12.000 TL'ye Bilgisayar Toplama

En az 480 GB SSD olmalı bence böyle bir sistemde. İmkanlar el veriyorsa daha güncel teknolojiye sahip SSD alın, vermiyorsa 1 TB harddisk ve aynı marka/model 2 SSD alıp RAID yapın.

4Q1.jpg

Bu fiyata 32 GB ram tavsiyemdir.

Güncel oyunlar 10GB yakın RAM tüketiyorken 32GB RAM para israfıdır, hele ki RAM'ler bu kadar pahalı iken.
Q2342.jpg

Bütçeyi 400TL aşabiliyorsa bunu alabilir.

Son düzenleme:
  • Öncelikle eğer işlemci i7 8700K alınacaksa anakartın chipseti de Z370'den aşağı olmamalı.
  • RAM'ler de 3000 Mhz'den aşağı olmamalı eğer bütçe 12.000 TL gibi ciddi bir rakamsa.
  • Yine bütçe dahilinde SATA SSD yerine M.2 SSD, o kasa yerine de daha üst düzey bir kasa tercih edilmeli.
Bu sistemle oyunların en aşağı 2K çözünürlükle oynanacağını düşünürsek, Ryzen 7 2700X gibi bir canavarı tercih etmemeniz için hiçbir sebebiniz kalmayacaktır. Çünkü 2K çözünürlükte iki işlemciden de hemen hemen aynı performansı alırsınız. Ayrıca saf güç bakımından Ryzen öndedir.

12.000 TL veren arkadaşın 1.000 TL'yi esirgemeyeceğini düşünerek bütçeyi aşıp bu sistemi tavsiye ederim:
13000.PNG

Sinerji de Ryzen 7 2700X kalmamış olduğu için sistemi Inventus'dan topladım.
Inventus da en az Sinerji kadar güvenilirdir.

Sistemin içinde ekstra soğutucu olmamasının sebebi sistemin şuan için OC ihtiyacının olmaması ve işlemci ile gelen fanın fazlasıyla yeterli olmasıdır.

Intel sistem toplamak isterseniz de sizi anlarım ve bu sistemi tavsiye ederim:
13000_2.PNG

Herkese merhaba, bir arkadaşım 12.000 liraya sistem toplamak istiyor ve şöyle bir sistemi almayı düşünüyor. Sinerji üzerinden almayı planlıyor.

Eki Görüntüle 301458

Bu sistem hakkındaki yorumlarınız nelerdir? Bu fiyata alınabilecek daha iyi bir sistem var ise mümkünse Sinerji üzerinden toplayıp paylaşabilir misiniz?

İyi forumlar.
Hocam bu kadar ciddi bir bütçeye sistem toplayacaksan oncelikle ne amacli olacagi belirtirsen daha detayli yardimci olabiliriz.
Sadece oyun mu oynayacaksin yoksa oyun oynayip yayin mi yapacaksin (Twitch, Youtube vs.)? Yoksa oyun yayin ve render mi yapacaksin? Bunu belirtirsen tam teferruatli bir sistem toplanabilir. Ayrica fiyat sadece kasa icin midir, monitorun mevcut mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle ilgilenen herkese teşekkür ediyorum, bir süre foruma giremedim bazı detayları unutmuşum.

Arkadaşım bu sistemi tamamen oyun oynama amacıyla topluyor. Sizlerin attığı sistemlere baktım fakat 12.000 TL'nin çok da üzerine çıkmak istemedim. Monitör mevcut olduğu için ona gerek yok. Son olarak şöyle bir sistemi düşünüyoruz. Yorumlarınızı bekliyorum.

kasa örnek 2.PNG

Elinizdeki monitör 2K ise liste alınabilir. Tek sıkıntı kasa ve PSU gibime geliyor. O kasadaki fanların ses çıkardığı yönünde iddialar var. Böyle bir sisteme en azından gold sertifikalı PSU alınması lazımdı.

PSU galiba Masterwatt Lite 700W. Bu sisteme o PSU yakışmaz. Aynı şekilde kasa da. Anakart olarak da Gaming 5'in altına düşmemenizi öneririm.

Şimdi fark ettim HDD 5400 RPM imiş. 7200 RPM'lik HDD ile değiştirmelisiniz. Arada aşırı fiyat farkı olacağını zannetmem.

Eğer arkadaşınızın yerinde olsaydım, 12.000 TL'yi vermişken biraz daha verip tam teferruatlı bir sistem toplardım. Baktım bütçem hiç artmıyor, o zaman ekran kartını GTX 1080'e düşürür, anakart, güç kaynağı ve kasaya yatırım yapardım.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı