yani eksik. Soru bankası olarak hocamız Ekstrem Yayınlarını önerdi.
Fizik, kimya için Palme Yayınlarını kullanacağız. Yeni basım olmasına dikkat et.
Sizin için bir sakıncası yoksa hangi liseye gittiğini öğrenebilir miyim? O puanları görünce merak ettim doğrusu.:)

Matematik için Esen alma çünkü bir konu atlamış yani eksik. Soru bankası olarak hocamız Ekstrem Yayınlarını önerdi.
Fizik, kimya için Palme Yayınlarını kullanacağız. Yeni basım olmasına dikkat et.
Sizin için bir sakıncası yoksa hangi liseye gittiğini öğrenebilir miyim? O puanları görünce merak ettim doğrusu.:)
Hangi konu eksik?
Ayrıca 9.sınıf ortalamam 92, 10.sınıf ortalamam 96; arkadaşın özel okula gittiğini düşündün sanırım ben devlet okulundayım devlet okulunda da mümkün bu tür şeyler.

457 puanla bi anadolu lisesinde okuyorum. Çok kararsızım ne alacağım konusunda... ve yavaş yavaş dersler başladı 9'un tekrarı gibi fizik ve biyoloji hele hele. Kimyada öyle. Bakalım nasıl olacak:D

Yok mu 11 için kaynak sadece biyoloji matematik fizik kimya test kitabı alacağım.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı