11. sınıfta meslek lisesinden Anadolu lisesine nasıl geçilir?

neext34

Decapat
Merhaba arkadaşlar, ben mesleki ve teknik Anadolu lisesi 11. sınıf öğrencisiyim. 1. dönem bittikten sonra 2. dönem için meslekten Anadolu lisesine geçiş yapmanın bir yolu var mı? Bir de eğer geçersem ortalamam bayağı düşüyormuş, bunun hakkında bilgi verebilir misiniz?

Merhaba arkadaşlar, ben mesleki ve teknik Anadolu lisesi 11. sınıf öğrencisiyim. 1. dönem bittikten sonra 2. dönem için meslekten Anadolu lisesine geçiş yapmanın bir yolu var mı? Bir de eğer geçersem ortalamam bayağı düşüyormuş, bunun hakkında bilgi verebilir misiniz?

Normal nakil alıyorsunuz bildiğim kadarıyla. Velinizin e devletine girip "MEB öğrenci nakil işlemi" işlemine giriyorsunuz. Sizi otomatik e-Okul'a yönlendiriyor oradan okulu seçip nakil için başvuruyorsunuz. Ancak ortalamanız düşüyor mu bilmiyorum bunun için 444 0 632 MEB hattını arayabilirsiniz.

11'den Anadolu'ya geçmeni önermem. Meslek lisesi diploması bazen iş yapar ama Anadolu diploaması hiçbir zaman iş yapmaz.
Hocam biliyorum ama ben biraz da ortam istiyorum oranın ortamı daha iyi diyorlar arkadaş ortamı vs. Hem arkadaş sayında yükselir diyorlar. Zaten meslek lisesinde ki ortamları biliyorsunuzdur illaki. Birde YKS var anadolu da bunun üstünde daha çok duruyorlar. Kararsızım.

11.sınıfta meslek lisesinden Anadolu lisesine geçemezsin 10. sınıfta geçiş hakkı vardı benim zamanımda. (2024 mezunuyum)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı