Arda yoruk
Hectopat
- Katılım
- 1 Mart 2021
- Mesajlar
- 95
Daha fazla
- Cinsiyet
- Erkek
Benim demek istediğim denemekten zarar gelmeyeceği, beğenilmediğinde iptalin çok kısa süreceği, kapattırmadan operatör değiştimenin de en fazla 2 hafta süreceğidir. Tercih size kalmış. Hoş gerçi Superonline'dan memnun kalmazsanız da 1 aylık indirim tutarını yakarsınız hepi topu.
Bu arada benim gördüğüm kadarıyla yurtiçi PoP ve yönlendirme altyapısı olarak Millenicom'un Superonline'ı kullanıyor. Tracert ve pingplotter testlerinde bizzat kendim gördüm. O sebeple ğing değeri olarak farklı çıkmayacaktır. Öte yandan TurkNet'in kendisine ait hem yurtiçi hem de yurt dışı çıkış noktaları başarılı. O da TT'ye göre daha iyi ping veriyor.
Anladım teşekkürler siz CS Valorant gibi oyunlar oynuyor musunuz Avrupa'daki ping degerleriniz nasıl?
Şu aralar anakartımın stabil olmayan BIOS yazılımı yüzünden yanmış olan işlemci sebebiyle oynayamıyorum. Ancak 2 ay öncesine kadar bol bol CS:GO oynadım. TT, Milleni, TurkNet'i sırasıyla denedim. Yerel altyapı TT'ye ait bakır kablolarla ve yalnızca ADSL olarak mevcut. En iyi pingi TurkNet'te gördüm. TT en düşük 70-80 bandında iken TurkNet'te 60'a kadar indiğini gördüm. Millenicom ise tam rezaletti. 80'den aşağı hiç düşmedi ve maç esnasında sürekli değişiyordu. Anlık değişimler bir tarafa 100-110 değerlerine çıktığı oluyordu. Ayrıca çok sık paket kaybı ortaya çıkıyordu. Bunu dile getirdiğimde (siteden şikayet için ticket attığımda) umursamadılar. Daha kötüsü yazdığınızı okumuyorlar. Bilgisayar hattı bir kontrol ediyor 10 saniye sonra sorun yok deyip talebi otomatik kapatıyordu. TurkNet 3 ayı geçti. Şimdilik kimse ile muhatap olmamı gerektirecek durum olmadı. Yalnızca nadiren kısa süreli kopma ve hızda biraz düşüş oluyor akşam 21.00 civarı.
Ping değerine gelince, Türkiye içerisinde çok fazla değişkenlik gösteriyor. Benim şu an Anadolu'nun güneyindeki 150 bin nüfuslu şehrin 3 bin nüfuslu ilçesinde yaşıyor olmam çok fark ettirmiyor. Güneydoğu şehirlerinde ping artarken genelde İstanbul ve ona yakın olanlarda daha iyi ping görülür. Yurt dışı çıkışla oradan yapılıyor. Yani demek istediğim siz farklı ping alacaksınız. Hangisinin iyi olduğu birbirleri ile kıyas edilince ortaya çıkar. Ayrıca bir şehirde A şirketi daha iyi ping verirken başka şehirde B şirketi daha iyi ping verebilir. Benim teorim, yukarıda bahsettiğim sebepten ötürü Milleni ile Superonline'ın benzer ping vereceğidir. Ancak TurkNet Valve dahil bazı popüler yurt dışı servislerine bizzat port bağladıkları için ping konusunda iddialılar ki bunu hem pratikte yani CS oynayarak hem de tracert testi yaparak gördüm.
Superonline ve Kablonet taahhütlü sağlayıcılar arasında en iyileri görülebilir. Taahhütsüz olarak oyumu -yurt dışı oyun pingi yönüyle- TurkNet için kullanıyorum.
Valorant oynuyorum ve iyi de oynuyorum CS'de 1200 saatim vardi taki Valorant çıkana kadar TTNET ile 7,8 ay boyunca 70.75 ping arasi oynadım sözleşme bitmesi yakin nedense son 2 ayda pingim 80 çıktı ve hiç düşmedi açıkçası Turkcell ile 75 altı ping aldığım süre hiç sıkınti yok tahminince alır mıyım? Oturduğum yer Manisa/Soma bu arada Bolu'da Turkcell ADSL ile Valorant oynayan birisi 70 ping aliyordu inş bende alırım