Çözüldü 11. sınıfta meslek lisesinden Anadolu lisesine geçiş

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Berattae

Hectopat
Katılım
19 Kasım 2020
Mesajlar
34
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar, ben Mesleki ve teknik Anadolu lisesi 11. sınıf öğrencisiyim. Meslekten Anadolu lisesine geçiş yapmanın bir yolu var mı? Çok uğraştım ama Bir türlü bulamadım cevabını. Ne olur, yardım edin. Okulum çok kötü ve üniversiteye gitmek istediğim için Anadolu lisesine geçiş yapmak istiyorum.
 
Çözüm
@Berattae, bildiğim kadarıyla geçenler oluyordu ama. Belki uğraşmamak için de öyle söylüyor olabilir.
Uzun süre sonra gelen cevapla verdiğim yanlış bilgiyi düzelteyim.

1637464466957.png


Ortaöğretim yönetmeliği kurumuna göre 11. sınıfta meslekten imam hatip vs. ya da anadoluya geçiş olmuyor.

Meslek lisesinden Anadolu'ya geçiş 10 sınıfın 1 ci dönemine kadar yapılabiliyor 10 sınıfı temel lisede okumuştum bu yüzden bende tam tersini yapmak istiyordum yapamadım o yüzden Anadolu'dan mezun oldum.
 
Merhaba. Oğlum 11 sınıf mesleki ve teknik Anadolu lisesinin teknik bölümünde okuyor. İstanbul'da ikamet ediyoruz. Malatya'da yaşlı babam işlerini yapmakta zorlandığı için dedesinin yanına ikamet almayı istiyoruz. Fakat bildiğim kadarı ile meslekten Anadolu'ya alınmıyor. Koyde de okul çok programlı Anadolu lisesi en yakın okul bile servisli. Butun okullar Anadolu. Sizce ikamet aldirsan ne olur çocuğum ortada kalır mı yoksa mecburi anadoluya mi alınır? Rica ediyorum kısa sürede sorumu yanitlamanizi.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba oğlum 11 sınıf mesleki ve teknik Anadolu lisesinin teknik bölümünde okuyor. İstanbul'da ikamet ediyoruz. Malatya'da yaşlı babam işlerini yapmakta zorlandığı için dedesinin yanına ikamet almayı istiyoruz. Fakat bildiğim kadarı ile meslekten Anadolu'ya alınmıyor. Koydede okul çok programlı Anadolu lisesi en yakın okul bile servisli. Butun okullar Anadolu. Sizce ikamet aldirsan ne olur çocuğum ortada kalır mı yoksa mecburi anadoluyami alınır. Rica ediyorum kısa sürede sorumu yanitlamaniz.

Alan ve dal seçtiğinden geçiş yapamıyor diye biliyorum. MEB il ilçe müdürlükleri ile konuşmanızı öneririm onlar daha iyi bilirler.
 
Ben de 10. sınıf meslek liseliyim. Baktım 10. sınıftan 11. sınıfa geçiş döneminde ağustos ayının sonuna kadar geçiş yapılıyor diyor. Şimdi ben 10. sınıfı bitirsem sonra yaz tatilinde de naklimi Anadolu'ya alsam kabul edilir mi?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de 10. sınıf meslek liseliyim. Baktım 10. sınıftan 11. sınıfa geçiş döneminde ağustos ayının sonuna kadar geçiş yapılıyor diyor. Şimdi ben 10. sınıfı bitirsem sonra yaz tatilinde de naklimi Anadolu'ya alsam kabul edilir mi?

Okuldaki şartları karşılıyorsan ve MEB izin veriyorsa evet.
 
Çözüm
Ben de aynı şekilde meslekten Anadolu lisesine geçmek için uğraşıyorum bir haftadır. Bir okulla konuştuk, alabileceğini söyledi ama boş kontenjan yokmuş. Umarım geçebilirim. Meslek derslerim yüzünden diğer derslere çalışamıyorum ve ortalamamı etkiliyor😔
 
Bu video da 12 sınıfa kadar geçiş olduğu yazmakta video 1 ay önce çekilmiş bir değişiklik olmuş olabilir.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 

Geri
Yukarı