11. sınıfta açık liseye geçmeli miyim?

YaX

Hectopat
11. sınıfa geçtim ve arkadaş ortamı hariç okuldan hiçbir zevk ve verim alamıyorum. Dersler ve hocaların cahilliği beni çok rahatsız ediyor. 11. sınıfta açık liseye geçmek istiyorum çünkü artık benim geleceğim ve mesleğim belli, yabancı şirketlerden davet alıyorum, tasarım gruplarıyla çalışıyorum, ülkenin ekonomisi ve eğitim sistemi çökmeye devam ediyor. Bu yaştan bunlarla uğraştığım için okul bana boş geliyor, okul benim için gerçekten zaman kaybı. Ayrıca üniversite için Kanada'ya gitmeyi ve orada yaşamayı düşünüyorum (kuzenim orada yaşadığı için büyük yardımı olacak). Açık liseye geçmeyi düşünmemin sebeplerinden birkaçı şunlar:

• 3 yıldır grafik tasarım, animasyon ve web tasarımı ile ilgileniyorum işimde yoğunum, uzun zamandır döviz kazanıyorum ve aylık kazancım ortalama $1000-1200.
  • E-ticaret ile uğraşıyorum.
  • Fitness için spor salonuna gidiyorum.
  • İngilizce kursuna gidiyorum.

Okulun benim hayatım ve planlarım için zaman kaybı olduğunu düşünüyorum ve okul olduğu için işimi yapacak zamanım kalmıyor sizce geçmeli miyim? Açık lise benim ortalamamı yükseltir mi? Çünkü yurt dışı üniversite başvuru için lise not ortalaması önemli. Ayrıca açık lisenin dezavantajları varsa nelerdir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Türkiye'de okul zaten genellikle zaman kaybıdır. Yani örneğin siz Tasarımcı olmayı hedefliyorsanız sizin atom altı parçacıkları, dolaşım sistemi, boşaltım sistemini vb. öğrenmenizin pekte faydası olmayacak. Bende düşünmüştüm fakat Ailem yüzünden bırakamadım. Halen her şeyin diploma olduğunu zanneden bir aileden geliyorum maalesef.

Yani eğer gerçekten dediğiniz gibi bir geliriniz, işiniz varsa ve Ailenizde bu işe sıcak bakıyorsa okulu bırakın derim.

Merhabalar,
Açık lisede de normal okuldaki gibi sınavlar oluyor, tek fark okula gitmiyorsun ve tüm derslerin sınavı belirli günlerde oluyor. Eğer 11 ve 12. sınıf ortalamanı genel diploma puanından yüksek tutabilirsen tabii ki ortalaman yükselir. Bir de tek fark orada sözlü notu, proje notu vs gibi şeyler de bulunmuyor. Sınavdan ne alırsan o, geçilir mi konusuna gelecek olursak bence geçilir. Sonuçta açık lise öğrencileri de lise mezunu sayılıyor.

@333365 Hocamın dediğine katılıyorum fakat eklemek istediğim bir şey var, açık lise diploması yurt dışında sorun çıkarmıyor mu?

Hayır, yurt dışında okuduğunuz üniversitenin diplomasının geçerliliğinin olacağının da bir kesinliği yok. Sadece lise mezunu olup olmadığına bakılır, bu dediğini genellikle okul müdürleri ya da okul eğitimcileri söylerler ki öğrencilerin aklını karıştıralım. Açık liseye geçmesinler diye.

Hayır, yurt dışında okuduğunuz üniversitenin diplomasının geçerliliğinin olacağının da bir kesinliği yok. Sadece lise mezunu olup olmadığına bakılır, bu dediğini genellikle okul müdürleri ya da okul eğitimcileri söylerler ki öğrencilerin aklını karıştıralım. Açık liseye geçmesinler diye.
Sanırım yurtdışındaki bazı üniversitelerin açık liseden mezun olan kişileri kabul etmediğini duydum.

Birisi yazmıştı araştırmış Almanya'da bir üniversite açık lise mezunlarını almıyormuş.

Birisi yazmıştı araştırmış Almanya'da bir üniversite açık lise mezunlarını almıyormuş.
Şimdi yurt dışı üniversite destek programlarından birisine sordum şöyle söyledi:
Maalesef açık lise ve teknik lise mezuniyeti bazı okullar tarafından kabul edilmiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı