1150 pin anakarttan 1151 anakarta geçmek mantıklı mı?

Mehmet Aktaş

Hectopat
Katılım
9 Eylül 2014
Mesajlar
177
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar,
Gelişen teknoloji ile sistemimin eskidiğini düşünmeye başladım, kullandığım 1150 pin anakartı değiştirerek 1151 pinli bir anakarta geçmek istiyorum.
Şu an kullandığım sistemde i5 4460 işlemci takılı ve kullandığım anakart Asus H81M-K ayrıca 8 GB RAM var.

Yeni anakart ve işlemci yerine bulunan anakarta İ7 4790 işlemci takılsa fiyat bakımından daha uygun mu olur veya anakart ve işlemci değişerek Ryzen serisine geçmek mi daha uygun olur?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemin hala gideri var. DDR4 giriş seviye sistemlerden çok daha güçlü. Ekran kartınız nedir ? RAM takviyesi ve ekran kartı güncellemesi ile daha 2-3 sene rahatlıkla kullanılır.
 
Sistemin hala gideri var. DDR4 giriş seviye sistemlerden çok daha güçlü. Ekran kartınız nedir ? RAM takviyesi ve ekran kartı güncellemesi ile daha 2-3 sene rahatlıkla kullanılır.
Ekran kartım R7240 fakat gelecek hafta Rx 470 olacak, Ramlarım DDR3 8gb,16Gb DDR4 RAM'a geçsem sorun yaşarmıyım sizce ?

Eğer performans sorunu yaşıyorsanız ve bileşenlerin seviyesini de yükseltecekseniz yeni teknoloji olan DDR4'e geçilebilir. Ancak bunun yerine yalnızca işlemci almak daha ucuza gelir zaten.
Teşekkür ederim, sanırım olan işlemcimle devam edip Ramlarımın seviyesini yükselteceğim.

i7 4790 bile darboğaz yaparsa ancak değiştirmen için mantıklı sebebin olur. Şimdilik öyle bir durum olmadığı için değişiklik macera aramak olur. Çünkü 4790 yerine aynı bütçeye i5 7400 anakart ve RAM alırsan daha düşük performans alırsın.
Şuan sistemimde bir darboğaz söz konusu değil, fakat ekran kartım gücsüz Rx 470 ile daha uzun süre kullanacağımı düşünüyorum, sizce ?

1150 pin işlemciyi 1551 pin anakarta takamazsınız.
Sisteminiz gayet iyi.
Evet sistemim iyi, fakat ilerleyen yıllarda eskiyecek o yüzden İ7 4790'a geçirmeyi veya yeni anakart (1151 pin) ve işlemci ile devam etmeyi düşünüyordum, galiba bu sistemde 2-3 yıl daha kalacağım.
 
İyi yaparsın. Sisteme ayrıca SSD ve elindeki RAM'in aynısından 8GB DDR3 RAM takviyesi yapabilirsen çok daha iyi olur.
SSD yi hiç düşünmüyorum, evet gayet hızlı olur fakat ben biraz eriniyorum yeniden format atmaya. :D
DDR3 RAM'ları çıkarsam yerine 16 GB DDR4 RAM taksam sorun yaşar mıyım sizce ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı