11. sınıfta yazılım için bir şeyler yapılır mı?

Front end bile ogrenilse JS ile algoritma ogrenmis oluyorsun. Backend ogrenilse direkt muhendislik zaten. Siz nerenin troll'usunuz kardesim. 1. sinifta programlamaya giris dersindeki assembly + C odevlerini veremeyince ve dersi alttan alinca aglamayin da.

Front end bile ogrenilse JS ile algoritma ogrenmis oluyorsun. Backend ogrenilse direkt muhendislik zaten. Siz nerenin troll'usunuz kardesim. 1. sinifta programlamaya giris dersindeki assembly + C odevlerini veremeyince ve dersi alttan alinca aglamayin da.
Merhaba, başlıkta yazdıklarınıza göz attım, sizinle aynı fikirde değiliz ama ekstra bir şeyler yazma gereği duymuyorum. Ancak şunu söylemeden edemeyeceğim, sanırım mühendis değilsiniz, benim bildiğim kadarıyla (günümüzde müfredatlar çok değişmediyse ya da bazı üniversiteler böyle ders içeriği koymadıysa) 1. sınıf öğrencisine assembly gösterilmez, gösterilse de programlamaya giriş dersinin dahilinde değildir. Yanlışım varsa düzeltin tabi.

Eğer böyle ise neden neyin direkt mühendislik olduğu, bilgisayar mühendislerinin aslında mühendislik yapmadığı, "Illaki gemi muhendisleri de evinde gemi muhendisligi yaparak gitmiyor bolumlere. Ama saglam kariyer istiyorsa bilerek gitmesi sart." vb. konularda mühendis olmadığınız halde ahkam kesiyorsunuz onu merak ediyorum.

Hangi okul programlamaya giris dersini assembly ile yapar? Bilmeden atip tutmayin. Syllabus yollar misin gorelim kim assembly ile 101 veriyormus.

Zaten orada ogretilen programlamadir, dil degil. Onceden dili biliyor olman syntax asinaligi disinda avantaj kazandirmaz.

Programlamaya giris dersinden en iyi okullarda dahi yuksek not alabilmen icin onceden programlama biliyor olman sart degil, gerek de degil. Oyle bir zorunluluk olsa zaten bunu prerequisite olarak verirlerdi.
Cok iyi doktor olmak isteyenlere de 7. sinifta steteskop mu oneriyorsunuz siz ve sizin gibiler? Bu isler katman katman ilerler, yanlis zamanda dogru derse calismanin hicbir anlami yok.

Bu tarz konularda okullari okumus bilgili insanlarin yorum yapmasi gerekiyor, universiteyi programlama dili ogreten bir kurum olarak gorenlerin sacmalamasi bilgi kirliligi.

Merhaba, başlıkta yazdıklarınıza göz attım, sizinle aynı fikirde değiliz ama ekstra bir şeyler yazma gereği duymuyorum. Ancak şunu söylemeden edemeyeceğim, sanırım mühendis değilsiniz, benim bildiğim kadarıyla (günümüzde müfredatlar çok değişmediyse ya da bazı üniversiteler böyle ders içeriği koymadıysa) 1. sınıf öğrencisine assembly gösterilmez, gösterilse de programlamaya giriş dersinin dahilinde değildir. Yanlışım varsa düzeltin tabi.

Eğer böyle ise neden neyin direkt mühendislik olduğu, bilgisayar mühendislerinin aslında mühendislik yapmadığı, "Illaki gemi muhendisleri de evinde gemi muhendisligi yaparak gitmiyor bolumlere. Ama saglam kariyer istiyorsa bilerek gitmesi sart." vb. konularda mühendis olmadığınız halde ahkam kesiyorsunuz onu merak ediyorum.
Çünkü bu konuda 7-8 yıllık tecrübem var. Ön Yüz ve Arka Yüz geliştiricisiyim. Mühendis olduğumu zaten belirtmedim. Mesajlarımı silmemi arzu ederseniz silerim adminim 😇

Çünkü bu konuda 7-8 yıllık tecrübem var. Ön Yüz ve Arka Yüz geliştiricisiyim. Mühendis olduğumu zaten belirtmedim. Mesajlarımı silmemi arzu ederseniz silerim adminim 😇
Ne desem bilemedim okulu aradan çıkarttığın vakit programlamada direkt çürüyor yazınız. Yazılımda matematik bile kullanmıyoruz yalan. Bilgisayar mühendisleri bilgisayar programcılığı mesleğini yapıyor ortada mühendislik yok. Çakma HTML, JS, CSS dediğiniz şey algoritmanın ta kendisi.

Github profilinizi paylaşır mısınız?

Önlisans birinci sınıf öğrencisi için fazla iddialı cümleler bunlar, 7-8 yıllık tecrübesi olan biri asla bu kadar yanlış yorumlarda bulunmaz.

Forumda yeni başlayan arkadaşlar da fikir alırken ve birilerine danışırken dikkatli olun, böyle yanlış yönlendirmelerle yola çıkarsanız net olarak birkaç yılınızı boş yere heba edersiniz.

Önlisans birinci sınıf öğrencisi için fazla iddialı cümleler bunlar, 7-8 yıllık tecrübesi olan biri asla bu kadar yanlış yorumlarda bulunmaz.

Forumda yeni başlayan arkadaşlar da fikir alırken ve birilerine danışırken dikkatli olun, böyle yanlış yönlendirmelerle yola çıkarsanız net olarak birkaç yılınızı boş yere heba edersiniz.
Doğrusunu yaz o halde tartışma burda benle aslan kardeşim benim. Şu bu yanlış de, insanlar doğrusunu öğrensin. Eski iletilerime bakan küçük Jahrein isen ve fanboyum isen konu başka.

7-8 yıl derken hiç ofiste çalışmadım. Nerd çocukluk geçirdim. Bunun faydasını da bil. programcılığı bölümünde dersleri hocadan önce bilerek gördüm. DGS ile mühendisliğe gittiğimde 1. sınıftaki random öğrenci 8 yıl programlama hobisi + önlisans bil. prog eğitimi almış birisine karşi dezavantajli olur.

Siz diyorsunuz ki yok hiç bir faydası olmaz bütün bunların.

Konu sahibine tavsiyem: Oyun oynayacağına merakın neyse onla uğraş boş vaktinde.

Merakın yoksa sırf CENG hazırlanıyorum diye oturup programlama kasma ve yukarıdaki şahısları dinle. Merak işleri bunlar.

Son düzenleme:
Estağfurullah, geçen gün başka biri de başka bir başlıkta 13 yaşımda şunu yaptım, 15 yaşımda oyun hilesi yazdım, javada şunu denedim (yaptım değil denedim diyordu diye hatırlıyorum) vs. diye başarılarını sayıp döküyordu inanılmaz cv'sini bizimle paylaşıyordu. Paylaşsın tabi ne isterse bence ama keşke 13 yaşında yapılan böyle cici şeyleri de kariyerimizin bir parçası olarak sayabilsek, yoksa komik kaçıyor, sorsanız o da 8 senelik backend-frontend deneyimim var der muhtemelen.

Başlığı açan, sizden daha genç olduğunu tahmin ettiğim arkadaşın bir sorusu var, bilgisayar mühendisi olmak istiyormuş ama programlama da öğreneyim mi diyor. Bilgisayar mühendisi olma hedefin varsa zaten okulda akademik düzeyde eğitim alacaksın, şimdi bu yoğunlukta vaktini neden programcılık öğrenmeye harcayasın ki diyorum, ben bilgisayar mühendisiyim, buna, bilgilerime dayanarak bunu söyleyebiliyorum, senin gibi üniversite sınavına hazırlandım, senin gibi vaktim dardı, senin ilerde alacağın gibi eğitim aldım, bu yüzden şu şu konuda fikrimi belirtiyorum.

Siz mühendis değilseniz, mühendislik eğitimi almadıysanız bu arkadaşa akıl verirken ne amaçladığınızı sorguluyorum. Ben mühendisim, siz değilsiniz muhabbeti değil bu, askere gitmemiş birisinin askerlikle ilgili akıl vermesi gibi bir şey yahu, saçma yani. Tavsiye vereceğiniz insanları yanlış/eksik bilgilerinizle kötü yönlendirme ihtimaliniz oldukça yüksek. Bu başlığın konusu hakkında bilgi sahibi olmadığınız da bilgi sahibi insanlarca kolayca fark ediliyor.

Ben bu konuda bilgi sahibi miyim, neden atıp tutuyorum bunları öncelikle düşünmeniz gerekiyor. Yoksa "admin gelsin yazdıklarımı silsin" olayı değil; sizin söylememeniz gerekiyor, çok basit, ben herhangi bir konuda (forumdan bağımsız) bilgi sahibi değilsem bilenleri oturup dinliyorum, kendimi fikir belirtmek zorunda hissetmiyorum, bilgi sahibi olmadığım halde fikir sahibi olmanın insanı kolayca rezil edebilecek bir şey olduğunu biliyorum. Siz de mesela ilerde bir işe başvurursanız, bilgi dahilinizde olmayan konular için biliyormuş gibi davranmayın, bilgi sahibi misiniz boş mu yapıyorsunuz kolayca anlaşılır.

7-8 yıl derken hiç ofiste çalışmadım. Nerd çocukluk geçirdim.
Bunu şimdi gördüm.
Hani mühendis gibi çalışan, işine yıllarını vermiş alaylı arkadaşlarımız olur da onlarla iş yapmak keyiflidir, disiplinli titiz insanlardır, alanına hakimdirler vs. Tıp fakültesini bitirip de hastaneye çalışmaya gelen genç doktorların kendilerinden çok şey öğrenebilecekleri kıdemli hemşireler gibidirler. Siz de bu seviyede olsaydınız tamam da cidden mühendisliğin nasıl yapılması gerektiğini bize dikte edebilecek seviyeye çok ama çok uzaksınız kusura bakmayın, size de kariyerinizde başarılar dilerim.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı