11. sınıfta PS5 alınır mı?

Keremdigital

Hectopat
GTA 6 seneye çıkıyor ve PS5 almayı düşünüyorum ama 11. sınıf sayısal öğrencisiyim ve bayağı bir kararsız kaldım. Alsam da okuldan gelince dinlenme amaçlı oynarım, onun dışı oynamam. Sizce almalı mıyım? Ders çalışmamı büyük ölçüde etkiler mi?

GTA 6 seneye çıkıyor ve PS5 almayı düşünüyorum ama 11. sınıf sayısal öğrencisiyim ve bayağı bir kararsız kaldım. Alsam da okuldan gelince dinlenme amaçlı oynarım, onun dışı oynamam. Sizce almalı mıyım? Ders çalışmamı büyük ölçüde etkiler mi?
En büyük pişmanlığım 11. sınıfta bilgisayar almaktı ne kadar iraden olursa olsun bir yerden sonra kontrolünden çıkyor maalesef.

Her ne kadar çok oynamam desende oynayasın gelecek maalesef. Biraz düşününce sınav için almayayım, ders çalışayım dersin biraz daha düşününce hayata 1 kere geliyoruz bari zevk alalım diyorsun işte bu insanı strese sokuyor. Eğer gerçekten sınavı aksatmadan oynayabileceğinize inanıyorsanız alın fakat ben kendime hakim olamam oynarım derseniz almayın bence. Alırsanız bile evden birine söyleyin günde veya haftada belirli bir saatte size verip geri kalan zamanda sizden saklasın.

GTA 6 seneye çıkıyor ve PS5 almayı düşünüyorum ama 11. sınıf sayısal öğrencisiyim ve bayağı bir kararsız kaldım. Alsam da okuldan gelince dinlenme amaçlı oynarım, onun dışı oynamam. Sizce alınır mı? Ders çalışmamı büyük ölçüde etkiler mi?

Hocam alın kenarda dursun TR burası neyin ne zaman artışa geçeceği belli olmaz.

Şu anki aklıma sahip olduğum için alma diyebiliyorum.

35 yaşındayım. Bu yaşıma kadar hiç playstation sahibi olmadım. PC oyunlarıyla vakit geçirdim.

Ama pişman değilim. İradem güçlü olmadığı için senin yaşında playstation alsaydım bugün şu an bulunduğum yerde olamazdım, bu kesin.

Kayıp - kazanç terazisine koyuyorum.
Mevcut durumdan memnunum.

Peki senin terazin ne söylüyor Kerem?

Şu anki aklıma sahip olduğum için alma diyebiliyorum.

35 yaşındayım. Bu yaşıma kadar hiç playstation sahibi olmadım. PC oyunlarıyla vakit geçirdim.

Ama pişman değilim. İradem güçlü olmadığı için senin yaşında playstation alsaydım bugün şu an bulunduğum yerde olamazdım, bu kesin.

Kayıp - kazanç terazisine koyuyorum.
Mevcut durumdan memnunum.

Peki senin terazin ne söylüyor Kerem?
Haklısınız hocam almamak mantıklı ama hali hazırda ztn okuldan geldiğimde 2 saat civarı telefonla vakit geçiriyorum o yüzden her gün 2 saat ps5 oynamak bile bana eğlence verceğini düşünüyorum. Bilgisayarım var orta düzeyde. Ayrıca terazi olayını anlamadım 😅

Haklısınız hocam almamak mantıklı ama hali hazırda ztn okuldan geldiğimde 2 saat civarı telefonla vakit geçiriyorum o yüzden her gün 2 saat ps5 oynamak bile bana eğlence verceğini düşünüyorum. Bilgisayarım var orta düzeyde. Ayrıca terazi olayını anlamadım 😅

teraziyi şöyle anlatmaya çalışayım.

liseden sonra 1 yıl dersanaye gidip sınava hazırlandım.
bu dönemde arkadaşlarımla vakit geçirmek için zaman ayırıyordum, sonra kendimce düşündüm, bu vakti ders çalışmaya ayırsam bana artısı olur mu?
evet olurdu elbette.

ama sonra teraziye koydum.
dedim ki ileride, yıllar sonra, ben bu zamanımı derse ayırmak yerine sosyalleşmeye ayırsam ne kazanırım.

kafanda kurgulayabilirsin mesela,
asosyal bir nerd ile sosyal bir serseri
(mübalağa yaparak, uçlardan bahsederek anlatmaya çalışıyorum)

birazcık serseri olmayı tercih ettim, şu an pişman değilim.

ha ne olurdu diğer seçenekte,
kocaeli üniversitesi değil de belki marmara üniversitesi olurdu.

halen pişman değilim :) bir çok anı biriktirdim, hala hatırlarım
(diğer seçenekte ne olur bilinmez, bilinemeyecek, belki daha iyi belki daha kötü)

şimdi sen?
neyi, ne şekilde yaşamayı tercih edeceksin?
bu tercihin seni ileride yıllar sonra pişman mı edecek memnun mu edecek?
cevapları sende.
kararını verdikten sonra uygulamak çocuk oyuncağı zaten

teraziyi şöyle anlatmaya çalışayım.

liseden sonra 1 yıl dersanaye gidip sınava hazırlandım.
bu dönemde arkadaşlarımla vakit geçirmek için zaman ayırıyordum, sonra kendimce düşündüm, bu vakti ders çalışmaya ayırsam bana artısı olur mu?
evet olurdu elbette.

ama sonra teraziye koydum.
dedim ki ileride, yıllar sonra, ben bu zamanımı derse ayırmak yerine sosyalleşmeye ayırsam ne kazanırım.

birazcık serseri olmayı tercih ettim, şu an pişman değilim.

ha ne olurdu diğer seçenekte,
kocaeli üniversitesi değil de belki marmara üniversitesi olurdu.

halen pişman değilim :) bir çok anı biriktirdim, hala hatırlarım
(diğer seçenekte ne olur bilinmez, bilinemeyecek, belki daha iyi belki daha kötü)

şimdi sen?
neyi, ne şekilde yaşamayı tercih edeceksin?
bu tercihin seni ileride yıllar sonra pişman mı edecek memnun mu edecek?
cevapları sende.
kararını verdikten sonra uygulamak çocuk oyuncağı zaten
bir kaç saat daha ders çalışacağım diye arkadaşlarla bağlantıları kesip asosyal gibi ders çalışmak yerine bir kaç saatini ayırıp arkadaşlarınla vakit geçirmeyi veya kendi başına oyun oynamayı tercih etmek daha mantıklı bence burada. Daha başarılı olursun ama gelecekte geçmişe baktığın zaman hiç bir anı olmayacak belki de yeni arkadaşlar edinmeyeceksin. Bir kaç saat ayırıp bunları yapınca da başarılı olunur bu arada tıpkı sizin gibi. Yarın ne olacağı belli değil tüm hayatın bu sınava bağlıymış gibi çalışmaktansa hem çalışıp hem mutlu olabileceğin şeyleri yapmak daha güzel bence.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı