11. sınıfta nasıl çalışılmalı?

Katılım
12 Nisan 2019
Mesajlar
1.712
Makaleler
1
Çözümler
1
Artık 11. sınıfım ve 2 sene sonra sınav yolcusuyum. Açıkcası öyle 10 ve 9'da temelim yok benim. 10. sınıfın 1. dönemini sıkı tutmuştum sadece, o kadar. 2. dönem zaten korona falan işte. Sizce ben günlük nasıl bir program belirlermeliyim? Açıkcası hedefimdeki meslekler psikoloji veya biyoloji bilimi hakkında bir meslek. Biyoloji öğretmenliği hariç.
 
Öncelikle hedefinizi seçmelisiniz. Psikoloji eşit ağırlıktan alırken biyoloji sayısaldan alıyor. İkisine de çalışabilirsiniz ama temeliniz yokken TYT'ye ağırlık vermeniz daha mantıklı olur. Bu sene TYT için her dersten 1-2 kaynak alıp önce konu çalışıp sonra soru çözebilirsin bence. Haftada 3-4 gün 4 saat falan çalışsanız TYT'yi bitirirsiniz bence.
 
Hocam hedefim güzel bir üniversitede eğitim almak şu anda. Meslek kısmında tam olarak bir hedef belirleyemiyorum. Ama hedefimdeki meslekler psikoloji veya biyoloji bilimi ile alakalı olan meslek. Biyoloji yi kücüklüğümden beri seviyorum ilgi duyuyorum ve anlıyorum. Ondan sınav puanına göre net bir hedefim olacak gibi.
 

Geri
Yukarı