1100 TL Kasa Ve PSU

Sistemde bir değişiklik önerisinde bulunabilirim, tamamen render içinse ekran kartını 5700'e düşürüp anakartı biraz daha yükseltmenizi öneririm, Prime X570-P gibi. Ya da B550 anakartlar da yakında piyasaya çıkacak, onları beklemeyi düşünürseniz daha kuvvetli bir sisteminiz olur diye düşünüyorum.

2. bir tercih olarak şu ekran kartını düşünmüştüm;
Buradan yaklaşık 300 TL kalıyor cebe, bunu kullanabilirim anakart için. Bahsettiğiniz Anakart'ı link ile örnekleyebilir misiniz rica etsem? B550 bekleyemeyebiliriz, yakın zamanda satın alımlara başlayacağız eğer kasa ve PSU bulabilirsem. Bu konuda hala kararsızım.
Bir ricam da neden gigabyte x570 e karşı prime x570-p'yi önerdiğinizi sorabilir miyim?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Testlerini inceleyebilirsiniz, ikinci attığım testte OC yapılmış ekran kartına.

Anakartın linki de bu:
Asus PRIME X570-P AM4 DDR4 ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

Bir alternatif daha var, anakartı B450 Tomahawhk MAX ile de değiştirip bütçe yönünden biraz daha esnek davranmanızı sağlayabilirsiniz. İyi bir kasa içi soğutma ile OC bile yapılabilir diye düşünüyorum.
MSI B450 Tomahawk Max AM4 DDR4 ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
800 lira civarına kadar düşmüştü senenin başlarında ama şu an fiyatı yüksek belli ki. Bu cuma İncehesap'ta Gaming gecesi var, harika indirimler oluyor, belki almak istediğiniz bir parça denk gelir, takip edebilirsiniz.

Testlerini inceleyebilirsiniz, ikinci attığım testte OC yapılmış ekran kartına.

Anakartın linki de bu:
Asus PRIME X570-P AM4 DDR4 ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe

Bir alternatif daha var, anakartı B450 tomahawhk Max ile de değiştirip bütçe yönünden biraz daha esnek davranmanızı sağlayabilirsiniz. İyi bir kasa içi soğutma ile OC bile yapılabilir diye düşünüyorum.
MSI B450 Tomahawk Max AM4 DDR4 ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
800 lira civarına kadar düşmüştü senenin başlarında ama şu an fiyatı yüksek belli ki. Bu cuma İncehesap'ta Gaming gecesi var, harika indirimler oluyor, belki almak istediğiniz bir parça denk gelir, takip edebilirsiniz.

Şimdi bana X570 önerdi genel olarak arkadaşlar, sebebi ise akım desteği sebebiyle. Sizin önerdiğiniz ise bunun 100 TL üzerinde gayet alınabilir.
Ancak asıl sormam gereken şey şu, bu güçlü işlemciye ve bu güçlü ekran kartına ki Tomahawk satın alırsak bütçede 400 TL artış söz konusu oluyor ve bu sayede yeniden 5700 XT'ye dönüş yapabilirim.
Arada 500 TL fark olan Tomahawk anakart bu sistemi kaldırabilecek bir yapıda mı? Çok fazla bilgim yok o sebeple sizi de bulmuşken sorayım. Mesela sizce hangisini tercih etmeliyim. O kadar çok öneri aldım ki artık kafam çok karışık.

Arada 500 TL fark olan Tomahawk anakart bu sistemi kaldırabilecek bir yapıda mı?
Evet, hız aşırtma bile yaparsınız diye düşünüyorum ama, benim kafamı karıştıran nokta şu, 3D modelleme falan mı yapacaksınız? Ekran kartına ne kadar ihtiyacınız var?

Profesyonel iş hayatında çizgi film, animasyon ve illüstrasyon ile yaşamını idame ettiren bir tanıdığım, ek iş ve ek gelir olabilmesi için evinde de bu işe devam etmek istediğini tarafıma bildirip bir bilgisayar toplamasında yardımcı olup olamayacağımı danıştı.
Seve seve yardımcı olacağımı söyledikten sonra araştırmaya koyuldum. Hiç hayatımda moho, After Effects, maya 3D gibi yazılımlar kullanmadığım için (bahsi geçen arkadaşın en sık kullandığı yazılımlar) elimden geldiğince araştırma yaptım ve bir sistem sonucuna ulaştım. Hala PSU ve kasayı bulabilmiş değilim ne yazık ki. Bizim kafamızdaki şey 10.000₺ ve 27 Inc herhangi bir IPS ekran dahil olmasıydı.

Ancak geldiğimiz nokta şu. Şu an en azından ekranı hariç tutarak 9.500₺ civarında bu olayı kapatmak istiyoruz.
Evet, hız aşırtma bile yaparsınız diye düşünüyorum ama, benim kafamı karıştıran nokta şu, 3D modelleme falan mı yapacaksınız? Ekran kartına ne kadar ihtiyacınız var?
Yani aslında arkadaşım çizgi film ve illustrasyon işi yapmakta.

Anlıyorum, bu durumda ekran kartı önemli, ben size yardımcı olayım ama konunuz biraz aşağılarda kaldı, isterseniz "sistem toplama" şeklinde bir konu açın, çok daha bilgili kişiler var, yardımcı olunacaktır muhakkak.
Anakart konusunda ise, Tomahawk MAX ile hız aşırtma yapılabileceğini düşünüyorum, oradan arta kalan bütçeyi ekran kartına ayırabilirsiniz.

Anlıyorum, bu durumda ekran kartı önemli, ben size yardımcı olayım ama konunuz biraz aşağılarda kaldı, isterseniz "sistem toplama" şeklinde bir konu açın, çok daha bilgili kişiler var, yardımcı olunacaktır muhakkak.
Anakart konusunda ise, Tomahawk Max ile hız aşırtma yapılabileceğini düşünüyorum, oradan arta kalan bütçeyi ekran kartına ayırabilirsiniz.

Aslında bir konu açmıştım. Pek umduğum ilgiyi göremedim. Arkadaşlar sağ olsunlar pek çok öneri yaptı ancak başlarda benim düştüğüm hataya düşüyor onlar da, Gaming düşünme hatası.
Başlığı da uplayamadığım için yeniden bir başlık açmıştım ancak 2. kez açılamadığını öğrendim ve 1 gün yasaklandım.
Mesela şu an RAM 32 GB düşünürken 16'ya indirdim. Daha sonra eklenebilir düşüncesiyle önce ağır toplara öncelik verdim.
Konudaki konfigürasyon ilk başta düşündüğüm. Düşünün ne denli değişiklikler yaşandı.

Öncelikle ilginize müteşekkirim.
Öncelikle işlemci tray işlemci önermez misiniz? Yine Akakce'de 300 TL daha ucuz, soğutuculu sadece kutusuz 3800X Ryzen 7 işlemci bulmuştum onu almayı düşünüyordum.
İkinci olarak, RAM frekansını 3600'de tutmak işlemci verimi açısından iyi gelecektir sanırım önceki G.Skill'i seçmek daha iyi olmaz mı sizce? Ancak tabii 3600 olanlar CL 18 değere sahip, sizin bulduğunuz CL 16 o kısımda biraz kararsızım.
Üçüncü olarak, ekran kartı 2 fanlı modeli tercih edeceğim sanırım Gaming olmadığı için iyi bir kasa havalandırması yetecektir bence.
Dördüncü olarak SSD konusunda yetecek çünkü yapılan işler direkt olarak bir harici diske taşınıyor bilgisayar sadece işin yapımında kullanılacak. Tabiri caizse ekmek teknesi olacak ve hiçbir program, oyun vs. kurulmayacak.
Ve son olarak bu anakart, bu işlemciyi güzel besleyebilirse tabii ki de daha fazla para verip 1500 TL'ye anakart almak istemem.
Ekleme: Bir de kasa önerisinde şu öneriyi çok aldım, sizin seçtiğinizle kıyaslarsanız, siz ne düşünüyorsunuz?

Öncelikle işlemci tray işlemci önermez misiniz?
Öneririm ama bir de soğutucu almak gerekli Tray aldığınız zaman.
G.Skill'i seçmek daha iyi olmaz mı sizce? Ancak tabii 3600 olanlar CL 18 değere sahip, sizin bulduğunuz CL 16 o kısımda biraz kararsızım.
3600MHz CL18 ve 3200MHz CL16 RAM karşılaştırması yapacak olursak ns değeriyle 3200MHz biraz daha ön planda oluyor, dediğiniz gibi bir de fiyat faktörü var.
Üçüncü olarak, ekran kartı 2 fanlı modeli tercih edeceğim sanırım Gaming olmadığı için iyi bir kasa havalandırması yetecektir bence.
Kart zaten sıcak çalışmıyor, fiyat düşürmek için biraz incelemelerine baktım, sorun olma< diye düşünüyorum.
Dördüncü olarak SSD konusunda yetecek çünkü yapılan işler direkt olarak bir harici diske taşınıyor bilgisayar sadece işin yapımında kullanılacak. Tabiri caizse ekmek teknesi olacak ve hiçbir program, oyun vs. kurulmayacak.
Peki o zaman. 256 GB önerdim.
Ve son olarak bu anakart, bu işlemciyi güzel besleyebilirse tabii ki de daha fazla para verip 1500 TL'ye anakart almak istemem.
Stok halde zaten besleyecektir, biraz da OC potansiyeli var.
Dediğim gibi son olarak, Gaming gecelerini takip edin. daha ucuza getirirsiniz bu sayede. Sınırlı sayıda ciddi indirimler oluyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı