11. sınıfta sınavlara nasıl çalışılmalı?

SraggzL

Decapat
Katılım
28 Haziran 2021
Mesajlar
257
Herkese merhaba,
Sizce sınava nasıl çalışılır? Haftaya pazartesi sınavım var ve nasıl çalışacağımı hala anlamadım ben son güne çalışmayı bırakanlardan biriyim fakat artık 11.sınıf olduk kendimi düzeltmem lazım. Örneğin şu an edebiyatta çıkacak konuları biliyorum hoca söyledi örneğin cümlenin ögeleri falan çıkacak dedi ben yazarak anlayan birisiyim yani aynılarını veya YouTube'dan izleyerek yazıyorum öylede zaman kaybı oluyor yazarak çalışmasam da fazla anlamıyorum okuyarak bile anlamıyorum. Ne yapmam lazım? Tecrübesi olan çalışma tekniği iyi olan uygulayıp başarılı olan varsa bana paylaşırsa çok sevinirim şimdiden teşekkürler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sadece soru çıkabileceğini düşündüğün yerleri not alıp sonra onları kendi kendine sorabilirsin. Hiç yazmam diyorsan bir arkadaşınla karşılıklı olarak sorular sorarak çalışabilirsiniz.
 
Dersleri sana göre bir tahmin yürüterek önce hangisine çalışman gerektiği şeklinde sıraladım.
1. Matematik.
2. Kimya.
3. Fizik.
4. Türkçe ve edebiyat.
5. Biyoloji.
6. Tarih. (Eğer varsa.)
7. Coğrafya. (Eğer varsa.)
8. Yabancı diller.
9. Felsefe.
10. Din kültürü ve ahlak bilgisi.

Şimdi ilk 3 ders önemli. Bunlara ekstra öncelik vermelisin. Gerisini ezberle yaparsın. Burada kimya özel bir yere sahip. Ezbermiş gibi ama pratik istiyor. Ezberlerim geçerim yanılgısına düşme kesinlikle kimya dahil ilk 3 dersten örnekler çöz. Çözemiyorsan konuya çalış. Hiç bilmesen bile konuları yazılıyı geçecek kadar puan alırsın şuandan itibaren baştan çalışırsan. Çalışma metodun ilk 3 ders için örnek çözmeye çalış çözemediğin konuya çalış şeklinde olmalı. Konu çalışmak için Youtube gibi bir nimet var. Faydalan.

Geri kalan dersler hemen hemen aynı zorluk seviyesinde olur. Saat 5 gibi eve gelip ders çalışmaya hazır olacağını düşünürsek şu şekilde bir zamanlama yap. Gelir gelmez ilk 3 dersi minimum 3 saat, maksimum 5 saat olacak şekilde çalış. Ezber gereken yerlerde kritik kelimeleri ayrı bir defter ayarlayıp şu şekilde bölüm bölüm, ders ders not al. Örneğin Din dersinde şöyle bir kodlama yapmıştım kendi kafamdan. "Buhari Müslim Camisi." olarak Buhari ve Müslim isimli yazarların Câmi’u’s-Sahih’i yazdığını kodladım. 1. grubu çalışmayı bitirdikten sonra yarım saat ara ver ve geri kalan derslere minimum 2 saat olacak şekilde başla. Ayrıca hangi tip lisede okuyorsun onu yazarsan daha çok yardımcı olabilirim. Lisemi sayısaldan okuduğum için genel olarak sayısalcı gibi düşünüyorum ve ona göre tavsiye verebiliyorum.
 
Son düzenleme:
Dersleri sana göre bir tahmin yürüterek önce hangisine çalışman gerektiği şeklinde sıraladım.
1. matematik.
2. kimya.
3. fizik.
4. Türkçe ve edebiyat.
5. biyoloji.
6. tarih. (eğer varsa.)
7. coğrafya. (eğer varsa.)
8. yabancı diller.
9. felsefe.
10. din kültürü ve ahlak bilgisi.

Şimdi ilk 3 ders önemli. Bunlara ekstra öncelik vermelisin. Gerisini ezberle yaparsın. Burada kimya özel bir yere sahip. Ezbermiş gibi ama pratik istiyor. Ezberlerim geçerim yanılgısına düşme kesinlikle kimya dahil ilk 3 dersten örnekler çöz. Çözemiyorsan konuya çalış. Hiç bilmesen bile konuları yazılıyı geçecek kadar puan alırsın şuandan itibaren baştan çalışırsan. Çalışma metodun ilk 3 ders için örnek çözmeye çalış çözemediğin konuya çalış şeklinde olmalı. Konu çalışmak için YouTube gibi bir nimet var. Faydalan.

Geri kalan dersler hemen hemen aynı zorluk seviyesinde olur. Saat 5 gibi eve gelip ders çalışmaya hazır olacağını düşünürsek şu şekilde bir zamanlama yap. Gelir gelmez ilk 3 dersi minimum 3 saat, maksimum 5 saat olacak şekilde çalış. Ezber gereken yerlerde kritik kelimeleri ayrı bir defter ayarlayıp şu şekilde bölüm bölüm, ders ders not al. Örneğin din dersinde şöyle bir kodlama yapmıştım kendi kafamdan. "buhari müslim camisi." olarak buhari ve müslim isimli yazarların câmi'u's-sahih'i yazdığını kodladım. 1. grubu çalışmayı bitirdikten sonra yarım saat ara ver ve geri kalan derslere minimum 2 saat olacak şekilde başla. Ayrıca hangi tip lisede okuyorsun onu yazarsan daha çok yardımcı olabilirim. Lisemi sayısaldan okuduğum için genel olarak sayısalcı gibi düşünüyorum ve ona göre tavsiye verebiliyorum.

Öncelikle mesajı şimdi gördüm kusura bakmayın ben meslek lisesinde okuduğum için bizde kimya fizik biyoloji gibi dersler yok bölüm dersleri var mesela benim bölümüm muhasebe mesela bilgisayarlı muhasebe dersi var veya şirketler muhasebesi falan var tabii ki de normal dersleri unutmayalım onlar da var tarih seçmeli tarih edebiyat seçmeli coğrafya vs. bunlar var yardımın için teşekkürler.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı