12 ay sonunda askerde kalmak

HayatYordu

Hectopat
Katılım
29 Kasım 2019
Mesajlar
764
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar askere gittiğimizde ilk 6 aydan sonra bir 6 ay daha uzatıp, 12 ay askerliği yaptıktan sonra 12. ayın sonunda askerde kalabiliyor muyuz?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Evet. Yeni askerlik sistemine göre er olarak askerliğini yapanlar isteğe bağlı ikinci altıncı ayını bitirdikten sonra sözleşmeli er, erbaş ya da uzman erbaş olarak kalmak üzere başvurabilirler. Gerekli şartları karşılayanlar arşiv taramasına, fiziki yeterlilik testine, mülakata alınır. Kabul edilenler TSK´da sözleşmeli personel olarak istihdam edilirler.

Yedek astsubay ya da yedek subay olarak askerliğini yapanlar da sözleşmeli/muvazzaf astsubay ya da subaylığa başvurabilirler.

Yeni Askerlik Sistemi.jpg
 
Evet. Yeni askerlik sistemine göre er olarak askerliğini yapanlar isteğe bağlı ikinci altıncı ayını bitirdikten sonra sözleşmeli er, erbaş ya da uzman erbaş olarak kalmak üzere başvurabilirler. Gerekli şartları karşılayanlar arşiv taramasına, fiziki yeterlilik testine, mülakata alınır. Kabul edilenler tsk´da sözleşmeli personel olarak istihdam edilirler.

Yedek astsubay ya da yedek subay olarak askerliğini yapanlar da sözleşmeli/muvazzaf astsubay ya da subaylığa başvurabilirler.

Eki Görüntüle 1394009

Yedek astsubay ya da astsubaylık çıkmaz ise ne olur?
Lisans veya ön lisans mezunu isen astsubay ya da subaylığa başvurmanı öneririm.

Evet astsubaylığa başvurmayı düşünüyorum onun için çabalıyorum.
 
Yedek astsubay ya da astsubaylık çıkmaz ise ne olur?
Yedek astsubaylık çıkmazsa kısa dönem 6 ay er olarak askerliğini yaparsın. 6 ay daha uzatma her şartta var. Özel bir gereksinime gerek yok. Ondan sonrası için dediğim gibi sözleşmeli er, erbaş ya da uzman erbaş (uzman onbaşı ya da uzman çavuş) olmak için başvurabilirsin.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı