Sistemde bir değişiklik önerisinde bulunabilirim, tamamen render içinse ekran kartını 5700'e düşürüp anakartı biraz daha yükseltmenizi öneririm, Prime X570-P gibi. Ya da B550 anakartlar da yakında piyasaya çıkacak, onları beklemeyi düşünürseniz daha kuvvetli bir sisteminiz olur diye düşünüyorum.
Testlerini inceleyebilirsiniz, ikinci attığım testte OC yapılmış ekran kartına.
Anakartın linki de bu:
Asus PRIME X570-P AM4 DDR4 ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
Bir alternatif daha var, anakartı B450 tomahawhk Max ile de değiştirip bütçe yönünden biraz daha esnek davranmanızı sağlayabilirsiniz. İyi bir kasa içi soğutma ile OC bile yapılabilir diye düşünüyorum.
MSI B450 Tomahawk Max AM4 DDR4 ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
800 lira civarına kadar düşmüştü senenin başlarında ama şu an fiyatı yüksek belli ki. Bu cuma İncehesap'ta Gaming gecesi var, harika indirimler oluyor, belki almak istediğiniz bir parça denk gelir, takip edebilirsiniz.
Evet, hız aşırtma bile yaparsınız diye düşünüyorum ama, benim kafamı karıştıran nokta şu, 3D modelleme falan mı yapacaksınız? Ekran kartına ne kadar ihtiyacınız var?Arada 500 TL fark olan Tomahawk anakart bu sistemi kaldırabilecek bir yapıda mı?
Yani aslında arkadaşım çizgi film ve illustrasyon işi yapmakta.Evet, hız aşırtma bile yaparsınız diye düşünüyorum ama, benim kafamı karıştıran nokta şu, 3D modelleme falan mı yapacaksınız? Ekran kartına ne kadar ihtiyacınız var?
Anlıyorum, bu durumda ekran kartı önemli, ben size yardımcı olayım ama konunuz biraz aşağılarda kaldı, isterseniz "sistem toplama" şeklinde bir konu açın, çok daha bilgili kişiler var, yardımcı olunacaktır muhakkak.
Anakart konusunda ise, Tomahawk Max ile hız aşırtma yapılabileceğini düşünüyorum, oradan arta kalan bütçeyi ekran kartına ayırabilirsiniz.
Öneririm ama bir de soğutucu almak gerekli Tray aldığınız zaman.Öncelikle işlemci tray işlemci önermez misiniz?
3600MHz CL18 ve 3200MHz CL16 RAM karşılaştırması yapacak olursak ns değeriyle 3200MHz biraz daha ön planda oluyor, dediğiniz gibi bir de fiyat faktörü var.G.Skill'i seçmek daha iyi olmaz mı sizce? Ancak tabii 3600 olanlar CL 18 değere sahip, sizin bulduğunuz CL 16 o kısımda biraz kararsızım.
Kart zaten sıcak çalışmıyor, fiyat düşürmek için biraz incelemelerine baktım, sorun olma< diye düşünüyorum.Üçüncü olarak, ekran kartı 2 fanlı modeli tercih edeceğim sanırım Gaming olmadığı için iyi bir kasa havalandırması yetecektir bence.
Peki o zaman. 256 GB önerdim.Dördüncü olarak SSD konusunda yetecek çünkü yapılan işler direkt olarak bir harici diske taşınıyor bilgisayar sadece işin yapımında kullanılacak. Tabiri caizse ekmek teknesi olacak ve hiçbir program, oyun vs. kurulmayacak.
Stok halde zaten besleyecektir, biraz da OC potansiyeli var.Ve son olarak bu anakart, bu işlemciyi güzel besleyebilirse tabii ki de daha fazla para verip 1500 TL'ye anakart almak istemem.