11. sınıfta açığa geçip dershanede çalışmak

Sınıfta kafa arkadaşların olduğu için derslerine odaklanamayan iradeye sahip birisi açık liseye girerse direkt helak olur. Adam gibi derslerinize çalışın, derslerinizden yuksek not alın zaten konuları öğrenmiş olacağınız için sınava o kadar odaklanmanıza gerek kalmaz.
 
12'yim eğer şu an temelin iyiyse iyiden kastım normal okulun girdiğin sınavları hakkınla 70 üstü yapabiliyorsan bence açığa geç ama sosyallik gibi konularda sıkıntın varsa arkadaş çevren sadece sınıf arkadaşlarınsa yapma üniversite kazanınca psikolojik çöküntüye kadar gidersin. Dediğin şeyi keşke ben yapsaydım ama şöyle bir şey var ben yapamam mesela çünkü 11. ve 12.sınıf seviyesine gelşnce açıktan okursan her sabah sanki okula gidiyormuş gibi kalk dersini çalış kendini disiplin et ama yaparım diye düşünme hemen kolay değil başlarda bunu okula gider gibi kütüphanelere giderek yapabilirsin çünkü din/felsefe gibi girdiğin dersler okulda vakit kaybı ayrıca okul çıkışı eve o saatte dönerken yaşadığın trafik eve varınca gelen yorgunluk kötü etkiliyor gerçekten ama eğitimci insanlara danış ailenle otur konuş böyle böyle düşünüyorum sizce iyi mi olur kötü mü olur gibi buradan alacağın bir tavsiyeye gaza gelmeni önermem belki çok büyük bir hata olur gelecekte baktığında.

Hocam öncelikle sayısal için konuşuyorum 70 üstü yapamıyorum çalışmadığımdan dolayı fakat şöyle bir şey var öz güvenim bayağı bayağı fazla yani yabancı bir insanla bayağı normalce bir anda konuşurum zaten dershaneye gideceğimden dolayı okul gibi kendimi alıştırıcam ayrıca ev daha iyi gelir ben kendime inanıyorum.
 
Hocam sayısalım kötü 11. sınıfı nasıl geçeceğim onu düşünüyorum ama.

O zaman plan yaptım deme, geçemiyorum böyle yapsam olur mu diye sor.

Sınıfta kalmanın hiçbir mantıklı hareketi yok, bister açıktan ister okulunda okuyup bir an önce bitir. Sınava gir puanı beğenmezsen 1 sene daha çalışırsın tekrar girersin.
 
Ben sınıfta kalma yerini görmemiştim manyakmısın yapma öyle birşey eğer 12 bittiğinde yapamıyorsan mezuna kal bir sene hazırlan ama mezuna kalıcam zaten çok vaktim var havalarına girme ayrıca bir senelik kayıp hiçbirşey ama sen oturup yks çalışırken yaşıt arkadaşlarının üniversite maceralarını dinlemek zorunda kalabilirsin bu çokta mühim birşey değil ama adam akıllı otur çalış
 
Ben sınıfta kalma yerini görmemiştim manyak mısın yapma öyle bir şey eğer 12 bittiğinde yapamıyorsan mezuna kal bir sene hazırlan ama mezuna kalacağım zaten çok vaktim var havalarına girme ayrıca bir senelik kayıp hiçbir şey ama sen oturup YKS çalışırken yaşıt arkadaşlarının üniversite maceralarını dinlemek zorunda kalabilirsin bu çok da mühim bir şey değil ama adamakıllı otur çalış.

Hocam bilmiyorum ya kafam çok karışık.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı