11. sınıfta açığa geçmemenin verdiği pişmanlık

Salih METİN

Kilopat
Katılım
22 Aralık 2018
Mesajlar
5.955
Makaleler
13
Çözümler
20
Merhaba. 11. sınıf sayısal öğrencisiyim. Okulda 8 ders görüyoruz. Abartısız ilk 4 saat ders görüyoruz. Diğer sonraki 4 ders ingilizce, görsel sanarlar, almanca falan.

8.30'ta başlıyoruz. 6.20'de kalkıyorum. Yemin ederim fizik ve matematik haricinde diğer dersleri kendim yapabilirim.

Arkadaşıma anlattım bu olayı. İkinci dönem için açığa geçeceğini söyledi. Okul hem yorucu hem de çok vakit alıcı.

Sizlere tavsiyem, iyi düşünüp taşının. Geçecekler geç kalmadan ikinci dönem bu ocak gibi başvurabilirler. Gelecek sene 11'e geçecekler bir düşünsün.
 
Son düzenleme:
@Salih METİN, verdiğim öneriler için çoğu kişi dalga geçiyor, onun için demiştim aslında. Sizin pişmanlık yaşamanızdan ziyade keşke ben yaşasam ama durumlar ortada. Millet algılarla hareket ediyor, yanlış bu da.
 
Açık okumamak pişmanlıktır önemli olmayan dersler haricinde okul gereksiz bir yer kafamıza çip taksinlar her şeyi bilelim kardeşim(!)
 
Okulumda açığa geçmeden de Ege Tıp kazananlar falan oldu ancak kişiden kişiye değişecektir. Bence iş azimde bitiyor, açık liseye geçmek de hedefin yolunda mantıklı bir hamle olabilir.
 
@Linuxginar, biz okul okuyanlar üniversite kazanamaz demiyoruz, öyle algı oluşmasın. Okul sadece gereksiz yere vakit kaybı, kendinizi boş yere yıpratmaya gerek yok. Onu kast ediyoruz, millet okul denen illetle uğraşırken sizin tek derdiniz sınav olacak. Bundan daha iyi ne olabilir? Her şey için vakit kalıyor, istediğini yapabilirsin.

İster gez, ister sınavına çalış bu iki işi aynı anda götürebilirsin. Ancak işin içine okul girince vaktin büyük çoğunluğu gitmekte.
 

Geri
Yukarı