12 bin TL'ye 3D yazıcı önerisi

Evet bende Kobra S1, Kobra 3 ve K2 var. Slicer Anycubic Next diye geçiyor Modifiye edilmiş bir Orca Slicer dolayısıyla Orca Slicer ne ise bu slicer da o. Orca Slicer vs. kullanbilirsiniz ancak şu anlık yazıcıya uzaktan erişim yapamıyorsunuz. Uzaktan bağlantı vs. için Anycubic Next kullanmanız gerekiyor. Şu anda slicer konusunda yaşadığım tek aksaklık baskıyı Slicerdan durdurduğum zaman yazıcı baskıyı durdurmuyor ekranında duruyor ibaresi kalıyor tuşundan kapatmam gerekiyor. Mobil uygulamada veya yazıcıdan yaptığımda böyle bir sorun yok.

Z ekseni ile ilgili bir problem yaşamadım, yazıcının mekanik aksamıyla ilgili de bir problem yaşamadım, otomatik seviyelemesi vs. hiç problemim olmadı.

Ancak;

Ben bu yazıcıdan tekrar alır mıyım ? Cevap hayır. Çünkü genel üretim kalitesini çok düşük.

Baskı kafası tırnaklı yapıda her açmaya çalıştığınızda o tırnakları kırma tehlikesiyle açıyorsunuz ve parça soğutma fanı üzerinde olduğu için kırdığınız zaman hem homing hemde soğutma işlevini yapamayacağı için kendisinden bir parça yapma şansınız da kalmıyor. Bu plastik parça Türkiye'de satılmıyor. Ben ne olur ne olmaz diye internette bulduğum bir yedek parça baskısı yaptım.

Yazılımsal olarak yazıcı açısından değil ancak diğer mobil uygulama, slicer-yazıcı uyumu gibi konularda pişmesi gerek Ağustos ayından beri slicer 1 güncelleme aldı yazıcı hiç almadı.

Anakart fanından yazıcının eksen hareketine göre gelen bir ses çıktı konuyla ilgili Anycubic Global yardımcı oldu fanın değişmesi gerektiğini söylediler (yaygın bir problem reddit vs. çok fazla konu var.) ancak Türkiye'de distribitörün elindesiniz ve attığım e-postaya vs. geri dönüş yapmadılar. Fanın etrafına makeronline'dan (anycubic model platformu) bir aparat yaparak sesi kestim. Daha sonra ACE ünitesini alırım vs. düşünüyorsanız hiç düşünmeyin tamamen baş belası zaten v2 tanıtıldı. Kobra 3 Combo olarak arızalı şekilde çok uygun fiyattan satın aldığım için kullanıyorum 20bin tl bandında tavsiye edeceğim bir makine değil.

Türkiye'de Bambulab ve Creality dışında 3D yazıcı almak bence çok mantıklı değil.

Neptune 4 vs. onlarda sorunsuz değiller eksikleri var ama 6-7bin tl bandında çok güzel makineler. Sorun çıkartır mı evet ama parçası var, parçası ucuz ve 3d yazıcıyı da size öğretir.

17bin bandına çıktıysanız ABS, ASA basma niyetiniz yoksa Bambulab A1 tercih edin. Tak çalıştır anlamında pürüssüz bir deneyim sunacaktır. 11 12 bandında 100-200 saat çalışma sürelerinde Ender 3 V3 Core XZ var. Makineyi genel olarak beğeniyorum.

Örnek olarak bahsettiğim sorunun videosu, sorun denebilir mi bilmem ama saçma. Distribitör olmayıp Anycubic getiren olduğunu sanmıyorum almak istediğiniz yere ulaşıp sorun muhtemelen Genix yada E-Data dır. E-Data bu fan konusunda gönderdiğim maillere dönüş yapmadı bunu da dip not olarak ekleyeyim.

Evet bende kobra s1, kobra 3 ve K2 var. Slicer anycubic Next diye geçiyor modifiye edilmiş bir orca slicer dolayısıyla orca slicer ne ise bu slicer da o. Orca slicer vs. kullanbilirsiniz ancak şu anlık yazıcıya uzaktan erişim yapamıyorsunuz. Uzaktan bağlantı vs. için anycubic Next kullanmanız gerekiyor. Şu anda slicer konusunda yaşadığım tek aksaklık baskıyı slicerdan durdurduğum zaman yazıcı baskıyı durdurmuyor ekranında duruyor ibaresi kalıyor tuşundan kapatmam gerekiyor. Mobil uygulamada veya yazıcıdan yaptığımda böyle bir sorun yok.

Z ekseni ile ilgili bir problem yaşamadım, yazıcının mekanik aksamıyla ilgili de bir problem yaşamadım, otomatik seviyelemesi vs. hiç problemim olmadı.

Ancak;

Ben bu yazıcıdan tekrar alır mıyım? Cevap hayır. Çünkü genel üretim kalitesini çok düşük.

Baskı kafası tırnaklı yapıda her açmaya çalıştığınızda o tırnakları kırma tehlikesiyle açıyorsunuz ve parça soğutma fanı üzerinde olduğu için kırdığınız zaman hem homing hem de soğutma işlevini yapamayacağı için kendisinden bir parça yapma şansınız da kalmıyor. Bu plastik parça Türkiye'de satılmıyor. Ben ne olur ne olmaz diye internette bulduğum bir yedek parça baskısı yaptım.

Yazılımsal olarak yazıcı açısından değil ancak diğer mobil uygulama, slicer-yazıcı uyumu gibi konularda pişmesi gerek ağustos ayından beri slicer 1 güncelleme aldı yazıcı hiç almadı.

Anakart fanından yazıcının eksen hareketine göre gelen bir ses çıktı konuyla ilgili anycubic global yardımcı oldu fanın değişmesi gerektiğini söylediler (yaygın bir problem Reddit vs. çok fazla konu var.) Ancak Türkiye'de distribitörün elindesiniz ve attığım e-postaya vs. geri dönüş yapmadılar. Fanın etrafına makeronline'dan (anycubic model platformu) bir aparat yaparak sesi kestim. Daha sonra ace ünitesini alırım vs. düşünüyorsanız hiç düşünmeyin tamamen baş belası zaten V2 tanıtıldı. Kobra 3 combo olarak arızalı şekilde çok uygun fiyattan satın aldığım için kullanıyorum 20bin TL bandında tavsiye edeceğim bir makine değil.

Türkiye'de Bambu Lab ve Creality dışında 3D yazıcı almak bence çok mantıklı değil.

Neptune 4 vs. onlarda sorunsuz değiller eksikleri var ama 6-7bin TL bandında çok güzel makineler. Sorun çıkartır mı evet ama parçası var, parçası ucuz ve 3D yazıcıyı da size öğretir.

17bin bandına çıktıysanız ABS, asa basma niyetiniz yoksa Bambu Lab A1 tercih edin. Tak çalıştır anlamında pürüzsüz bir deneyim sunacaktır. 11 12 bandında 100-200 saat çalışma sürelerinde ender 3 V3 Core xz var. Makineyi genel olarak beğeniyorum.

Örnek olarak bahsettiğim sorunun videosu, sorun denebilir mi bilmem ama saçma. Distribitör olmayıp anycubic getiren olduğunu sanmıyorum almak istediğiniz yere ulaşıp sorun muhtemelen genix ya da e-data dır. E-data bu fan konusunda gönderdiğim maillere dönüş yapmadı bunu da dip not olarak ekleyeyim.

Bundan çıkarmam gereken sonuç kobra S1 ile sorun yaşamadım ama yine de alma oluyor sanırsam:D
A1 almak istesem sıfır almam gerekir muhtemelen o da taksitle 17k civarına gelir hocam, maalesef vaade farksız taksit yok. Bir kişiyle konuştum yine neptune 4 Pro satıyor. 7K'ya. A1 bende almak isterim ama 17k A1 için gözüme çok duruyor, ikinci elini alayım desem en ucuzu yine 12K civarında ki 2000+ saat üstü cihazlar.
Ender 3 Pro kullandım ve halen elimde, fakat çok yıprandı, masrafları kendini aşıyor gibime geliyor artık. Biraz da yorucu bir makine açıkçası.

@mertunuvar Hocam videoyu şimdi gördüm, benim ender 3'ün sesini bir duysanız, ölüm çığlıkları atıyor makine:D

Son düzenleme:
2020 Yılında aldığım Ender 3 Pro ile başladım neler yaşattığını anlayabiliyorum 😀 geçtiğimiz günlerde 4bin tl ye sattım. 4-5 bin masrafla neptune 4 seviyesine getirilebilecek bir cihaz (Skr e3 v3 anakart , klipper yüklenmesi, eksenlerde krom kaplı çelik mil modifiyesi, hot end değişimi). Ama uğraşmaya gerek var mı değmez benim tavsiyem siz de eğer bir modifiyesi yoksa uygun fiyattan elden çıkarmaya bakın.

Evet demek istediğimi doğru anladınız Kobra S1 paket olarak çok güzel ama dediğim gibi hatta bununla ilgili yazdığım bir yazı var bu yazıcı 22bin tl lik etiketle satılırken 17bine bulduğum için almıştım ama şu anda bütün yazıcılarda bir indirim var şu an olsa almam. Core XZ yada A1 e giderdim 0 yazıcı için.

Videodaki amacım ses değil ama neden öyle saçma bir ses yapıyor göstermek istediğim oydu videoda çok belli olmuyor ama arkadan duvara yansıdığı için bütün odada duyulur kılıyor. Çözüldü mü evet 2 saatlik bir baskı biraz sök tak ile çözüldü zaten bir 3D yazıcıdan da farklı bir şey beklemiyorum hiçbiri sorunsuz değil.

Şöyle bir göz attım robo90 da ender 3 v3 14.000 ancak vade taksiti uyguluyor, bilindik bir pazaryerinde 15.000 vade farksız taksit seçenekleriyle satışta. İlginizi çekerse Ender 3 V3 de güzel bir cihaz.

2020 Yılında aldığım Ender 3 Pro ile başladım neler yaşattığını anlayabiliyorum 😀 geçtiğimiz günlerde 4bin tl ye sattım. 4-5 bin masrafla neptune 4 seviyesine getirilebilecek bir cihaz (Skr e3 v3 anakart , klipper yüklenmesi, eksenlerde krom kaplı çelik mil modifiyesi, hot end değişimi). Ama uğraşmaya gerek var mı değmez benim tavsiyem siz de eğer bir modifiyesi yoksa uygun fiyattan elden çıkarmaya bakın.

Evet demek istediğimi doğru anladınız Kobra S1 paket olarak çok güzel ama dediğim gibi hatta bununla ilgili yazdığım bir yazı var bu yazıcı 22bin tl lik etiketle satılırken 17bine bulduğum için almıştım ama şu anda bütün yazıcılarda bir indirim var şu an olsa almam. Core XZ yada A1 e giderdim 0 yazıcı için.

Videodaki amacım ses değil ama neden öyle saçma bir ses yapıyor göstermek istediğim oydu videoda çok belli olmuyor ama arkadan duvara yansıdığı için bütün odada duyulur kılıyor. Çözüldü mü evet 2 saatlik bir baskı biraz sök tak ile çözüldü zaten bir 3D yazıcıdan da farklı bir şey beklemiyorum hiçbiri sorunsuz değil.

Şöyle bir göz attım robo90 da ender 3 v3 14.000 ancak vade taksiti uyguluyor, bilindik bir pazaryerinde 15.000 vade farksız taksit seçenekleriyle satışta. İlginizi çekerse Ender 3 V3 de güzel bir cihaz.
Konu başlığı V3 se ve ke için açılmıştı ama kimse almamı önermedi.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı