12 ay taahhüt Superonline'da yok mu?

Hocam faks çekmek bir sorun mu? 🙂 normal servis sağlayıcılarda da bu işlemi yaptırmak aşağı yukarı o kadar sürüyor. Tercih sizin.
Ya hayır türknet kötüdür demiyorum ama uğraşan kişiler varmış o yüzden zaten turktelekom sozlesmemiz bitti turknet ile turkcell arasindaydim turkcelli sectim
Hocam THH'ye başvurursanız 12 aydan sonra taahhüt ücreti vermiyorsunuz.
Anladim saolun <3

ADSL için o fiyat verilmez.

Abonelik iptali Türknet dahil, neredeyse tüm operatörler için oldukça kolay. E-devlet üzerinden iptal dilekçesi yazdığınızda hemencecik bitiyor. Fax, kargo derdi artık yok. 24 saat içinde faturalandırmayı durdurmak zorundalar. Ben şu geri zekalı Millenicom'dan o şekilde çabucak çıktım. Şu an 85 liraya Türknet kullanıyorum.

Abonelik iptali Türknet dahil, neredeyse tüm operatörler için oldukça kolay. E-devlet üzerinden iptal dilekçesi yazdığınızda hemencecik bitiyor. Fax, kargo derdi artık yok. 24 saat içinde faturalandırmayı durdurmak zorundalar. Ben şu geri zekalı Millenicom'dan o şekilde çabucak çıktım. Şu an 85 liraya Türknet kullanıyorum.
Adsl için o fiyat verilmez derken çok anlaminda mi ?

Açıkçaşı turkcell ile turknet arasinda gidip geldim. Yaşadıgım bolgede turkcell vdsl kullanan arkadasım telefon ile frankfurta test yaptığinda pingi 64 çıkmıştı bilgisayardan kablolu bir şekilde yapsa 60 çıksa hadi benim altyapim adsl 8,9 ping fark etse benim alacağım ping 68-75 civari olacak onun için turkcelli seçeceğim turknetin ping degerlerini pek bilmediğim için kullanmak istemiyorum

16 Mbps için 95/105 lira aşırı fazla. Memlekette her türlü seçenek hak ettiğinin çok üzerinde. Yine daha ucuzu ve "taahhütsüz" olanı seçebilirsiniz.

Netspeed: 76₺
Millenicom: 80₺
Türknet: 85₺

İptal etmek istediğinizde e-devlet üzerinden hızlıca hallolur. Ancak iptal edip başkasından açtırdığınızda ekstradan hizmet bedeli alıyorlar. Geçiş yapmak daha mantıklıdır.

Önemli not: CS:GO ve yurt dışı sunucuları olan oyunlarda en iyi ping Türknet'te.
Milleni ve TT 11-13 hop ile Valve'ye bağlanırken Türknet 8 hop ile bağlıyor. Yerel altyapı TT'nin olmasına rağmen genel ping seyri 10 ms düştü. Milleni ise tam aksine arttırmıştı.

Evet hocam çok fazla. NetSpeed firmasına bakmanızı öneririm.
Açıkçası turktelekomdan kurtulduğum için allaha şükurler olsun zamaninda odenmedi diye 90 tllik ucret 170e kadar çıktı turktelekomun ping degerleri guzeldi ama insanlari kazıklaya kazıklaya bu kadar güçleniyorlar neyse benim icin ping onemli oldugu için turkcellinde ping degeri iyi olduğu için onu seçeceğiz gibi gozüküyor.
Sa
16 Mbps için 95/105 lira aşırı fazla. Memlekette her türlü seçenek hak ettiğinin çok üzerinde. Yine daha ucuzu ve "taahhütsüz" olanı seçebilirsiniz.

Netspeed: 76₺
Millenicom: 80₺
Türknet: 85₺

İptal etmek istediğinizde e-devlet üzerinden hızlıca hallolur. Ancak iptal edip başkasından açtırdığınızda ekstradan hizmet bedeli alıyorlar. Geçiş yapmak daha mantıklıdır.

Önemli not: CS:GO ve yurt dışı sunucuları olan oyunlarda en iyi ping Türknet'te.
Milleni ve TT 11-13 hop ile Valve'ye bağlanırken Türknet 8 hop ile bağlıyor. Yerel altyapı TT'nin olmasına rağmen genel ping seyri 10 ms düştü. Milleni ise tam aksine arttırmıştı.
olun desteğiniz için ama ping benim için çok önemli turkcellin ile evimde az çok ne kadar pingim olacak kafamda oturtabiliyorum digerlerinin pingleri nasil olur tahmin yürütemediğim için pek düşünmüyorum turktelekomda 90 liralik ücreti 170e ödedikten sonra 10 lira çok fark etmiyor açıkçası

Benim demek istediğim denemekten zarar gelmeyeceği, beğenilmediğinde iptalin çok kısa süreceği, kapattırmadan operatör değiştimenin de en fazla 2 hafta süreceğidir. Tercih size kalmış. Hoş gerçi Superonline'dan memnun kalmazsanız da 1 aylık indirim tutarını yakarsınız hepi topu.

Bu arada benim gördüğüm kadarıyla yurtiçi PoP ve yönlendirme altyapısı olarak Millenicom, Superonline'ı kullanıyor. Tracert ve pingplotter testlerinde bizzat kendim gördüm. O sebeple ğing değeri olarak farklı çıkmayacaktır. Öte yandan Türknet'in kendisine ait hem yurtiçi hem de yurtdışı çıkış noktaları başarılı. O da TT'ye göre daha iyi ping veriyor.

Benim demek istediğim denemekten zarar gelmeyeceği, beğenilmediğinde iptalin çok kısa süreceği, kapattırmadan operatör değiştimenin de en fazla 2 hafta süreceğidir. Tercih size kalmış. Hoş gerçi Superonline'dan memnun kalmazsanız da 1 aylık indirim tutarını yakarsınız hepi topu.

Bu arada benim gördüğüm kadarıyla yurtiçi PoP ve yönlendirme altyapısı olarak Millenicom'un Superonline'ı kullanıyor. Tracert ve pingplotter testlerinde bizzat kendim gördüm. O sebeple ğing değeri olarak farklı çıkmayacaktır. Öte yandan Türknet'in kendisine ait hem yurtiçi hem de yurtdışı çıkış noktaları başarılı. O da TT'ye göre daha iyi ping veriyor.
Anladım teşekkürler siz cs valorant gibi oyunlar oynuyor musunuz avrupadaki ping degerleriniz nasil?

Anladım teşekkürler siz cs valorant gibi oyunlar oynuyor musunuz avrupadaki ping degerleriniz nasil?
Şu aralar anakartımın stabil olmayan BIOS yazılımı yüzünden yanmış olan işlemci sebebiyle oynayamıyorum. Ancak 2 ay öncesine kadar bol bol CS:GO oynadım. TT, Milleni, Türknet'i sırasıyla denedim. Yerel altyapı TT'ye ait bakır kablolarla ve yalnızca ADSL olarak mevcut. En iyi pingi Türknet'te gördüm. TT en düşük 70-80 bandında iken Türknet'te 60'a kadar indiğini gördüm. Millenicom ise tam rezaletti. 80'den aşağı hiç düşmedi ve maç esnasında sürekli değişiyordu. Anlık değişimler bir tarafa 100-110 değerlerine çıktığı oluyordu. Ayrıca çok sık paket kaybı ortaya çıkıyordu. Bunu dile getirdiğimde (siteden şikayet için ticket attığımda) umursamadılar. Daha kötüsü yazdığınızı okumuyorlar. Bilgisayar hattı bir kontrol ediyor 10 saniye sonra sorun yok deyip talebi otomatik kapatıyordu. Türknet 3 ayı geçti. Şimdilik kimse ile muhatap olmamı gerektirecek durum olmadı. Yalnızca nadiren kısa süreli kopma ve hızda biraz düşüş oluyor akşam 21.00 civarı.

Ping değerine gelince, Türkiye içerisinde çok fazla değişkenlik gösteriyor. Benim şuan Anadolu'nun güneyindeki 150 bin nüfuslu şehrin 3 bin nüfuslu ilçesinde yaşıyor olmam çok fark ettirmiyor. Güneydoğu şehirlerinde ping artarken genelde İstanbul ve ona yakın olanlarda daha iyi ping görülür. Yurtdışı çıkışla oradan yapılıyor. Yani demek istediğim siz farklı ping alacaksınız. Hangisinin iyi olduğu birbirleri ile kıyas edilince ortaya çıkar. Ayrıca bir şehirde A şirketi daha iyi ping verirken başka şehirde B şirketi daha iyi ping verebilir. Benim teorim, yukarıda bahsettiğim sebepten ötürü Milleni ile Superonline'ın benzer ping vereceğidir. Ancak Türknet Valve dahil bazı popüler yurtdışı servislerine bizzat port bağladıkları için ping konusunda iddialılar ki bunu hem pratikte yani CS oynayarak hem de tracert testi yaparak gördüm.

Superonline ve Kablonet taahhütlü sağlayıcılar arasında en iyileri görülebilir. Taahhütsüz olarak oyumu -yurtdışı oyun pingi yönüyle- Türknet için kullanıyorum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı